Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě už je taková zima, je tu někdo kdo ještě netopí? Spíš mě zajímá v baráku.
Máme nový kotel a furt jsou problémy, takže nemůžeme topit.
A? Tak kdyz je me zima tak topim, kdyz ne tak netopim ne? To je dotaz jak z pomocne skoly.
Jo, jsem těhotná a dost zimomriva a nehodlám tu klepat kosu abych ušetřila. Toho mám dost z dětství, kdy se mohlo chodit topit až po šesté hodině. Brrr. To vstávání do vymrzlyho baráku, celej den kosa a pak na večer horko, to bylo peklicko. A nemáte třeba klimu? Nám kdysi na bytě taky na konci října kotel vypustil, ale naštěstí to pár dní klima zachránila, jinak bych jela pro primotop.
A kolik mate doma stupnu?
My jsme teda v byte, ale mame 22st v obyvaku a v loznicich 20. Zatim netopime, takto je to pro nas idealni.
@Tinunka píše:
My teda ještě netopíme… ale nám tu není zima… tak proč bychom topili, že jo? ![]()
@Cenarius píše:
A? Tak kdyz je me zima tak topim, kdyz ne tak netopim ne? To je dotaz jak z pomocne skoly.
Přečtěte si to znovu. Když bych mohla topit, tak topím ![]()
My přitápíme. Ne tedy denně ale podle toho jak je nám zima
asi tak 2× v týdnu pořádně zatopíme ať se to vyhřeje. U nás tedy topí už i město v bytech.
@Tinunka automatický kotel jsme ještě nenastartovali, ale v krbovkách už jsme párkrát zatopili. Myslím, ale že v následujícím týdnu kotel rozjedeme.
@Villanelle píše:
Jo, jsem těhotná a dost zimomriva a nehodlám tu klepat kosu abych ušetřila. Toho mám dost z dětství, kdy se mohlo chodit topit až po šesté hodině. Brrr. To vstávání do vymrzlyho baráku, celej den kosa a pak na večer horko, to bylo peklicko. A nemáte třeba klimu? Nám kdysi na bytě taky na konci října kotel vypustil, ale naštěstí to pár dní klima zachránila, jinak bych jela pro primotop.
Tak to jsme měli podobné dětství
klimošku nemáme, je to starý barák. Tak teď se modlím v hezké počasí.
Mám ráda teplo a tohle mám jako za trest. Už bych dávno topila.
@Tinunka píše:
Jasně že už topíme. Už jsem stihla chytit i svoji první podzimní rýmičku
. Jestli je ti kosa tak si sežeň přímotop a zatop si aspoň v jedné místnosti ať nemrzneš. ![]()
V bytě topíme (dálkové topení). V baráku topíme krbovými kamny. Ale máme rádi teplo.
Jsem v panelaku a uz topim, jsem zvykla tu mit tak 24°-25° ve 22° bych klepala kosu. Ted jsem byla u nasich a jeste netopi, tak jsem si zabrala primotop a v pokojicku jsem si proste zatopila aby mi bylo teplo, hlavne na noc. Spat v zime nesnasim.
@Bafonek píše:
Jasně že už topíme. Už jsem stihla chytit i svoji první podzimní rýmičku. Jestli je ti kosa tak si sežeň přímotop a zatop si aspoň v jedné místnosti ať nemrzneš.
Ten naštěstí mám ![]()
Je to jen na Chvilku jak ho vypnu, tak je zima. Mrzák jeden ![]()
@Tinunka jeden den už jsem byla v pokušení, že bych to topení zapla… ale pak se zase oteplilo, tak z toho sešlo. ale v práci nám už normálně topí (nemocnice).
@Leenvecka píše:
Jsem v panelaku a uz topim, jsem zvykla tu mit tak 24°-25° ve 22° bych klepala kosu. Ted jsem byla u nasich a jeste netopi, tak jsem si zabrala primotop a v pokojicku jsem si proste zatopila aby mi bylo teplo, hlavne na noc. Spat v zime nesnasim.
24 je taky moje ideální teplota. A úplně mě štve když se mě někdo snaží přesvědčit, že ideál je 22. Tak snad vim kdy mi je zima ![]()