Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
raději zavolej ke svému dr a domluv se s ním, jestli tě raději neprohlédne
mohla ti jen třeba prasknou cévka v konečníku. Mi se to stávalo ke konci těhu jak mě malá tlačila, ale mám vnitřní hemeroidy
Loll píše:
Sanitku? Nemůžeš se jednoduše sebrat a dojít si k dr.?
chtěla bych tě vidět v tom sněhu a třeba v nějaké prdel.i světa, jak bys se strachem v očích cestovala třeba 2 hodiny k mudře.
Zavolej doktorce a domluv se s ní na dřívější kontrolu
Neboj se, kdyby to bylo opravdu nějaké nebezpečné na sanitku, nebyla by to kapka, ale hodně a pořád. Myslím, že se objednat k lékaři na nějakou kontrolu v blízkém termínu úplně stačí. A jestli se to nebude opakovat, tak bych asi počkala do řádné kontroly, na kterou jsi objednaná. Záleží, jak se cítíš, jestli tě uklidní prohlídka u doktora, šla bych, kvůli pocitu klidu.
Přeju, ať je všechno v pořádku.
Loll: nemůžu, doktorka má bohužel pro nemoc zavřenou ordinaci. Jak na potvoru, teď na to koukám… Sama mi řekla, že kdyby něco, hned do nemocnice. Vzhledem k tomu, že manžel je v práci a já sice řidičák mám a auto taky, ale nejsem aktivní řidička, tak ano, volala bych sanitku…
No cítím se dobře, krev žádná… Prostě normálka. 16.2. jdu k doktorce… mímo kope.
Anonymní píše:
No cítím se dobře, krev žádná… Prostě normálka. 16.2. jdu k doktorce… mímo kope.
Když jsem byla v rámci předporodního kurzu na návštěvě v porodnici, říkali nám, že takovéto zašpinění je naprosto normální ke konci těhu a není třeba se znepokojovat. Pokud ale začneš opravdu krvácet je to něco jiného.
Tak mě se stalo něco podobného, ale ze mě vyšlo strašně moc krve (jasně červená) a byla jsem kolem 30 TT. Šla jsem k doktorovi - udělal ultrazvuk a prohlídl mě - nic nezjistil, vše bylo v pořádku. Je mi záhadou proč jsem tak krvácela.
Určitě se o tom zmiň doktorovi na kontrole a pokud by se to opakovala, tak si zajeď na kontrolu dřív a nebo zavolej mudr. Aspoň já bych to tak udělala.
Přeji hodně štěstí a hlavně ať je vše v pořádku.
Anonymní píše:
Loll: nemůžu, doktorka má bohužel pro nemoc zavřenou ordinaci. Jak na potvoru, teď na to koukám… Sama mi řekla, že kdyby něco, hned do nemocnice. Vzhledem k tomu, že manžel je v práci a já sice řidičák mám a auto taky, ale nejsem aktivní řidička, tak ano, volala bych sanitku…
až přijede manžel z práce, tak se poraďte případně zajeďte pro klid duše do té nemocnice, já to tak udělala dvakrát během dvou těhu - hlavu ti tam nikdo trhat nebude a ty budeš mít klid, držím palce, ať je vše v pořádku, a hlavně buď v klidu, žádný stresy ![]()
Chtěla bych Ti něco říct, ale do diskuze to psát nebudu. Jestli chceš, ozvi se
![]()
Hlídej se a kdyby něco, zavolej si pro instrukce do špitálu, kde chceš rodit. Pokud tvoje dr. není v dosahu, tam by ti poradit měli.
Jinak ti dost rozumím, co se týká toho prožívání těhotenství. Já si to teda užívala, ale spíš s ohledem na okolí, který mě neskutečně rozmazlovalo a hejčkalo (pracovala jsem v takřka výhradně chlapské firmě), než z důvodu nějakýho uvědomění si novýho života v sobě. Až jednou, někdy ve 28. týdnu, když jsem od rána necítila pohyby a v poledne v panice jela k dr. na ultrazvuk, mi došlo, že je to dítě a je živý a moje. A že se o něj strašlivě bojím a budu bát už vždycky, co budu dejchat.
Taky jsem prostě potřebovala takhle nakopnout. Takže tě chápu. ![]()
Přeju jen to nej.
Ja to mela v 26. tt.. A byla to pry praskla cevka na cipku.. Doktor rikal, ze se to obcas stava.. ![]()
…že mám v sobě živého tvorečka.
Dnes ráno na WC krev na toaletním papíře!!! Úplně jsem cítila ve tváři, jak blednu! Začala jsem zkoumat, odkud to je. Nic. Nic mě nebolí, každou chvíli koukám do kalhotek, zda se znovu objeví. Nic.
První co mě napadlo, volat sanitku. Honem do nemocnice. Té krve bylo fakt málo a teď nic. Asi hemeroid? Necítím, že by mi v zadku něco čouhalo, natož bolelo.
Sedla jsem do obýváku na sedačku a klepala se jak ratlík. Mímánek začal kopat…
…v tu ránu jsem se rozbrečela jak blázen!!
Dodnes jsem své těhotenství moc nevnímala, pokud mě zrovna něco nebolelo. Z UTZ nijak moc dojatá jsem nebyla, z oblečků se taky nerozplývám. Oproti manželovi jsem jak chladný čumák. A upřímně, občas dělám věci, který bych neměla, jím, občas co bych neměla. Prostě vedu normální život jako před tím, až na to, že nepiju a nekouřím. Manžel si o mě dělá starosti, rozplývá se nad UTZ a oblečky a já si dodnes připadala jako zlá a bezcitná…
Já ani nevím, proč to píšu…přemýšlela jsem o tom, zad to říct manželovi, nebo raději mlčet… Už se uklidňuju a začínám být zase v pohodě. Mímánek přestal kopat, zkusím ho povzbudit nějakým jídlem, jestli zase začně kopat. Nic mě nebolí, vše OK…tak co to bylo? Mám si zavolat sanitku? Volat doktora? Po krvi ani památky. Zavedla jsem si prst a nic, ani trošinku…
Doufám že vám nevadí trocha intimity, ale já to musela někomu říct.
Chtěla jsem dneska přestěhovat nějaké věci z prvního patra, ale prdím na to!!! Jsem ve 31tt.