Úzkost - zima

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.10.17 10:09

Úzkost - zima

Dobrý den,
občas trpím úzkostmi. Nevím, co je vyvolává, ale nejhorší a nejčetnější jsou, když je mi zima. Nechápu spojitost mezi tím, ale hrozně mě to trápí. Nijak se neléčím, zvládám to sama. Nevíte někdo co by za tím mohlo stát?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9371
26.10.17 10:13

Co jsem vypozoroval na sobě, tak zimu si automaticky spojím s časným stmíváním. Úzkost mi tedy nezpůsobí samotná zima, ale fakt, že mě upozorní na brzkou a dlouhou tmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.17 11:14

@Emimin7 ale mne tma nevadi. Proste staci, aby mi presel mraz po zadech a uz jsem cela sevrena a uzkostna. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9371
26.10.17 11:19
@Anonymní píše:
@Emimin7 ale mne tma nevadi. Proste staci, aby mi presel mraz po zadech a uz jsem cela sevrena a uzkostna. :nevim:

Je možné, že jsi ti vadí změna vzduchu, vlhkosti a dalších věcí spojených se zimou? Nebo ti zima něco bezděčně připomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.10.17 11:29

Mohlo by souviset se svalovým napětím. V zimě se svaly neuvolní naopak stahnou a to působí na biochemii a nasledně se dostaví úzkost. Zřejmě máš citlivější vegetativní systém. Souvisí i s potřebou bezpečí - ne nadarmo se říká „teplo domova“ což znamená i bezpečí domova nebo „hřejivá atmosféra“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.10.17 18:27

No co by zatim mohlo stát…V první řadě je zvláštní, pokud jsi šťastná, obklopena láskou, pohodou a bez stresu, že trpis úzkostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.17 18:47

Ve stresu opravdu nejsem. :nevim: Nevim, kde a jak to vzniklo, ale hrozne me to trapi, protoze mi to rozhodi cely den. :?

• Citovat
  • Upravit
9371
26.10.17 19:12
@Anonymní píše:
Ve stresu opravdu nejsem. :nevim: Nevim, kde a jak to vzniklo, ale hrozne me to trapi, protoze mi to rozhodi cely den. :?

Tak se zkus léčit. Spoustě lidem stačí jen prášky a je po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.17 19:17

@Emimin7 myslis antidepresiva? Byla jsem u psycholozky a pry nejsem pripad ani na ad, ani pro psychiatrii. :nevim:
Prasky prece nejsou reseni..

• Citovat
  • Upravit
9371
26.10.17 19:26
@Anonymní píše:
@Emimin7 myslis antidepresiva? Byla jsem u psycholozky a pry nejsem pripad ani na ad, ani pro psychiatrii. :nevim:
Prasky prece nejsou reseni..

No, v mém případě to vyřešilo víc než dost. Jinak tedy na úzkosti zabírá namáhavé cvičení a dostatek kvalitního spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
26.10.17 19:26

Co aromaterapie, bachovky, homeo? Beru a pomaha mi to. Proti chladu, co si koupit termo hrnek a venku usrkavat horky caj? Treba rovnou medunkovy na uklidneni. Pokud ti vadi zima, je potteba prohrivat telo.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
26.10.17 19:29

Jinak precitlivelost na chlad muze znacit dle tcm oslabenou drahu ledvin, a s tim souvisi i ruzne tyto uzkosti, smutky,… Takze posilovat ledviny. Koukni jak doplnit teplo do ledvin pres body na tele.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.17 16:31

Dneska moje uzkost vygradovala - strach z neceho (nevim z ceho), silene motani hlavy, podlamovani nohou, vzala jsem si lexaurin 1,5mg, ale nezabral. Znamena to, ze ma uzkost neni uzkost?

• Citovat
  • Upravit
9371
27.10.17 16:43
@Anonymní píše:
Dneska moje uzkost vygradovala - strach z neceho (nevim z ceho), silene motani hlavy, podlamovani nohou, vzala jsem si lexaurin 1,5mg, ale nezabral. Znamena to, ze ma uzkost neni uzkost?

Pokud mas strach a nevis z ceho, je to dle me jasna uzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.10.17 16:43
@Anonymní píše:

Raději se zaměř na příčinu tvych problemu. Nebo je hodlas konzumovat po zbytek zivota? Uzkost (motani, depky atd.) ti nepřišly ublížit, ale upozornit. Zkus zapremyslet…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí