Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ❤️
Nájde sa tu prosím niekto, kto má skúsenosť alebo prežíva úzkosti spojené s prehnanou hygienou?
Podľa psychológa netrpím vyslovene nejakou poruchou.. OCD ani ničím podobným, aj keď to OCD niečím trochu pripomína. Tento stav je vraj vyústením dlhodobého preťaženia mojej psychiky - laicky, akoby si jednoducho našla cestičku, ako to dostať zo seba von týmto spôsobom. Vraj proti tomu nemám ako inak bojovať, než len vyriešiť si veci v sebe a tento “pridružený problém” sám zmizne. Niekoľko mesiacov som teda chodila na terapiu, ale úprimne mám pocit, že sa toho nikdy nezbavím. Naopak je to stále horšie a horšie. Neskutočne mi to komplikuje život a spôsobuje obrovské úzkosti. Z pridruženého problému sa stal hlavný problém, a tak som sa dostala do začarovaného kruhu ![]()
Tak dúfam, že sa tu možno nájde niekto, kto má s niečím takým skúsenosť, vedel by mi poradiť, pomôcť alebo sa len bude chcieť porozprávať s niekým, kto zažíva to isté
Kľudne mi napíšte aj do súkromnej správy ![]()
Do soukromé ti nenapíšu, protože jsi anonym, neporadím a sama bych rady potřebovala
@Anonymní píše: Více
Pardon, som tu nová, a tak som si neuvedomila, že vložením anonymnej diskusie mi nebudete môcť napísať
![]()
A o změně terapeuta jsi neuvažovala? Tohle bude běh na dlouhou trať a bez odborné pomoci to půjde těžko.
To, co prožíváš, je opravdu náročné, a chápu, že to může působit bezvýchodně. Zkus se zaměřit na malé kroky a najít něco, co ti dělá dobře a pomáhá ti uvolnit napětí. Někdy může pomoci i změnit terapeuta nebo vyzkoušet jiný přístup, pokud máš pocit, že se věci nelepší. Určitě nejsi sama, kdo s tím bojuje, a je skvělé, že hledáš podporu.
@nozu @PetaVondrackova Uvažovala som aj nad zmenou terapeuta, ale je ich hrozne moc a nájsť toho “správneho” niekedy nie je úplne jednoduché…