Uzamykání diskuzí - vysvětlení adminů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5938
12.5.23 09:25
@Králičice píše:
Ono je to stejne ve vysledku jedno..Protoze po nas prijdou dalsi naivni, co se budou nudit, co budou chtit mit alespon nejaky socialni kontakt, co..ted premyslim, co tu jeste delam :lol: Co budou zavisle.

Po pravde - tu bylo uz tolik „prusvihu“ - pres podvody, hrani na city, ze tohle je jeste cajicek..Ale reakce adminu je nejhorsi, co jsem tady zazila.

A fakt je mi jedno, co je fake diskuze a co ne - treba je dotycna fakt nestastne stvoreni, treba je to sdileny profil.. Ale emimino je svym zpusobem sluzba a momentalne mam pocit, ze nekdo tezce selhal.

Smutny.

Sdílený profil - jako klidně, proč ne, může být, ale za mě k tomu teda přistoupili úplně nejhůř, jak mohli, protože za prvé to tam takto nevysvětlili a za druhé s tím takhle přece nejde pracovat.

V jiných případech jakmile k sobě nepasuje to, co se píše pod jedním profilem napříč jeho jednotlivými diskuzemi, nebo si navzájem odporují veřejné a anonymní diskuze dotyčného, tak pro podezření na trolla zamykají a blokují. Tady se tak nestalo.

A pro admina (a bohužel i pro čestné diskutující) z toho plyne jeden nepříjemný důsledek. Odteď totiž musí počítat s tím, že tímto krokem umožnili, že příště, byť na základě očividného nesouladu mezi jednotlivými diskuzemi v rámci jednoho profilu, nemohou nikoho postihnout, protože co když je to také sdílený profil a zrovna z něj píše někdo jiný? 8o Jako pardon, ale tohle se jim přece nemůže stát, že si z ruky vyrazí tak jednoduchý a poměrně účinný nástroj k odhalování trollingu :zed:

Pokud by k tomu přistoupili tak, jako ke všem ostatním, tak diskuzi zamknout (asi není potřeba anonym odtajňovat, stejně všichni vědí, o koho jde) a dotyčné ve veřejném vyjádření řeknou, ať si buď založí svůj vlastní profil, kde teda bude řešit sebe (pokud si profil půjčuje), nebo ať si přestane vymýšlet, jinak ji bude profil příště pro podezření na trolling zablokován (pokud profil používá jedna osoba). Jednoduché, účinné, spravedlivé, transparentní, nenapadnutelné.

@admin, není zač, takto by to bylo ke prospěchu všech a celého prostředí emimina. Moralizování ostatních diskutujících a GDPR si strčte za klobouk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.5.23 09:36

@utopia Příště to bude řešit jiná adminka a vyřeší to úplně jinak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4043
12.5.23 09:54

@utopia No k tomu sdílenému profilu: Zakladatelka zmínila, že má svůj profil, ale z toho nepíše, a píše ze sestřina (protože co kdyby jí ujel anonym, že jo… :mrgreen: )… takže v tomhle případě to byl nedobrovolně sdílený profil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11073
12.5.23 09:57

Já nevím, proč se někdo něčemu diví. Vždyť drtivá většina diskuzí je tady vymyšlených a jde jen o pobavení trollů. Několik nicků je tu také jen pro to, aby vyvolávalo bouřlivé reakce a bavilo se odpovědmi (viz. Klopotková, Zdeněk IV,…)-trollové. Jestli někdo bere diskuze vážně a štve ho to, nebo ho to nějakým stylem doj. ebává, měl by si dát detox od sociálních sítí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17023
12.5.23 10:10

@Bytsamsebou - asi to beru vazne, protoze kdyz se mi narodily predcasne deti, lidi tady mi zajistili takovou oporu, jako jsem potrebovala - prave kvuli tomu, ze si tim prosli.. Jinak ja momentalne neprozivam to, jestli to bylo vymysleny nebo ne, ale ten pristup adminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20876
12.5.23 10:12

Dobré ráno,

už od rána sa snažím poruzumieť celej situácií, no tým, že som včera situáciu neriešila ja, tak si niesom úplne istá, v čom presne je problém. Pokiaľ tomu dobre rozumiem, niekde v priebehu diskusie ste dostali pocit, že sa jendá o trolla. Na profil užívateľky som sa pozerala a je skutočne pravda, že v diksuiách tvrdí niečo iné. Z toho vyplýva, že si jedno, alebo druhé vymyslela a súhlasím s tým, že podozrenie na trolla je oprávnene. Zakladateľke som dnes ráno písala SZ s prosbou o vyjadrenie, ako to teda je/bolo a budeme to s ňou ďalej riešiť. Nie je v poriadku, pokiaľ si niekto zámerne vymýšľa.

Adminka Viky následne diskusiu zamkla a dala k zmazaniu. Jej vyjadrenie ohľadom GDPR bolo trochu nešťastné. Pointa je v tom, že pokiaľ zakladateľ diskusie na zmazaní trvá, my máme povinnosť diskusiu zmazať. Toto platí pre každého. V tomto prípade sa nedá nič robiť a diskusia bude zmazaná.

Rozumiem vašmu sklamaniu. Tiež by ma mrzelo obetovať toľko času a námahy a potom zistiť, že to možno bolo celé klamstvo. Chcela by som situáciu vyriešiť tak, aby to bolo fér pre každého. Napíšte mi prosím, aké riešenie by pre vás bolo adekvátne.

Kristína :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
12.5.23 10:19
@Králičice píše:
@Bytsamsebou - asi to beru vazne, protoze kdyz se mi narodily predcasne deti, lidi tady mi zajistili takovou oporu, jako jsem potrebovala - prave kvuli tomu, ze si tim prosli.. Jinak ja momentalne neprozivam to, jestli to bylo vymysleny nebo ne, ale ten pristup adminu

No, ale v tématech o předčasné narozených dětech jsem nezaznamenal, že by někdo trolil. To bych si asi taky řekla, zeje to vůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
12.5.23 10:22
@Moringa píše:
@utopia No k tomu sdílenému profilu: Zakladatelka zmínila, že má svůj profil, ale z toho nepíše, a píše ze sestřina (protože co kdyby jí ujel anonym, že jo… :mrgreen: )… takže v tomhle případě to byl nedobrovolně sdílený profil :lol:

Jenže toto nevíš, protože i toto může být záměrná lež. Může tvrdit, že píše z profilu sestry a přitom je to jedna a ta samá osoba, která si jen myslí, že se od postihu uchrání tím, že si profil jen vypůjčila a nevymýšlí si. Protože to pak není trolling. Sama se ptala, jestli je půjčení si profilu trestné v momentě, kdy jí někdo napověděl, jestli náhodou nemá profil půjčený od sestry :mrgreen: Ona sama tohle vysvětlení nepřinesla. To někdo propálil a ona se toho chytla a předtím se ptala, jestli je to proti pravidlům. Takže to, že je ten profil sdílený může být účelová lež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7952
12.5.23 10:25

Já myslím, že základní nepochopení pramení z toho, že „admin“ není žádná všeobjímající nadpřirozená entita, ale směs různých holek brigádnic, které sice mají asi nějaké univerzální guildelines, kterých se mají držet, ale v reálu samozřejmě rozhodují každá podle svého citu a každá mají hranice jinde. :kytka:
Je fakt, že emimino do jisté míry podle mě přerostlo svůj původní záměr a kapacitu a technologie, která za ním je, je absolutně nedostačující současnému objemu diskuzí a počtu uživatelů. Adminky tráví spoustu času pročítáním a mazáním věcí, které by mohl vychytávat automatický algoritmus - myslím tím takové ty opakující se diskuze typu „hledáme náhradní matku“ nebo „prodám/sháním lék xy“ (který je na předpis). To snad proboha na každém normálním diskuzáku umí systém zachytit a bloknout rovnou.
Další věc, která zde strašně ztěžuje dohledávání čehokoliv je nemožnost vyfiltrovat si jedno konverzační vlákno z dané diskuze (např. klikem na citovaný příspěvek se na něj přepnout a vidět, co citoval zase tento a takto moct jít zpětně proti směru diskuze a dohledat, kdo se začal hádat). Chodívala jsem svého času na hofyland a na nyx, na obou to šlo, čili toto skutečně není softwarově neřešitelný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
12.5.23 10:50
@Sonmi píše:
Já myslím, že základní nepochopení pramení z toho, že „admin“ není žádná všeobjímající nadpřirozená entita, ale směs různých holek brigádnic, které sice mají asi nějaké univerzální guildelines, kterých se mají držet, ale v reálu samozřejmě rozhodují každá podle svého citu a každá mají hranice jinde. :kytka:
Je fakt, že emimino do jisté míry podle mě přerostlo svůj původní záměr a kapacitu a technologie, která za ním je, je absolutně nedostačující současnému objemu diskuzí a počtu uživatelů. Adminky tráví spoustu času pročítáním a mazáním věcí, které by mohl vychytávat automatický algoritmus - myslím tím takové ty opakující se diskuze typu „hledáme náhradní matku“ nebo „prodám/sháním lék xy“ (který je na předpis). To snad proboha na každém normálním diskuzáku umí systém zachytit a bloknout rovnou.
Další věc, která zde strašně ztěžuje dohledávání čehokoliv je nemožnost vyfiltrovat si jedno konverzační vlákno z dané diskuze (např. klikem na citovaný příspěvek se na něj přepnout a vidět, co citoval zase tento a takto moct jít zpětně proti směru diskuze a dohledat, kdo se začal hádat). Chodívala jsem svého času na hofyland a na nyx, na obou to šlo, čili toto skutečně není softwarově neřešitelný problém.

Dostáváš palec nahoru. Adminů je málo, témat moc. Mně, narozdíl od Králičice, vadí smyšlená témata. Ano, je také zakládám trapné ankety, ale ty jsou pro pobavení a neanonymní. Neškodné. Nicméně vyloženě mi trhá koule i mandle, když někdo založí téma s nějakým problémem, a pak se ukáže, že to je fejk.

Párkrát jsem byl požádán, abych někomu navrhnul počítač nebo vybral notebook. A po několika týdnech bezplatných a řekl bych poměrně erudovaných konzultací mi ten člověk řekl, že si to rozmyslel a že nic nekupuje. To mě vytočí spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
12.5.23 11:04
@admin píše:
Dobré ráno,

už od rána sa snažím poruzumieť celej situácií, no tým, že som včera situáciu neriešila ja, tak si niesom úplne istá, v čom presne je problém. Pokiaľ tomu dobre rozumiem, niekde v priebehu diskusie ste dostali pocit, že sa jendá o trolla. Na profil užívateľky som sa pozerala a je skutočne pravda, že v diksuiách tvrdí niečo iné. Z toho vyplýva, že si jedno, alebo druhé vymyslela a súhlasím s tým, že podozrenie na trolla je oprávnene. Zakladateľke som dnes ráno písala SZ s prosbou o vyjadrenie, ako to teda je/bolo a budeme to s ňou ďalej riešiť. Nie je v poriadku, pokiaľ si niekto zámerne vymýšľa.

Adminka Viky následne diskusiu zamkla a dala k zmazaniu. Jej vyjadrenie ohľadom GDPR bolo trochu nešťastné. Pointa je v tom, že pokiaľ zakladateľ diskusie na zmazaní trvá, my máme povinnosť diskusiu zmazať. Toto platí pre každého. V tomto prípade sa nedá nič robiť a diskusia bude zmazaná.

Rozumiem vašmu sklamaniu. Tiež by ma mrzelo obetovať toľko času a námahy a potom zistiť, že to možno bolo celé klamstvo. Chcela by som situáciu vyriešiť tak, aby to bolo fér pre každého. Napíšte mi prosím, aké riešenie by pre vás bolo adekvátne.

Díky za vnesení spravedlivého pohledu a snahy přijít věci na kloub! Fakt si toho po včerejšku moc vážím, protože naše důvěra dostala pěkně na frak.

Je to přesně tak, jak píšete - v určité části diskuze jsme přišli na to, že to, co popisuje anonymní zakladatelka nekoresponduje s její osobní historií veřejného profilu. Uklikla se a my jsme tak měli možnost vidět, o koho jde. Takto se často přijde na to, že si z nás někdo dělá dobrý den a zneužívá vážné téma, vy pak diskuzi uzamykáte a profil blokujete. Anonymní zakladatelka odmítla uznat, že máme pravdu a vršila na sebe další lži a žádala o smazání. Když jí někdo napověděl, jestli třeba profil nesdílí se svou sestrou, chytla se toho, ptala se, jestli je to proti pravidlům a pak začala tvrdit, že tento profil si vypůjčila od sestry, která ovšem o tom, co se děje nemá tušení. To nás namíchlo ještě víc, protože jsme pojali podezření, že se jedná o zneužitý profil.

Bohužel, i kdyby byla její sestrou a platilo vysvětlení, že profil si vypůjčila, aby neriskovala odhalení profilu svého (wtf 8o ), tak si její tvrzení stále odporovala. Dotyčná uživatelka o své sestře v minulosti psala a ani tam se reálie s anonymní neprotínají a vyloženě si odporují (např. dětná x bezdětná). Tak přišla s tím, že ty sestry má tři, nebo dokonce čtyři, nevím. To ale stále nevysvětlovalo rozpor, protože ani tak to do sebe nezapadalo a vyloženě si ty informace od anonymní dále odporovaly. Když jsme to po ní chtěli vysvětlit, protože tvrdila, že to má rozumné vysvětlení, tak řekla, že to se vysvětlit nedá, protože je to složité.

Nikdo z nás už nedokázal rozlišit, zda je profil zneužitý, nebo zda jde o jednu osobu, která trollí, protože jsme našly více jejích diskuzí založených též anonymně, které se v mnohém neshodují ani s tím veřejným profilem, ani s tím anonymem.

Co se týče řešení - nechci mluvit za všechny a nevím, jak by to správně, ale pro mě je důležité už jen to, že se do toho vložil někdo, komu není jedno, že je tu takto velký rozpor a špatné jsou ostatní uživatelky a zakladatelka je za oběť. Za mě by mělo dojít k nápravě toho prohlášení, pokud ještě není diskuze smazaná a zakladatelka by měla být upozorněna na to, ať si píše buď z vlastního profilu a nezneužívá profil sestry, které tu udělala ostudu, ale svůj profil sobecky chrání, nebo pokud je jednou osobou a jedna dějová linka je vymyšlená, tak ať to přestane dělat, nebo jí bude profil při opakovaném porušování pravidel zablokován - protože pokud jde o jednu osobu, tak to dělá opakovaně. Není možné, aby něco psala pod anonymem, něco veřejně a navzájem si to odporovalo.

Sama cítím, jak už je to nafouklé, možná až zbytečně, ale celé to spustilo to včerejší odsouzení ostatních a neopodstatněné a nevysvětlitelné chránění anonymní uživatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
12.5.23 11:10
@Ploskutáček píše:
Dostáváš palec nahoru. Adminů je málo, témat moc. Mně, narozdíl od Králičice, vadí smyšlená témata. Ano, je také zakládám trapné ankety, ale ty jsou pro pobavení a neanonymní. Neškodné. Nicméně vyloženě mi trhá koule i mandle, když někdo založí téma s nějakým problémem, a pak se ukáže, že to je fejk.Párkrát jsem byl požádán, abych někomu navrhnul počítač nebo vybral notebook. A po několika týdnech bezplatných a řekl bych poměrně erudovaných konzultací mi ten člověk řekl, že si to rozmyslel a že nic nekupuje. To mě vytočí spolehlivě.

Vítej v tržním světě. To máme každý, co nabízíme nějakou službu či řemeslo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
12.5.23 11:11
@admin píše:
Dobré ráno,

A já bych byl i pro nějaké opatření do budoucna a méně anonymních diskuzí, maximálně 3 měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.5.23 11:18
@admin píše:
Dobré ráno,

Děkuji za tvůj náhled. Zakladatelka by měla být smazána. Už jen, protože zneužila domácí násilí pro trollení. Hodně z nás tu radilo, některé i z osobních zkušeností, tyto ženy zažily domácí násilí od partnera nebo rodičů, je to plivnutí na lidi, kteří si tímto prošli. Zažili jak fyzické, tak psychické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
12.5.23 11:20
@Polední bouře píše:
No, ale v tématech o předčasné narozených dětech jsem nezaznamenal, že by někdo trolil. To bych si asi taky řekla, zeje to vůl.

Ale i to tu před lety bylo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová