Už moc nepije

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
25.6.15 21:23

Už moc nepije

Holky, mám otázku. Malej bude mít 7m a už měsíc je na příkrmech. Jak jste to dělaly s kojením? Malej už toho mlika moc nechce. Tak už jsem začala dávat odpolední svačinku. Dopoledne celkem ještě pije ale po tom obědě už tomu do večera moc nedá a večer má kaši. Po ní ještě někdy kojim ale někdy už taky nechce. V noci jednou kojím. Je to normální? Nepříjdu o mléko? Prsa se nalévají, jak není odběr. Zatím nemám pocit, že by bylo málo mléka, jen obavu. Měla jste to tak některá a bylo to v pohodě?

Před čtvrť rokem jsem tu řešila, že malej mě asi vycucne, že nedělám nic jiného, než kojim a teď zas naopak. No jo, to je furt něco a matka věčně nespokojená :lol:

Příspěvek upraven 25.06.15 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
25.6.15 21:24

Postupně se odstavuje, to je v pořádku. Já kojila od roka 2× denně vždy před spaním a vydrželo to do 21 měsíců, kdy se odstavila. Teď už se mléko jen tak neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.6.15 21:31

To je v pohodě. Já teda v roce ještě kojila snad 4× přes den, v noci už ne. Následně nám postupně zbylo jen raní kojení. Což jsme měli asi 5 měsíců. V jeho 20m jsem to stopla a odstavila ho nadobro. Ke konci už se prsa skoro nenalévala. Ale i když jsme třeba sem tam ranní kojení vynechali, další den mléko zas bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
25.6.15 21:36

Taky bych v tom neviděla nic špatného :) Mě se malej odstavil sám v roce, v 10 měsících už nebylo noční kojení a docela mi to i vyhovovalo :) a teď? Pije vodu jak duha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15096
25.6.15 21:41

@Joliett Buď ráda, já kojim 10.měsíční pořád, nic nechce jíst mrška jedna. Je lepší když se ti malej takhle přirozeně postupně odstavuje aspoň nebudeš řešit závislost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
25.6.15 22:20

@Joliett …moje malá to měla úplně stejně…nejdřív kozomil a pak jí to skoro nezajímalo :mrgreen: je to v pohodě, pokud tedy nemáš ambice kojit třeba do 2 let. Mně se pak sama odstavila v 9 měsících, nechtěla už ani před spaním, což milovala nejvíc. Nejdřív jsem to ořvala a pak jsem byla ráda, že to nemusím řešit nějak násilně atd. Takže to ber tak jak to přijde…prostě ti prcek roste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.6.15 08:59

@Joliett Hele, pokud se ti sám od sebe pomalu odstaví, tak buď jedině ráda, tenhle přirozený odstav, který si určuje dítě samo, je nejlepší varianta, co může být. Ne všechny děti se chtějí kojit do dvou let. Mě se syn úplně odstavil před prvními narozeninami s tím, že poslední měsíc dva už tomu moc nedal, napil se tak dvakrát nebo jednou denně. A nikde není psáno, že když ti v 7. měsících už nechce moc často pít, tak že se odstaví hned, to takhle můžete mít klidně ještě několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.6.15 09:49

Holky, moc děkuji. Hned jsem klidnější. Člověk aby se v těch prťouscích vyznal. No jo, první miminko. Tak uvidíme, jak se to vyvrbí. Třeba jeto zase jen období které přejde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
27.6.15 20:56

My jsme sice od půl roka na UM (sami se odstavili od prsu), ale na těch 10 měsících už pijí mléko jen ráno a víc ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
28.6.15 08:44

No u nás už je to lepší naštěstí. Mlika zatím pořád dost. Mě by stačilo, odbourat to noční kojení, ale taky se to dá přežít. Když si vzpomenu, že na začátku jsem vstávala i 5× za noc, tak jednou je zlatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí