Úzkosti a hygiena

6
16.8.24 03:25

Úzkosti a hygiena

Ahojte ❤️
Nájde sa tu prosím niekto, kto má skúsenosť alebo prežíva úzkosti spojené s prehnanou hygienou?
Podľa psychológa netrpím vyslovene nejakou poruchou.. OCD ani ničím podobným, aj keď to OCD niečím trochu pripomína. Tento stav je vraj vyústením dlhodobého preťaženia mojej psychiky - laicky, akoby si jednoducho našla cestičku, ako to dostať zo seba von týmto spôsobom. Vraj proti tomu nemám ako inak bojovať, než len vyriešiť si veci v sebe a tento “pridružený problém” sám zmizne. Niekoľko mesiacov som teda chodila na terapiu, ale úprimne mám pocit, že sa toho nikdy nezbavím. Naopak je to stále horšie a horšie. Neskutočne mi to komplikuje život a spôsobuje obrovské úzkosti. Z pridruženého problému sa stal hlavný problém, a tak som sa dostala do začarovaného kruhu :zed:
Tak dúfam, že sa tu možno nájde niekto, kto má s niečím takým skúsenosť, vedel by mi poradiť, pomôcť alebo sa len bude chcieť porozprávať s niekým, kto zažíva to isté :srdce: :srdce: Kľudne mi napíšte aj do súkromnej správy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.8.24 03:30

Do soukromé ti nenapíšu, protože jsi anonym, neporadím a sama bych rady potřebovala

• Citovat
  • Upravit
6
16.8.24 03:52
@Anonymní píše: Více

Pardon, som tu nová, a tak som si neuvedomila, že vložením anonymnej diskusie mi nebudete môcť napísať :roll: :oops: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
16.8.24 06:35

A o změně terapeuta jsi neuvažovala? Tohle bude běh na dlouhou trať a bez odborné pomoci to půjde těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
16.8.24 09:10

To, co prožíváš, je opravdu náročné, a chápu, že to může působit bezvýchodně. Zkus se zaměřit na malé kroky a najít něco, co ti dělá dobře a pomáhá ti uvolnit napětí. Někdy může pomoci i změnit terapeuta nebo vyzkoušet jiný přístup, pokud máš pocit, že se věci nelepší. Určitě nejsi sama, kdo s tím bojuje, a je skvělé, že hledáš podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.8.24 20:57

@nozu @PetaVondrackova Uvažovala som aj nad zmenou terapeuta, ale je ich hrozne moc a nájsť toho “správneho” niekedy nie je úplne jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová