Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím snažilky,
mám na Vás otázečku. DOktor mi zjistil anovulační cykly. takže od dalšího cylku mi nasadil clostik. Jenže dostala jsem vyvolávačku (Agolutin). Už mám druhý den jen slabé špinění , prosím počítá se to jako MS? ikdyž je to velmi slabé špinění? clostik mám nasadit 4DC. a nevím jestli tyto dva dny mám počítat?
A ještě jsem se chtěla zeptat jestli je jedno kdy se užívá? jestli ráno nebo večer?
Díky moc
MS se počítá od prvního dne jasného krvácení, pokud to nastane až po 18. hodině večer, počítá se jako 1.DC až den následující. Špinění se nepočítá. Je jedno, v jakou denní dobu se bere, ale mělo by to být +- v tu samou dobu každý den.
Ahojte,
mě taky teď doktorka předepsala clostik, tak jsem zvědavá… Beru ho první cyklus a dneska to je 3. den, akorát se přiznám, že jsem včera na to zapomněla a vzala si ho až v 11 hod. večer (první den kolem 6 večer), tak snad to nevadí. Doufám, že to zabere a držím palečky i tobě ![]()
ahoj ugluk, tak se potkavame i tady
jinak na dotaz pisatelky, ja to brala vzdy rano, v poledne a vecer, nebot sem ho brala 3× denne a nepomohl mi, teda takhle, vajicka rostly, ale mimco z toho nebylo
No vidíš, to mi nějak nedošlo, že někdo bere víc jak jednu tabletu (jako jsem měla já)
Tak pak se samozřejmě může brát i víckrát denně rozdělen rovnoměrně, jak předepíše dr. Ale v případě jen jedné dávky si zvolte čas, jaký vám nejlíp vyhovuje.
a taky ti po nem bylo tak zle, me tak od 12 do 17. dne hroozne bolelo bricho, nekdy jsem se bala ze dokonce nevydrzim cestu do prace busem a cesta na kole byla jen sen. zadne drncani nic.
Ne, tohle byly jediný hormony, který jsem snášela, aniž bych o nich vůbec věděla. Měla jsem teda Tamoxifen, ale to je to samý. Ale fakt jen jednu tabletku denně. Příšerně se mnou cloumá Utrogestan, ten jo, i když zavádím ![]()
nestraš, já ho beru 3. den a doufám, že žádné takové vedlejší účinky nebudu mít… Nebo bych to klidně i vydržela, hlavně aby zabral ![]()
ppaja píše:
a taky ti po nem bylo tak zle, me tak od 12 do 17. dne hroozne bolelo bricho, nekdy jsem se bala ze dokonce nevydrzim cestu do prace busem a cesta na kole byla jen sen. zadne drncani nic.
jj na kazdeho pusobi utrogestan i clostik jinak, ja sem po utru jen unavena. doktor mi rikal ze mrcha po utru prijde do tydne, jsem asi exot, beru ho uz od brezna a vzdycky mrcha prijde po 14 dnech
Ahoj
budu brát poprvé clostil a k tomu utrogestan(ten jsem už brala) clostil od 4dc do 8dc(se mi zda) a utrigestan 19dc-25dc. Cykly mám dlouhé cca 30-35. Myslíte, ze to dobře navrhl? A váhám, zda to neodlozit, protože přítel bude víkendy pryč. Vadilo by to moc? Dekuju
Utrogestan bys měla brát až po prokázané ovulaci.. na folikulometrii nejdeš?
To, že bude na víkendy pryč, nevadí (bude-li sex v pátek a v pondělí, pokryjete to v pohodě). To, že tě při tom nebudou kontrolovat ultrazvukem, vadí o poznání více.
@Anonymní píše:
@Bobby nejdu
Nesnáším doktory co to takto bezmyšlenkovitě bez kontrol předepíší…folikulometrie by měla být automatická aby se vědělo jak reaguješ a jestli nemáš cysty..zkus tedy aspoň ovulační testy aby se vědělo
Ahoj ja brala cloatil a pak gynprodyl a na folikumetrii jsem nebyla ani jednou a to sem ho brala 4 cykly.
Takze jsem vubec nevedela zda na neho reaguju nebo ne.