Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ne ježiš doma je nemám:)Nejsme žádný prase
Anonymní no to si můžeš jen myslet, že je doma nemáš. Nemusíš být vůbec prase. Já je tenkrát taky viděla jen na fence, ale ony nakladou zárodky do pelechu a pak jen přelezou na hostitele.
Tak my resili stejny problem. mame jorksira, doma mame cisto, ale kdyz jsme jeli na navstevu ke znamym vzdy jsme
prijeli a pejsek mel blechy, vzdy jsem ho odblesila, rovnez odblesila byt, ale vzdy se to opakovalo. pouzivali jsme
pipety, spreje, pudry, obojky a nic nepomohlo. Ale neco jsem nakonec objevila, obojky FORESTO, kupuju ho uz
tretim rokem a skutecne se u nas neobjevila ani jedna blecha.sice jsou drazsi, ale myslim,
ze za ten klid to stoji, protoze ja z tech blech byla dost na nervy
Nevím, jak máte řešenou domácnost, ale blechy se drží i v prachu, pod vanou, v šachtě… to není o prasáctví, ale o špatně přístupných místech.
U nás zabralo pořádně vydezinfikovat právě tyto prostory, kam se člověk běžně nedostane, ale čím, to už dávno vzal čas, to nevím. No a taky pomohlo, když umřela kočka, co chodila ven - ty domácí to neměly… I když to je samozřejmě nejsmutnější „řešení“.
Hlavně je důležité důkladně vyčistit i okolí. Takže všude kde se pes pohybuje. Jinak se blechy líhnou stále dokola.
Holky nebojte tohle já vím…ale jak mám vyčistit okolí baráku a zahradu, bych musela nejdřív odstřelit všechny ty cizí kocoury a tchýně kočku:D Fenku bohužel držím jen na pár místech doma:(Ale je zajímavý že je má jen ona ale kočka moje čičina je nemá:(a to jsou pořád v kontaktu, kočičku ven nepouštím, je jen doma.Ale fenka lítá po zahradě:(Než jsme bydleli tady tak je nikdy neměla a to ven chodila normálně:(
Tak my zadne zviratko nemame, ale blechu jsme si prinesli od tchyne, co ma psa.male sedela na puncochacich a mala rvsla, ze na ni neco leze.Pak nam za cas sedela na zaclone, tak fakt nevim, kde se vzala. nemyslim si, ze clovek je prase, jelikoz blechy si proste prijdou samy.
Vysát byt, pořádně vysát každou skulinku, gauče, křesla, vyprat pelech. Oni bleší „vajíčka“ prý přežijou i několik týdnů a při vhodnýách podmínkách se vylíhnou a jede to na novo. Takže všechno vysát důkladně, pak vystříkat. Vykoupat a vystříkat psa… mělo by to zabrat. Nám se rozmnožili blechy od kočky, která chodí jen!! na balkon, a to jsme v prvním patře RD. ![]()
Ony jsou letos blechy nějaký odolnější a hlavně přežily bestie tu mírnou zimu. My jsme taky za 15 let co měli naši psa, my už máme psa 4 roky problém neměli až letos.
Tak jsme zkoušeli vše možné, nastříkat psa difusilem (nepomohlo vůbec), umýt šamponem(pochcípali aspoň ty živé), frontiline kombo kapka (na 14 dní klid), frontiline normální(nic, blechy žily dál). Celou dobu měla na sobě obojek scalibor, který jsme jí nasadili v dubnu, blechy jsme likvidovali v listopadu. Nakonec pomohlo koupit nový obojek scalibor, celý byt co šlo vyprat, vyprat, co nešlo postříkat biotollem a pak pořádně vytřít a vysát. To vystříkání bytu jsem několikrát opakovala a teď už to pár měsíců vypadá, že jsme konečně uspěli.
Stejné opatření udělali naši se svými psy a odchytli i kočky od sousedů.
Nám pomohl důkladný pravidelný úklid a Biokill v kombinaci se Strongholdem na kočku. Bohužel blechy jsou svině a dokáží se poschovávat na úplně neskutečná a hlavně nedostupná místa.
Jak vyčistit okolí holky radily. Nečetla jsem celou diskuzi, ale pokud jsou doma děti, které na psa šahají, tak obojek nedoporučuju - uvolňuje se z něj látka trvale..Kdyby ne, tak Kilttix je dobrý. Osobně mám nejlepší zkušenost s Advantixem http://www.mall.cz/antiparazitika?… v okolí ho pouívá ještě pár známých a všichni jsou spokojeni. Po Frontlinu Combo bylo po 14dnech po účinku, i když má vydržet měsíc. Toto i když má fungovat měsíc, funguje i 6 týdnu. Pokud je pes menší, je lepší koupit balení na velkého psa a rozpočítat (0,1ml na 1kg váhy), pokud má pes 10kg, vzala bych balení na váhu psa 25kg a dala na 2× - vyjde to pak levněji. je lepší dát o trošku víc přípravku..Na blechy i klíšťata super, už delší dobu nic jiného nekupuji.
Děti máme a jsou ještě malé:(takže obojky nemůžem no tak to se jdu oběsit:D k tomu jsem těhotná ![]()
A dala jsi neco proti blecham i kocce? To, ze na zvireti blechu nenajdes, neznamena, ze ji nema! Zvlast v kocicich chlupech se hledaji hodne spatne. Kdyz mas zvirat vic, musis odblesit vsechny, i kdyz se ti zda, ze ma blechy jenom jedno, vsechno, co jde, hodit do pracky, to ostatni opakovane do zblbnuti luxovat, nebo jinak cistit. Na prostredi se da pouzit biokill nebo arpalit, ale s tim opatrne, je to jedovate pro kocky! Na zvire bud kapku za krk, nebo obojek, sampony moc nefunguji, navic, pokud kombinujes sampon a kapku, tak tim samponem zrusis ucinek kapky. Existuji i tablety proti blecham, jmenuje se to comfortis, je to na vahu pro kocky i psy, doporucovala bych kombinovat kapkou nebo obojkem.
My jsme blechy řešili nedávno. Psa máme bytovýho, ven chodí jen na wc. Zvířata se kterýma přišla do kontaktu blechy neměli a ani od ní nic nechytli. Vůbec jsme netušili kde je vzala. První jsme zkoušeli pipetu - bez úspěchu, spíš to bylo horší. Tak přišel na řadu arpalit
šampón i sprej. Psa jsme v tom vykoupali, vysušili a ještě nasprejovali. Vysprejovali jsme s tím i celej byt, i pod skříněma, pod postelí,… Veškerý oblečení, povlečení a všechno s čim mohl pes přijít do kontaktu letělo do pračky a zbytek se vyluxoval. Od tý doby klid (musim zaklepat) ![]()
Jinak na našem psovi taky blechy vidět nebyly (Máme BOC, delší srst), poznala jsem to podle blešího trusu, pokud zvíře blechy má, hledala bych spíš ty černý tečky, než samotný blechy ![]()
@vrtulka78 píše:Jistě kočka dostala kapičky za krk a momentálně právě zablešená není:(proto si myslím že to fenka dotáhne z venku, kočka je jen doma a ten gel jí v pohodě ochrání no:(
A dala jsi neco proti blecham i kocce? To, ze na zvireti blechu nenajdes, neznamena, ze ji nema! Zvlast v kocicich chlupech se hledaji hodne spatne. Kdyz mas zvirat vic, musis odblesit vsechny, i kdyz se ti zda, ze ma blechy jenom jedno, vsechno, co jde, hodit do pracky, to ostatni opakovane do zblbnuti luxovat, nebo jinak cistit. Na prostredi se da pouzit biokill nebo arpalit, ale s tim opatrne, je to jedovate pro kocky! Na zvire bud kapku za krk, nebo obojek, sampony moc nefunguji, navic, pokud kombinujes sampon a kapku, tak tim samponem zrusis ucinek kapky. Existuji i tablety proti blecham, jmenuje se to comfortis, je to na vahu pro kocky i psy, doporucovala bych kombinovat kapkou nebo obojkem.