Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: VíceÚzkost ne, ale řešila jsem vyčerpání a deprese. Dobre jsou hypnozy na spani. Autogenni trénink - nevim jestli s uzkostmi to půjde, ne každý to zvládne.
@Anonymní píše: Více
Znáš aplikaci Nepanikař? Tam jsou různé techniky na úzkosti, deprese… a na dýchání taky, dýchá to tam s tebou.
Jinak já léky tedy beru, ale na úzkostnou poruchu mi docela pomohla KBT (kognitivně-behaviorální terapie).
Jinak po AD jsem taky měla šílené úzkosti, že jsem málem „lezla po stropě“, ale jen po těch prvních, což byl Citalec. Ale trvalo to u mě týden. Musela jsem s tím chodit do školy, protože jsme zrovna v tu dobu měli 14 dní ORL a kdybych tam týden nebyla, tak nesplním předmět, ale bylo mi tam zle a kolabovala jsem. Ale na druhou stranu když člověk fakt ví, že musí do školy jít a má kolem sebe lidi, musí si psát poznámky, chodit za pacienty… tak mi to trošku odvedlo pozornost, než kdybych ležela doma.
Ahoj, ráda bych se zeptala zda nekdo neznáte dýchací techniky nebo jiné techniky pro zvládnutí úzkosti nebo paniky. Jestli jste někdo chodil na nějaké terapie pro zvládnutí bez léků. Bohužel vyzkoušela jsem několik AD a nemohla jsem vydržet ty šílené vedlejší příznaky ( zvracení, průjem, bolest hlavy by se daly zvládnout, ale tyhle jsem neměla vůbec), ale spíše 10× větší úzkosti a deprese než mam normálně. Nechápu jak to může nekdo 3 tydny vydržet, pokud nemá jen ty běžné. Děkuji za případné příspěvky.