Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napodobne, ale chodim s klukem ven, i kdyz prsi, protoze jinak bych skoncila v kazajce a na elektrickych sokach.Ma plastenku a gumaky.Za jak dlouho pujdeme domu je na nem, nekdy to je hodina a pul, nekdy 10 minut, to zalezi do jak hluboke louze skoci, protoze nekdy ani ty gumaky nestaci. Nechavam ho delat co chce, je mi to fuk.
@terkacek píše:
Jééé, já se snad zbláznííím. To počasí je šílený. Kluk pořád řve, kňourá, vzteká se. Nicx ho nebaví. Já mam naplánovaný velký úklid a nemůžu se do ničeho dokopat. Musim něco zjhistit na netu, co dělat s dítětem 2,5. Mě už nic nenapadá. Dívá se na pohádky, hrajeme si s mašinkama, stavíme kostky, kreslíme, vybarvujeme.
Kdyby něco Vás napadlo, co s takhle starým dítětem, tak prosím napiště.
Děkuju
hrajeme otočený pexeso, stavíme puzzle… ale obojí je dost náročný na nervy ![]()
pak z tvořivých činností je dobrý lepení a foukací fixy.
Ahoj, taky se doma šííííleně nudím! Mám 6 měsíčního synka, který je zvyklý spinkat na procházce v kočárku a doma mi nespí!
Hurá, přestalo pršet, takže po spaní hurá ven a na hodně dlouho!!! ![]()
Tak mě nejenom, že sere počasí a dítě, ale dneska se k tomu přidal i manžel. Měli jsme večer jít na svatbu (bez staršího syna) a padlo to kvůli tomu, že bude končit pozdě v práci a hlídání je bez spaní. Já se na to těším jak malá holka a ted budu další den tvrdnout doma. Celý týden jsem doma, protože furt chčije a manžel mi jezdí autem (služební je rozbitý), kamarádka odjela na dovolenou. Jsem tak naštvaná, že je zítra ráno vypakuju s baráku oba dva a odemknu až večer (klíč nechám v zámku
).
Meringa a Můzu se zeptat, nebarví ta modelína potom? Me totiz prijde, ze at dam potravinarske barvivo do cehokoliv tak mam pak vsechno barevny:-D
@cherrylady Já mám takový barvivo v prášku a to nebarví. Posledně jsem tam nasypala skořici a bylo to i voňavý ![]()
Chodím ven i za deště. Dřív bych si ťukala na čelo, že se někomu chce, ale syn je doma tak protivnej, že ho pořádně oblíknu - hlavně holiny + nepromokavý kalhoty a pláštěnka - povolim dupání do louží a on je šťastnej
. Akorát můžeme chodit jenom sami, protože jsem zjistila, že jsem jediná, která proti loužím bojuje oděvem a ne křikem „do louže ne“
. Křičím jenom když jdu s někým, abych ostatním nekazila výchovu ![]()
Mně by nevadilo, že skáče do louže v holínách a kdyby byl na to oblečený, jenže ten náš zatím nechodí a v kočáře ho neudržím, max. 20 minut v dešti. Pak mi leze z kočáru, strhává pláštěnku a je celý mokrý. Až bude chodit, tak budeme jako vy - pláštěnka, kalhoty, holíny a budeme vymetat louže ![]()
@Rona Já si jako totální magor připadala nedávno. Nepršelo sice, ale bylo mokro, kaluže, takže jsme vyrazily ven v gumácích a nepromokavých oblečkách. Přes ty kaluže se dostaly na hřiště a tam dcera lezla po prolízačkách, jezdila na skluzavce, no prostě normální zábava na hřišti. Pak přišla babička s vnoučaty oblečenými stejně, ovšem ty měly zákaz kamkoliv lézt, přiblížit se k louži. Když jsem babičce, nechápající, co to moje dítě dělá, řekla, že to oblečení neproteče a že se doma jen otře, povolila jednou sjet skluzavku, ale pak je hnala se slovy „půjdeme po cestě, přes lesík ne, je tam mokro!“ ![]()
Dneska jsem četla předpověď a celý měsíc prý má být takhle. Dneska už mi hrabe, celý den doma, malá kašel, takže nemůžu ven vůbec. Nedokážu a ani nechci, si představit takhle ještě měsíc. To se asi zblázním. Ještě, že jdu celý týden do práce. Ani mě nenapadá co už dělat. Kreslili jsme, vystřihovali, hráli pexeso. Nějak ani nemám chuť něco extra vymýšlet, jako by ze mě to počasí vysálo energii. Nejradši bych zalezla a spala. Máte to taky někdo?
@claire91 Úplně tě chápu, tohle se nedá vydržet. Sluníčko mi děsně chybí, ale abych nebyla moc náročná, tak by mi stačilo, kdyby nepršelo. Hrůza, tohle spíš vypadá jako hnusný podzim a ne jako jaro. Myslím, že u nás doma to leze na mozek všem, ale nejvíc malému. Když nemůže být venku, tak se s ním nedá vydržet. ![]()
Hrůza, v noci buřina jako blázen, padali provazy vody a teď pořád leje a leje. To je opravdu na palici. Na zahradě už nám stojí vody. Teď jsem si četala, kde všude už jsou vyhlášené povodně. To je strašné. Je to normální? Vždyť se to opakuje rok co rok. ![]()
Dobré ráno, sice to není asi moc výchovné, ale když nebudete vědět, co s prckama - pusťte je na chvilku k počítači…
Něco na podívání můžete na jít třeba TADY.
Anebo třeba TADY.
A jako ukázku, co všechno se dá udělat z papíru, bych použil třeba TOTO.