Uzamykání diskuzí - vysvětlení adminů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65288
12.5.23 13:06
@alejandra píše:
Měla bych ještě jeden dotaz do pléna. Máme zde několik názorů, ať už souhlasných nebo nesouhlasných. Já jsem svůj postoj již několikrát vysvětlovala - vadil mi přístup adminů. Naprosto chápu, že nemají kapacitu prověřit, zda se příběhy staly nebo nestaly. Nicméně, opravdu vám všem přijde přístup adminů v pořádku? :think: Neměla by tu být alespoň nějáká elementární úroveň? Minimálně kdysi to tady tak fungovalo :nevim: Proto mě to teď zaskočilo. Nedělám si samozřejmě iluze, že jsou tady diskuze zakládány vždy na pravdě, přece jen je to anonmní web, anomymní nicky, atd.
No, nicméně děkuji všem za reakce :kytka:

Nepřijde mi v poradku a vyvodila jsem si z toho pro sebe zavery. Budu mene diskutovat, je mi jedno, jestli tu budou vulgarni nadavky, klidně at si tu prodavaji treba drogy, at si tu spamuji reklamama, nebudu nahlasovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
12.5.23 13:07

@ludmilaadamkova Též zdravím a neprovokuj nebo ti přimaluju ocas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.5.23 13:11
@admin píše:
Dobrý deň,

@noiretblanc vás som upozornila za urážky, ju som upozornila za predaj liekov. Obidve veci porušujú pravidlá webu. Toto je postup, ktorý aplikujeme vždy. Ako prvé je vždy upozornenie. Nerozumiem ako môžete napísať, že podporujeme nelegálny predaj liekov. Pokiaľ niekto porušuje pravidlá webu opakovanie, účet mu zablokujeme. Situáciu si už dobre nepamätám, nestalo sa to včera, no vidím, že sa vás dotklo, že som upozornila aj vás. Mrzí ma to, no snažím sa chovať spravodlivo tak, aby pravidlá platili rovnako pre každého. My sme vám samozrejme vďačné za to, že tieto príspevky nahlasujete. Dôrazne však odmietam, žeby sme podporovali trestnú činnosť.

Kristína

Vám přijde adekvátní reagovat na pokus o trestnou činnosti POKÁRÁNÍM?? Nepřijde vám divné ten profil nezablokovat? Nenapadne vás třeba, že ten člověk to tam dá pak znovu? Jak jsme ostatně v té diskuzi viděli? Spoléháte se na to, že pak to zase budu hlásit já nebo někdo jiný? Pochopila jste, co jsem vám psala v diskuzi, že tohle chování reálně ohrožuje zdraví lidí? A vy na to nahlížíte stejnou optikou jako na to, že někdo někomu napíše, že je „blbý“?
Vaše argumentace absolutně odporuje zdravému rozumu, vůbec nerozlišujete, co je skutečně závažné. A ano, pokud nezablokujete člověka, který se pokouší o trestnou činnost, tak ho v jeho aktivitě podporujete a vyjadřujete postoj, že jeho chování akceptujete. Nevím, co na tom nechápete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.5.23 13:16
@admin píše:
@noiretblanc už iba dodám, že daná užívateľka bola o deň neskôr zablokovaná..Kristína

Ano, na základě toho, že jsem na tom strávila fakt hodně času. Kdybych to neudělala, necháte ji prodávat dál.
A tedy odpovíte mi, proč ta diskuze je neustále plná dalších nelegálních nabídek, přestože jsem vás prosila, ať to smažete? Nechcete mi doufám říci, že musím každý jeden příspěvek v té diskuzi označit jako nějaká vaše asistentka, abyste se jím zabývali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
12.5.23 13:21
@Rosebery píše:
Mně nejvíc vadilo to, že zvolené téma bylo moc vážné na to, aby si z toho dělal někdo srandu.
A pokud je pravda, že zakladatelka takhle funguje dlouhodobě, je to napováženou.

Dám příklad:
Třeba u Klopky je jasné, že je kontroverzní, jsou tam různé pochybnosti o pravdivosti, ale ve finále vím, že když se chci pobavit, čtu její diskuzi. Pokud ne, úplně ji vynechám, vím, že není v ohrožení života.

Zakladatelka N byla pro mě do včerejška neznámá osoba a neumím dohledat a přiřadit k ní anonymní diskuze. Tedy jsem věřila tomu, že se jedná o člověka, který je opravdu ve vztahu s narcistickou osobou a naše rady v diskuzi můžou rozhodnout, zda se člověk zachrání nebo se bude v nefunkčním vztahu plácat třeba dalších 5 let.
Ano, tak jsem naivní. :D :D

Proto mě vyjádření adminky Viky úplně dostalo.

A moc děkuji za vyjádření adminky Kristíny.
:kytka: cítím to NAPROSTO STEJNĚ a nejhorší byla ta zmínka od Viky o tom, že jsme jak lynčující trhovkyně :oops: to jsem zírala absolutně v šoku na monitor, jestli adminka nepožila něčeho více, než měla…
Téma Domácího násilí - a je zcela bezpředmětné, jestli psychického či fyzického, nemá a řekla bych, že i Nesmí - být předmětem nejapné zábavy a výmyslů!!
V reálu by ta holka možná byla schopna i sebevraždy (nebo takhle „odevzdaná osudu“ třeba ne, ale jiná, slabší, více zlomená…), spousta lidí (dokonce i pár mužů!) se jí snažilo otevřít oči a pomoct, věnovali jsme tomu čas, energii a u takového tématu prostě zásadně nějaké žertování musí stranou!!
Za mne by bylo fér diskusi sice zamknout, ale nechat ji k dohledání!! Minimálně pro POUČENÍ PODOBNÝCH HOVAD, které si dělají legraci z něčeho, proč lidé i umírají! (i to jsem bohužel viděla :,( ) Takže zde legrace stranou!
A ano, je to obrovský rozdíl proti Klopče třeba, kdy člověk ví, že tam pravda možná není vůbec nic, ale tam fakt nejde o život ani DN, jde tam jen o pobavení a člověk to tam tak bere… navíc je léta konzistentní! (a to neuvěřitelně moc, včetně super paměti!)

Za mne by správné opatření bylo max. 2 anonymní diskuse měsíčně a ban za to, když si zásadně odporují veřejné a anonymní informace (protože to je jasné trolleníčko)

díky dnešní admince za spravedlivější postoj :kytka: @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
12.5.23 13:27

@noiretblanc príspevky sú zmazané. Pokiaľ cítite potrebu o tom diskutovať ďalej, napíšte mi sz. V tejto diskuzii je to off topic.

Ďakujem,
Kristína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
12.5.23 13:28
@Lucy75 píše: :kytka: cítím to NAPROSTO STEJNĚ a nejhorší byla ta zmínka od Viky o tom, že jsme jak lynčující trhovkyně :oops: to jsem zírala absolutně v šoku na monitor, jestli adminka nepožila něčeho více, než měla…
Téma Domácího násilí - a je zcela bezpředmětné, jestli psychického či fyzického, nemá a řekla bych, že i Nesmí - být předmětem nejapné zábavy a výmyslů!!
V reálu by ta holka možná byla schopna i sebevraždy (nebo takhle „odevzdaná osudu“ třeba ne, ale jiná, slabší, více zlomená…), spousta lidí (dokonce i pár mužů!) se jí snažilo otevřít oči a pomoct, věnovali jsme tomu čas, energii a u takového tématu prostě zásadně nějaké žertování musí stranou!!
Za mne by bylo fér diskusi sice zamknout, ale nechat ji k dohledání!! Minimálně pro POUČENÍ PODOBNÝCH HOVAD, které si dělají legraci z něčeho, proč lidé i umírají! (i to jsem bohužel viděla :,( ) Takže zde legrace stranou!
A ano, je to obrovský rozdíl proti Klopče třeba, kdy člověk ví, že tam pravda možná není vůbec nic, ale tam fakt nejde o život ani DN, jde tam jen o pobavení a člověk to tam tak bere… navíc je léta konzistentní! (a to neuvěřitelně moc, včetně super paměti!)

Za mne by správné opatření bylo max. 2 anonymní diskuse měsíčně a ban za to, když si zásadně odporují veřejné a anonymní informace (protože to je jasné trolleníčko)

díky dnešní admince za spravedlivější postoj :kytka: @admin
:hug: :hug: :hug:
a to je přesně ten důvod, proč u té diskuze byl z toho takový poprask… někteří v tom stále neměli jasno, proč se to tak řeší
díky Lucy za hezké vysvětlení :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
12.5.23 17:38
@KaZeAd píše:
Mě by taky zajímalo, jestli když teď půlka emiminu napíše adminům, že chtějí smazat svoje diskuze, tak co nastane. To už nám vysvětlí, co je a není GDPR

oni ty diskuze vůbec nemažou, zamknou, napíšou, že bude smazané, dohledáš i 2 roky zpět diskuze, kde píšou o smazání.
Všechno se hodí, každé slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
12.5.23 17:54

@admin … me teda zajima jedna vec, vy kdyz nekoho proverujete, tak se nedivate, jake jine prispevky vlozil? zrovna u tehlete diskuse to musel zjistit i totalni stoupa. V predchozich prispevcich ma zakladatelka muze, deti a najednou u tohoto pribehu ne? Nedivte se, ze jsou uzivatelky s vasi praci nespokojeni a prestava vam verit cim dal vice holek. O to, ze si autorka vymysli zjistila jedna uzivatelka, ktera na rozdil od vas, nevedela o koho se jedna. Nebo vy mate naucenu jen frazi O trolla se nejedna!… a hlavne, ze je debata v proudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
12.5.23 18:16
@DanielaD píše:
oni ty diskuze vůbec nemažou, zamknou, napíšou, že bude smazané, dohledáš i 2 roky zpět diskuze, kde píšou o smazání.
Všechno se hodí, každé slovo

To jsem si taky všimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
12.5.23 18:30

Dobrý den.

Vím, že není šťastný krok, že přichází další adminka s vámi řešit věc, kterou řešilo už několik adminek přede mnou. Nicméně: Je to teď na mně. (A předem upozorňuji, jako již několikrát, že každá jsme jiná a každá danou věc cítíme jinak… :think: V zásadě se ale rozhodně snažíme být konzistentní)…

Diskusi jsem pročetla a doufám tedy, že jsme v obraze :mavam: Nebudu odpovídat jednotlivě, klidně mě oslovte a zeptejte se dále, jsem nyní na příjmu (byť je pátek večer :mavam: )…

Co mám na srdci:

1/ Už jsem to psala, zopakuju to. Diskuse mažeme po zvážení a po domluvě se zakladatelem. Vždy se snažíme diskusi zachovat, zejména v případech, kdy může být užitečná dalším uživatelům, nebo tehdy, když je diskuse dlouhá a přispělo do ní mnoho z vás… Eventuálně zamykáme a diskusi ponecháme (právě proto, aby byla dohledatelná pro ty, kteří přijdou řešit stejný problém). Pokud ale zakladatel opravdu stůj co stůj trvá na smazání a nejede přes to vlak, přistupujeme k mazání. Přičemž ale opravdu dlouhé diskuse nemusí být technicky tak snadné smazat… :nevim:

2/ Ne. OPRAVDU, ale opravdu, FAKT!, přísahám (na holý pupek), si nezakládáme diskuse samy. Neradujeme se z trollení a nenadržujeme kontroverzním nickům, protože by to snad přinášelo čtenost… :nevim: To je, pardon, legrační představa, že by to tak bylo… A ne, fakt tu nejsou uživatelé, kteří jsou placení za to, aby nám přidělávali práci…

3/ Pokud prověřujeme uživatele pro podezření z trollení, tak ano, zjišťujeme, zda jednou není 15letá holka, podruhé 30letý chlápek a pak 25letá máma tří dětí. Pokud zjistíme, že se takto údaje rozcházejí, vyvodíme důsledky. Napomeneme (pokud jde třeba jen o dvě diskuse, lišící se v detailu), nebo smažeme (pokud je evidentní, že si sem chodí z nás všech dělat blázny)… :nevim: Vyhodnotit, zda je, nebo není někdo troll není vždy jednoduché. A kromě zkušenosti dané adminky záleží i na subjektivním pohledu na věc… :think:

4/ Věřte, že adminky se snaží práci odvádět zodpovědně. Každá z nás má zdejší komunitu ráda a opravdu se snažíme činit vše tak, jak se má. Nejsme neomylné… a nemáme vždy pravdu a tak prostě… však víte… :think: Omluvit se umíme všechny, i když každá jsme jiná a každá volí jiný jazyk komunikace s vámi…

Máte někdo nějaký konkrétní, nikoliv útočný, dotaz k věci, prosím? :think: :kytka: Sem s ním! :mavam:

:mavam: :kytka:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
12.5.23 19:02
@admin píše:
Dobrý den.

Vím, že není šťastný krok, že přichází další adminka s vámi řešit věc, kterou řešilo už několik adminek přede mnou. Nicméně: Je to teď na mně. (A předem upozorňuji, jako již několikrát, že každá jsme jiná a každá danou věc cítíme jinak… :think: V zásadě se ale rozhodně snažíme být konzistentní)…

Diskusi jsem pročetla a doufám tedy, že jsme v obraze :mavam: Nebudu odpovídat jednotlivě, klidně mě oslovte a zeptejte se dále, jsem nyní na příjmu (byť je pátek večer :mavam: )…

Co mám na srdci:

1/ Už jsem to psala, zopakuju to. Diskuse mažeme po zvážení a po domluvě se zakladatelem. Vždy se snažíme diskusi zachovat, zejména v případech, kdy může být užitečná dalším uživatelům, nebo tehdy, když je diskuse dlouhá a přispělo do ní mnoho z vás… Eventuálně zamykáme a diskusi ponecháme (právě proto, aby byla dohledatelná pro ty, kteří přijdou řešit stejný problém). Pokud ale zakladatel opravdu stůj co stůj trvá na smazání a nejede přes to vlak, přistupujeme k mazání. Přičemž ale opravdu dlouhé diskuse nemusí být technicky tak snadné smazat… :nevim:

2/ Ne. OPRAVDU, ale opravdu, FAKT!, přísahám (na holý pupek), si nezakládáme diskuse samy. Neradujeme se z trollení a nenadržujeme kontroverzním nickům, protože by to snad přinášelo čtenost… :nevim: To je, pardon, legrační představa, že by to tak bylo… A ne, fakt tu nejsou uživatelé, kteří jsou placení za to, aby nám přidělávali práci…

3/ Pokud prověřujeme uživatele pro podezření z trollení, tak ano, zjišťujeme, zda jednou není 15letá holka, podruhé 30letý chlápek a pak 25letá máma tří dětí. Pokud zjistíme, že se takto údaje rozcházejí, vyvodíme důsledky. Napomeneme (pokud jde třeba jen o dvě diskuse, lišící se v detailu), nebo smažeme (pokud je evidentní, že si sem chodí z nás všech dělat blázny)… :nevim: Vyhodnotit, zda je, nebo není někdo troll není vždy jednoduché. A kromě zkušenosti dané adminky záleží i na subjektivním pohledu na věc… :think:

4/ Věřte, že adminky se snaží práci odvádět zodpovědně. Každá z nás má zdejší komunitu ráda a opravdu se snažíme činit vše tak, jak se má. Nejsme neomylné… a nemáme vždy pravdu a tak prostě… však víte… :think: Omluvit se umíme všechny, i když každá jsme jiná a každá volí jiný jazyk komunikace s vámi…

Máte někdo nějaký konkrétní, nikoliv útočný, dotaz k věci, prosím? :think: :kytka: Sem s ním! :mavam:

:mavam: :kytka:
Petra

Díky za čas a za vysvětlení - myslím, že toto všichni chápeme a že se na tom shodneme! :kytka: Mně třeba teď nejvíc zajímá aplikace těchto postojů/pravidel na konkrétní případ, kvůli kterému tato diskuze vznikla. Co z toho tedy pro tento případ vyplývá?

Chápu, že zakladatelka nebude odkryta, rozumím uzamčení diskuze, dokonce rozumím tomu, že bude diskuze smazána a proč se tak stane. Nějaké „politování, pochopení a omluvu“ za včerejšek jsme dostaly od adminky Kristíny. Ale pořád mi tedy není jasné, co se bude dít ohledně tohoto případu. Protože nevěřím tomu, že si necháte vzít nástroj, o kterém jste v bodě 3 psala.

Je to tedy tak, že zakladatelka si vymýšlí anonymně neexistující příběhy? Nebo ten účet používají dva lidé s tím, že je to možná bez vědomí majitele účtu? Co vlastně říkáte na ty rozpory, které jsme tu uváděly, že se vyskytují i napříč jednotlivými diskuzemi uživatele? Jednou je to vdaná žena se čtyřmi dětmi, která zařizuje pokoje pro děti školního věku, podruhé je to bezdětná žena, které se dva týdny neozval přítel (založeno dvakrát s dvouměsíčním odstupem, pokaždé ale s obměnou různých zásadních věcí v příběhu), pak o sobě tvrdí, že je problémová sestra pravé majitelky účtu (což ovšem nesedí, když je bezdětná, protože ta sestra, kterou má být má mít tři děti a řešit útěk od drogově závislého muže, který je podezřelý z toho, že jedno dítě sexuálně zneužil), mezitím v jiné diskuzi je to žena, která je bezdětná, ale má přítele kterého ji všichni vymlouvají, protože kdysi dávno před spoustou let bral drogy s tím, že v této diskuzi dokonce reaguje sama na sebe i pod veřejným profilem…

Zkrátka, myslím si, že bychom si zasloužili nějaké rozuzlení, uzavření, vysvětlení toho, jak se věci mají a jak tedy v případě zakladatelky budete postupovat, protože tohle se tu děje z její strany opakovaně. A nemyslím to vůbec zle, jsem zkrátka zvědavá, jak jsme to vyhodnotily my a také mě samozřejmě zajímá, jak jste to vyhodnotili vy a jaké budou následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
12.5.23 19:13

Dobrý den, @utopia :mavam:

Zakladatelka nemusí být odtajněna, její nick je shodou okolností a omylem znám všem…

Ona zakladatelka tvrdí, že nelhala, že si pouze „přibarvila skutečnost“ (uvádí, že ze strachu, že bude za skutečnou situaci napadána). V zásadě se skutečně přišla poradit s problémem, který opravdu odpovídá obsahu oné diskuse… Ty detaily, které se neshodují s ostatními jejími diskusemi bych nyní neřešila… Mám pocit, z toho, jak s námi komunikuje, že se jí dá věřit (leč… objektivně těžko říct… no… jsme na internetu… víte jak… ;) )…
Mrzí ji, že vypadá, že zlehčuje opravdové problémy. Tím spíš, že se jí zřejmě skutečně týkají… :nevim: Nevím. Vím opravdu jen tolik, co vy všichni zde (a navíc něco z toho, co napsala soukromě).

Postup bude každopádně takový, že nyní řešíme smazání diskusí, které založila (necítí se bezpečně, vzhledem k odhalení, což lze pochopit). Následně bude uživatelka smazána… Na její vlastní žádost.
Kdyby o to nežádala, ano, postup by byl individuální a na zvážení adminky, která má službu. V případě, že by šlo o evidentního trolla se zlými úmysly, byl by mu zamítnut přístup na web. V případě lehčího provinění by po napomenutí dostal ban… Mohlo by se i stát, že by uživatel vysvětlil, proč lehce mlžil a nepsal vždy pravdu, věrohodně vysvětlil, že nešlo o „zlé trollení“ v pravém slova smyslu. V takovém případě by po napomenutí byl jeho nick sledován pro podezření z trollení, tedy by každý jeho příspěvek prošel kontrolou, zda dodržuje pravidla a již "neschází na scestí… :nevim:

Je tato odpověď dostačující? :mavam:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
12.5.23 19:22
@admin píše:
Dobrý den, @utopia :mavam:

Zakladatelka nemusí být odtajněna, její nick je shodou okolností a omylem znám všem…

Ona zakladatelka tvrdí, že nelhala, že si pouze „přibarvila skutečnost“ (uvádí, že ze strachu, že bude za skutečnou situaci napadána). V zásadě se skutečně přišla poradit s problémem, který opravdu odpovídá obsahu oné diskuse… Ty detaily, které se neshodují s ostatními jejími diskusemi bych nyní neřešila… Mám pocit, z toho, jak s námi komunikuje, že se jí dá věřit (leč… objektivně těžko říct… no… jsme na internetu… víte jak… ;) )…
Mrzí ji, že vypadá, že zlehčuje opravdové problémy. Tím spíš, že se jí zřejmě skutečně týkají… :nevim: Nevím. Vím opravdu jen tolik, co vy všichni zde (a navíc něco z toho, co napsala soukromě).

Postup bude každopádně takový, že nyní řešíme smazání diskusí, které založila (necítí se bezpečně, vzhledem k odhalení, což lze pochopit). Následně bude uživatelka smazána… Na její vlastní žádost.
Kdyby o to nežádala, ano, postup by byl individuální a na zvážení adminky, která má službu. V případě, že by šlo o evidentního trolla se zlými úmysly, byl by mu zamítnut přístup na web. V případě lehčího provinění by po napomenutí dostal ban… Mohlo by se i stát, že by uživatel vysvětlil, proč lehce mlžil a nepsal vždy pravdu, věrohodně vysvětlil, že nešlo o „zlé trollení“ v pravém slova smyslu. V takovém případě by po napomenutí byl jeho nick sledován pro podezření z trollení, tedy by každý jeho příspěvek prošel kontrolou, zda dodržuje pravidla a již "neschází na scestí… :nevim:

Je tato odpověď dostačující? :mavam:

Petra

Díky za reakci :kytka: a za dovysvětlení. Nicméně ten tak zásadní rozpor mezi zakladatelčinymi diskuzemi jako anonym a neanonym to nevysvětluje :nevim: Samozřejmě naprosto rozumím, že to nemáte jak zjistit a ani to po vás nechci. Určitě by stálo za zvážení návrh 3 anonymních diskuzí na měsíc, nebo jak přesně ten návrh padl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
12.5.23 19:26

Dobrý den, @alejandra

No… Díky. To každopádně zvážíme možná, nějak omezit zakládání anonymních diskusí… :think: Určitě to probereme. Je rozhodně pravdou, že systém tvorby nicků na našem serveru již sám o sobě zaručuje primární anonymitu… :think: Tedy samotná anonymita skrývání nicků je fakt jakási nadstavba, bonus (pro případ, že někdo řeší opravdu extra citlivá témata). Smysl používání anonymity vidím zejména u nicků, které jsou zde již dlouho, mají tu historii, přátele „eMimiňácký“ a podobně…

Díky za podnět k zamyšlení se :mavam:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová