Antidepresiva Asentra a Elicea

39
1.8.24 16:43

Antidepresiva Asentra a Elicea

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaké byly vaše reakce na zde uvedené AD Elicea a Asentra? Já měla poprvé Elicea 10 mg a moje reakce na to byla ( průjem, nechutenství, dýchací potíže, třes, bušení srdce, bolesti hlavy, noční škubání hlavy, jako takovy leknuti) zkrátka jsem vypadala jako zombie po 4 dnech, poté jsem vysadila. Druhý den mi bylo dobře a pokračovala jsem v 1 dávce Lexaurinu denně na úzkost. Doktor měl dovolenou. Po dovolené jsem šla za doktorem znova, že AD prostě hrůza a tak mi nabidl s jinou molekulou asentru 50 mg, nyni beru 25 mg. První den super, dnes panická hrůza ze se udusim, ale žádný jiny fyzický příznaky nemám jako jsem mela u Elicei. Měl jste to nekdo taky? Za jak dlouho jste citili zlepšení? Děkuji

Příspěvek upraven 01.08.24 v 18:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
1.8.24 17:33

Součástí tvé nemoci je, že se bojíš léčby. Část reakci na AD ti dělá hlava, která blokuje léčbu, vydesis se a zase vysadíš..

• Citovat
  • Upravit
17373
1.8.24 18:59
@Svetluska55 píše: Více

Velmi zajímavý úhel pohledu… ale co s tím?
Osobně mi velmi seděl Mitrazapin, měsíc ok a následně jsem začala nabírat na váze… měla jsem pocit, že “je to hlavou” ale jak to ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.8.24 19:02
@azaleila píše: Více

Tak zrovna u Mirtazapinu je přibírání velmi časté, de facto ze všech AD nejčastější. Upřímně neznám téměř nikoho, kdo by po něm nepřibral a to nemyslím nějakých 5 kg, ale třeba 30 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17373
1.8.24 19:07
@Lollitka píše: Více
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.8.24 19:08
@Klarka764 píše: Více

Ahoj, AD působí na každého jinak a zejména prvních 14 dní užívání se mohou NÚ vyskytovat. Po SSRI AD je třeba to nechutenství a průjem dost časté. Proto je nejlepší většinou začínat na co nejmenší dávce. Já brala i Eliceu i Asentru, po Elicei jsem byla strašně unavená a trvalo to několik měsíců, tak jsme ji vysadili, brala jsem nejdřív 5 mg, pak 10 mg. Asentru jsem brala nejdřív asi rovnou nějak 100 mg a ve výsledku 300 mg. Ovšem nepomohlo mi ani jedno toto AD, ale po Asentře jsem NÚ neměla vůbec. A ta hrůza z dušnosti může pramenit z toho, co jsi tady psala a upravila (vymazala) a vůbec to nemusí být z Asentry. Ještě dušnost provádí i panické ataky. Ale určitě vše konzultuj s lékařem. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
1.8.24 19:15

@Lollitka Děkuji. :srdce: za tvůj příspěvek, máš pravdu může to být. Musela jsem si smazat i jeho fotky z telefonu. Hrozně mě tim co udělal zlomil srdce. A možná i proto jsem náchylná na tu dušnost nebo ten pocit dušnosti a s tím spojená ta panika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
1.8.24 19:16

@Lollitka Protože z Elicei mě bylo blbě hned po první půlce a z Asentry ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17373
1.8.24 19:26

Já jsem tedy do doby, než jsem si přečetla, že se po nich přibírá nepřibírala… 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.8.24 19:30

Fakt nevím, jak by se pomyšlením na přibírání mohlo začít přibírat. Mirtazapin je tím známý, že se po něm přibírá a nemusí to být hned první týdny. Jako chápu, že strachem si člověk navodí třeba tu dušnost, ale u přibírání si to moc neumím představit. Já ho brala taky, ale jen krátce, takže jsem nepřibrala, brala jsem 30 a 45 mg a bylo mi po něm zle. Po letech mi ho dali znovu v nemocnici, i když jsem ho nechtěla. Dr. mi tam ale tvrdil, že když mi dá 7,5 mg, že to je dávka, po které se nepřibírá a že by to naopak na spaní už mohlo pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17373
1.8.24 20:00

Tak možná se to potkalo… čas + ty myšlenky… jak jsi na tom teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4916
1.8.24 20:01

Myslím, že někdo nemusí přibrat vůbec nic, neboj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...