V 11 měsících se v noci budí každou hodinu

15.2.13 13:55

V 11ti měsících se v noci budí každou hodinu

Dobrý den,
moje dcera (je jí 11měsíců) se v noci budí každou hodinu. Je to už strašný. Bohužel neumí sama usínat, tak usíná u prsa :-(. Neporadily by jste nějaký fígl, jak ji naučit usínat samotnou a jak na to, aby spala celou noc (nebo aspon pár hodin v kuse). A do toho mi ještě málo jí. Krmím tak hodinu, než to co chci do ní dostat dostanu a ještě u toho musím dělat blbosti, aby zapoměla, že jí. Už jsem z toho hodně unavená :-(. Poraďte co s tím…
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
15.2.13 14:07

Měla jsem doma totéž, cca v roce věku to přešlo… soucítím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
15.2.13 14:14

Mala som to tak 15 mesiacov, nechapem, ze este zijem :nevim: az teraz (mala ma 18m) sa zacala trochu lepsit. Este stale kojim ale spanok je lepsi, budi sa tak 3× za noc. Radu nemam, u mna nebola moznost prestat kojit akceptovatelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.2.13 14:18

Poridila bych si knizku „Kazde dite muze dobre spat“, najdes tam par rad.

Ja bych vyrazne omezila nocni kojeni, misto toho chodila ve zkracujicich se intervalech utesovat.
Jestli spite v jedne mistnosti, zkus se i odstehovat, mozna citi mleko.

naucit usinat samotnou jedine tak, ze zavedes nejaky pravidelny ritual, koupel na zklidneni, kasi, pak nejakou spaci formulku na dobrou noc, pustit pisnicu, polozit, pohladit a odejit a nepolevit. Nerikam nechat vyrvat, to uz zalezi na tobe, jak to udelas, nekdy staci chodit po ruznych intervalech, nekdo zvoli narocnejsi variantu pro rodice - a ze si s ditetem pobliz, ale nechovas, nedas prso, nic…ale i to pak muze casem vyzadovat.

v jedenacti mesicich by uz mohla spat celou noc, ja bych nebyla unavena, ale mrtva a to beze srandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.2.13 14:20

Nech jí vyvztekat, pár dní to bude trvat, ale jinej fígl na to není :-)
takhle tě má na háku a ví že vstaneš vždycky když si fňukne ;)
nemyslím si že samo od sebe jí to hned tak přejde :-)
Měli jsme to samé a čekat do někdy že se to zlepšíto fakt ne :-)?Tak 3 dny se vztekala hodně pak to bylo lepší a lepší a dneska když jí řeknu, že se v noci spinká, že k ní nebudu vstávat tak jen fňukne, otočí se a spí dál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.13 14:29

No po pravdě, už bych ráda přestala i kojit. Jsem vycuclá, nevyspalá a do toho mívám často migrény, takže k nepoužití 3dny a to nespaní mě nedodá… snažím se ji uklidnit (nebrat do náruče, nedat prso), ale ona začne řvát jak tur ještě víc až se zajíká. A že by zůstala ležet, to taky ne…stojí v postýlce a řve a vzlyká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.2.13 14:32

@Kathy Lostris tak si jí nevšímej, to je první chyba co děláš, odejdi jinam do místnosti pokud to jde a v intervalech jí choď navštěvovat, ať ví, že si jí tam nenechala, pokaždé když tam přijdeš tak jí polož, přikrej, řekni jí že se spinká a zase odejdi ;)
V 11M nebotřebuje v noci kojit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.13 14:35

NO to bych taky řekla, že nepotřebuje v noci kojit. Vždyt já ji kojím v noci po hodině… a to fakt už nepotřebuje… sice moc jedlík není, ale snažím se přes den do ní to jídlo dostat, aby byla najezená a v noci neměla hlad…
No zkusím to…ale ona vždy spustí takovej ječák, že to je hrozný…tady to bude asi kdo dýl vydrží, že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.2.13 14:38
@Kathy Lostris píše:
NO to bych taky řekla, že nepotřebuje v noci kojit. Vždyt já ji kojím v noci po hodině… a to fakt už nepotřebuje… sice moc jedlík není, ale snažím se přes den do ní to jídlo dostat, aby byla najezená a v noci neměla hlad…
No zkusím to…ale ona vždy spustí takovej ječák, že to je hrozný…tady to bude asi kdo dýl vydrží, že??

pokud povolíš a budeš jí to chtít ještě někdy odnaučit to buzení, tak to bude dvakrát horší.
takže si to dobře rozmysli…páč pak už není cesty zpět :-) to by se ti akorát vymstilo, kdybys jí litovala..připrav se že to bude trvat třeba týden, ale pak se krásně vyspíš. Musí být ale zdravá, aby jí nerostly zoubky třeba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.13 14:41

No jo s těma zubama to je taky boj… asi rostou… dva už vyrostly a ted se mě zdá, že další dva rostou…takže počkám ještě chvíli a pak začnu… už se to tak dál nedá dělat… prostě si asi pořve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.2.13 14:42

@Kathy Lostris u nás to bylo to stejné, malý měl 10 měsíců, měla jsem ho v posteli a co hodinu se mi budil a chtěl prso, jen si cucl a spal dál, ale když jsem mu nedala, tak byl řev. Já jsem prostě přestala kojit (jel s tatkou na víkend pryč a pak už jsem mu nedala), začal mi i pořádně jíst příkrmy
(do té doby jen pár lžiček a dokrmil se MM). Asi za 14 dní začal spát celou noc a spí teda doteď, nevyžaduje v noci nic, žádné pití, mlíko apod. Takže pokud chceš přestat kojit, šla bych do toho a uvidíš že i to spaní se tím zlepší :-) Hlavně vydržet ty první dny a výsledek se brzy dostaví. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.13 14:46

Děkuji za rady, budu muset to vyzkoušet. Jen nemám to srdce ji nechat tak dlouho brečet. Ona v podstatě od narození nikdy neplakala :D. A ted chudáček bude asi řvát jak na lesy… :D. Ale já už dál nemůžu…příkrmy mě moc nechce a spíš se chce dojídat z prsa :-(.
Jak dlouho může trvat než vyroste zub??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
15.2.13 14:49

Dobrý den,
tak u nás na pár dnů pomohlo přestat s kojením. Pomohlo vyhodit dudlík, na kterém byla extrémně závislá. Od té doby se nebudí vůbec a když se vzbudí, nic nehledá (mlíčko, dudel) a zase usne. U nás to trvalo do 2 let. Pak jsem to nevydržela, dudel vyhodila a je klid. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.2.13 14:49

@Kathy Lostris tak bych furt do zblbnuti chodila a pokladala, pohladila, rekla dobrou noc, ze bude spinkat, ze ji mas rada, ze si rano zase bude hrat a podobne a nepolevila. Oni jak deti citi sklulinku, byt jen zavan zavahani ze polevis, tak to zkousi a zkousi…bohuzel to odhodlani je na tom to nejtezsi, ale nesmis se nechat dat. V tomto veku uz to opravdu zkousi, on ten zivej dudlik je prece tak uzasnej (fakt pije, nebo si cucne a dudla?)

ja kdyz uz byla hodne vytocena = na prahu sil, tak deti rychle pochopili, ze „prestrelily“ a ze se mnou nehnou a byl klid.

zkus i snizit teplotu na spani, aby se nebudila treba i zizni, muzes zkusit nabizet piti, ale radeji vodu.

treba i zacne vic jist, kdyz se nenapraska mlikem v noci. Brisko si taky musi oddechnout.

jestli ji aktualne boli zoubky, tak jeste chvilinku vydrz, az bude vic v pohode, pak uz ale bejt nekompromisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.2.13 14:53
@Kathy Lostris píše:
Děkuji za rady, budu muset to vyzkoušet. Jen nemám to srdce ji nechat tak dlouho brečet. Ona v podstatě od narození nikdy neplakala :D. A ted chudáček bude asi řvát jak na lesy… :D. Ale já už dál nemůžu…příkrmy mě moc nechce a spíš se chce dojídat z prsa :-(.
Jak dlouho může trvat než vyroste zub??

kterej to je? a v jake je fazi?

jestli neni nic moc videt, muze to byt jeste nadlouho…a zkus si „vymazat z hlavy“, ze nikdy neplakala, tak ze ji ted budes trapit. Chod za ni, samotnou ji nenech, ale musi proste pochopit, ze ne vse bude podle ni, ty taky nejsi robot a mas pravo se v tomto veku uz normalne vyspat. mala miminka potrebuji mlicko i v noci, ale takhle velka cacorka ne.

Na tohle jsou pak dobry druhy deti, tak muz nejaky plac tolik neresis, pac to se proste neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí