Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud nebude vadit vetru se jsme na tom uplne stejne..tak snad nekdo poradi
Vím, že třeba na frontline už jsou odolná nejen klíšťata, ale i blechy. Zkoušela jsi přípravky prostřídat? Případně zkusit obojek? Dost si teď chválí obojky scalibor, ale teď jsem četla, že neobsahují klasickou repelentní složku, takže parazit chcípne až po kousnutí, takže bys na něm asi stejně blechu najít mohla ![]()
edit: zapomněla jsem vložit název obojku…scalibor
![]()
Frontline jsme měli minule resp, před pár týdny a stejně to nepomohlo, o obojku jsem uvažovala, je to snad to jediné co jsme ještě nezkusili:(Máme ještě kočku, takže to pak vleze i na ní a mámo zábavu postaráno a už mi to leze krkem:(
U nas je tahal kocour i pes a pomaha obyc protiblesi obojek-sice smrdi oba po citronu, ale zabira to. Jinak je to asi i obdobim-u nas jsou vzdycky blechy na jare. A pozor na starou drevenou podlahu-treba parkety s uvolnenymi sparami-blechy se tam schovavaji a jak se zeslabi repelentni ucinek, naskacou zase na psa nebo kocoura.
My máme obojek Killtex a jsme spokojení. Blechu jsem nenašla vůbec, klíště jsem zatím sundala tak 2× lezoucí ještě venku, jinak doma nic. Loni se nám stávalo, že jsme u fenky našli za ouškama „usušená“ zakouslá klíšťata, to jsme používali taky pipety za krk. Takže parazit umřel, ale stejně ho dotáhla domů. Teď s obojkem jsem zatím spokojená.
Ahoj, nám dotáhla kočka blechy-vyběhla asi na 5 min. ven a bylo to. V tu dobu byla stříkaná frontlinem a neučinkoval tak jsem koupila kočce i psovi obojky a je po problému. Pes ho má na 7 měsíců a stál asi 450 tak to vychází líp než kapky co jsme dávaly.
A nejsou ty blechy přímo doma? Já tenkrát řešila to samý, když jsme se přistěhovali do novýho bytu a pak jsem zjistila, že jsou přímo doma
a musela jsem to tam pořád stříkat dokud nebyl klid ![]()
Anonymní mám zkušenost, ale je to už spoustu let. Naše fenečka měla také blechy, nedařilo se nám jich zbavit tak jsme s tím šli nakonec na veterinu. Tam nám dali Frontline gel a ještě nějaké tabletky na užívání(už si nepamatuju název ani jestli jich bylo víc nebo jen jednorázově) a to mi dr tenkrát vysvětlil, že ta taleta působí jako antikoncepce pro blechy a ony se dál nemnoží. Ten frontline jsme jí kapali jednou za 3 měsíce a blechy už nikdy neměla. Občas jsme našli klíště.
Postříkat doma všechno Biokillem, vyprat pelechy, často vysávat. Ošetřit zvíře nestačí, blechy jsou hlavně v jeho okolí.
Na psa používáme obojek, kiltix nebo scalibor a na kočky vodičku. My jsme nakonec museli odblešit i cizí kočky, který se přátelej s téma našima. Pak je taky důležitý odblešit ty zvířecí pelechy, protože blechy se tam množí.
@Kakika píše:
@Blešík tak a už jsou i tady![]()
vlezou vsude, vid?
Zakladatelko,
kdysi davno, kdyz nebyly obojky nam hodne pomahal pelynek, polozeny pod pelisek u psa. Blechy nesnesou jeho vuni, psovi to nevadilo.
Ne ježiš doma je nemám:)Nejsme žádný prase
Ty obojky zkusím,.co to bude stát je mi fuk hlavně že se těch mrch zbavíme…měn totiž přijde že je kolem baráku máme dost:(tchýně kočka je zablešená až hrůza, věčně se tu vyvaluje a chodí sem za ní spoustu kocourů:(tchýně jí ani neodbleší a naše to prostě hned chytne:(Kočku jsem prohlížela a je zatím ok. Takže to vždy dotáhne čuba…pelech jsem jí už zlikvidovala úplně zatím má hadr a ten každou chvilku peru.
Holky fakt se omlouvám za anonym ale stydím se za to.
Denně uklízím, doma mám fakt čisto a přesto naše fena pořád tahá odněkud blechy:(Je doma, ven chodí jen na udělání potřeby apod.Ted je stříhaná na krátko a i přesto jsem z ní ted 3 vytáhla:(Přitom jsem jí stříkala několikrát sprejem, má i protiparazitní šampon a dostává i gelovou kapku za krk:(Nic nepomáhá a už si nevím rady:(Poslední kapku dostala před necelými dvěma týdny. Loni blechy měla jednou, dali jsme gel a byl klid. Letos je to děs…už několik týdnů s nima bojuju a jsem bezradná. Nemáte typ na něco co zabere?