Uz zase ten žaludek - co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Adela802
24.11.23 13:16

Tak teď nevím. jestli je to zlicnik nebo žaludek nebo nervy… čím. vic na to myslím tím je mi hůř ani zaha nepálí jen mám. divnou pachuť v puse

• Citovat
  • Upravit
Adela802
24.11.23 13:20

A tady to máte

• Citovat
  • Upravit
53190
24.11.23 13:23
@Adela802 píše:
Už zase mě trápí žaludek včera krásna chuť k jídlu dnes opět nechutenství a tlak mezi zebry v tom trojúhelníku a divná chuť v puse… pořád si čistím zuby ale asi je to zase zaludek co sním mi tam překáží v tom trojúhelníku… a tlačí v zádech já už fakt nemůžu fakt asi zavítáme znovu na gastro…prosím hlavně nepište že psychika

Zacvič si. Nedělám si srandu. Protáhni si záda, zahřej se, klidně si nech dát masáž. Často toto místo bolí, když máš skříplé mezižeberní svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.23 13:24
@Adela802 píše:
A bolest je tupá…přímé uprostřed hrudníku jak konci hrudní kost a zada

Naprosto typické. Vygoogli si nějaké cviky na záda a věnuj alespoň 20 minut cvičení. Vsadím boty, že to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42580
24.11.23 13:25

A přestala jsi tedy kouřit, když se bojíš vředů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
24.11.23 13:25

Jasná rakovina!

• Citovat
  • Upravit
Alinois
24.11.23 13:29
@Adela802 píše:
Už zase mě trápí žaludek včera krásna chuť k jídlu dnes opět nechutenství a tlak mezi zebry v tom trojúhelníku a divná chuť v puse… pořád si čistím zuby ale asi je to zase zaludek co sním mi tam překáží v tom trojúhelníku… a tlačí v zádech já už fakt nemůžu fakt asi zavítáme znovu na gastro…prosím hlavně nepište že psychika

A co třeba jídlo? Všimla sis že by ti to něco zhorsovalo? Treba ti něco nesedí Zkus si napsat co jíš a potom zjistíš jak reaguješ na jednotlivá jídla.

• Citovat
  • Upravit
31260
24.11.23 13:30

Tak zaludek/traveni a psychika jsou hodne uzce spojene, to je znama vec. Mela jsem ted podobne potize, dle MUDr. pri spojeni s tim neprijemnym pocitem v ustech reflux :think:, na UTZ jdu tez. Stava se mi to cas od casu, vetsinou pomohl Helicid + dieta, ted ne, takze od Dr. mam Controloc. U me je to myslim dane prekyselenim zaludku, nektere potraviny a napoje vubec nemuzu uz leta. Kdyz neprasim, tak vse OK. Se stresem to zase uplne zjevne u me nesouvisi, nekdy mam hodne stresu a zaludek OK, jindy jsem celkem v pohode a bolesti prijdou. Na gastro bych pry sla leda v pripade, ze by nezabral Controloc (zatim to vypada, ze zabira). Teoreticky snad existuji nejake domaci testy na Helicobactera, kdyby ses chtela uklidnit nebo ujistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.23 13:33

Mě možná sladké včera jsem ho měla dost toho sladkého tak asi je to tím no… překyselení od sladkého no asi ho budí muset vynechat

• Citovat
  • Upravit
Adela802
24.11.23 13:33

Kouřit jsem neprestala to mi prostě nejde

• Citovat
  • Upravit
15575
24.11.23 13:36

Jinak ještě k tomu Hylaku. Já měla léta občasné bolesti, taky takové jako neurčité. A bývalo to buď zaražené větry nebo dyspepsie, tj. prostě se nezjistilo co to je. Byla jsem kvůli tomu i na pohotovosti, trápilo mě to jednu dobu asi 3-4 týdny v různých intenzitách :nevim: Helicid nepomohl, už jsem byla i objednaná na gastro, ale přešlo to :nevim: Tohle jsem měla před skoro 3 lety a pak byl klid. Letos na jaře znovu, tak jsem hned zkusila Hylak (měli jsme ještě v lékarničce) a během pár dní mi bylo zase dobře.
Ale prvně bych teda zkusila nějaké ty cviky jestli bolí i záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.11.23 13:37
@Anonymní píše:
Mě možná sladké včera jsem ho měla dost toho sladkého tak asi je to tím no… překyselení od sladkého no asi ho budí muset vynechat

Já třeba na tyhle problémy (viz. výše) mohla jíst cokoliv, nemělo to na bolesti nijak vliv. Ale samozřejmě může to být i co říkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.23 13:39
@Adela802 píše:
Kouřit jsem neprestala to mi prostě nejde

Jistě. A představa, že by šlo o něco tak „banálního“ jako jsou skříplé svaly na zádech nebo psychosomatika, pro tebe není dostatečně dramatická, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31260
24.11.23 13:39
@Anonymní píše:

Hodne sladkeho mi vadi, nejvic takove ty nekvalitni susenky. Kafe, bile vino, bublinkove napoje, sladke napoje.

Dobra je trocha piva a take Vincentka mi pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adela802
24.11.23 13:40

@Hobitka pivo píšu pořád

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat