Od kdy dudlík?

1289
13.2.13 11:50

Odkdy dudlik??

Ahoj ženy, mám ještě jeden dotaz, můžete mi někdo poradit, odkdy nevadí dudlík? mám čtrnáctidenního klučinu a občas dopoledne a večer před spaním dlouho křičí a chce pořád jíst po chvílích nebo si alespoň pořád strká ručky do pusy, a když ho nesu tak lape po prsu. Napadlo mě, jestli není možné, že chce jen dudat, ale nevím, jestli je dobré už takhle mamlému mu dát dudlík, aby se například nechtěl přestat kojit. Když ho přiložím k prsu, tak párkrát potáhne, ale pak už nic, spíš usne, ale jak ho dám do postýlky, tak zas začne křičet. tkhle to opakujem třeba i pětkrát dokola..je to únavný, co si budem povídat.

A když bych ho dala, může ho mít celou noc? nemůže se nějak zadusit s ním?
a je nutné ho pořád vyvařovat nebo stačí jen přelít vroucí vodou? a jde pak poznat kdy už má opravdu hlad (třeba, že by začal dudlík víc sát nebo tak něco?) Děkujuuuuu za rady, v porodnici říkal každý něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
13.2.13 11:53

Já teda nevím, ale není dudlík třeba 0+? Známá odcházela s dudlem z porodky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
13.2.13 11:57

Muj ma dudlik od 5 dne zivota :oops: nicim to nevadi, saje pekne. ikdyz se rika, ze je mozne, ze to saci reflex pokazi :nevim: jinak na noc dej, ale pak vytahni…dudliky sterilizuju v pare-mam na to tu masinku-jinak urcite vyvaret. a hlad poznas, to proste dudlik vytrvale plive a jeci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
13.2.13 11:57

Já dudlík nedala nikdy :-) takže to je jen na tobe jestli ho dalš a kdy;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.2.13 11:58

Tak na dudel se názory různí, obecně se říká, že v šestinedělí není dudel vhodné dávat kvůli kojení, ale… než dítě nechat řvát jak tura a když vím, že dudel ho uklidňuje, tak mu ho klidně vrznu. To si musíš tak nějak přebrat sama. Jinak se mimino samozřejmě udusit dudlem nemůže, jsou dudlíky podle věku, ty nejmenší se většinou značí jako 0-6. Pokaždé jsem ho rozhodně nevyvářela, na začátku jednou za den po večerech, pak jsem ho už jen oplachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257

Tak v porodnici měli dudlíky i novorozenci, i můj nedonošený syn. Právě pro tyhle mrňata je to nejlepší na uklidnění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289

Spoustu věcí je 0+ a děti je ještě nepoužívaj..třeba u spousty hraček to tak je a přitom si s nima mimča nehrajou hned co se narodi, ne..a navíc já vím, že ho dítěti dát můžu, ale ptám se na správný postup, abych se pak nezbláznila z nočního nandavání a tak, aby nechtěl přestat se kojit třeba..jestli má někdo takovou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.2.13 11:59

@mattez Dudlík ideálně vůbec nikdy, ale pokud myslíš že by se prcek uklidnil a případně snadněji usnul tak mu ho dej až ve chvíli kdy doopravdy nemá problém se sáním z prsa ne dřív aspoň takhle nám to říkaly v porodce. Každopádně doma dudlík máme jako usínáček když vidím že je prcek přetažený tak dudlík dám a hned jak usne tak seberu prozatím se mi nestalo že by se prcek probudil a požadoval ho zpět.

Příspěvek upraven 13.02.13 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Ohledne kojeni se doporucuje dat dudlik nejdriv po 6nedeli. Do te doby ma miminko sat jak potrebuje (ono nesaje jen kvuli hoadu), navic ti tim dobre rozjede laktaci. Zas na druhou stranu je prokazano, ze dudlik snizuje riziko sids. Jestli chce prcek jen sat a hned usne, na chvilicku bych dudlik asi dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206

My máme dudlíka taky asi od týdne po narození… jsou normálně dudlíky od narození. Mám to tak velký ten kraj že je nemožné aby se jim zadusil.. navíc jak usne tak dudlík vyplivne a spí bez něj.

poprvné určitě vyvařit a pak je to na tobě..
určitě poznáš že má hlad, přesně jak píšeš tak začne tahat dudlík jak divej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
13.2.13 12:01

Fíííííha to mě nikdy nenapadlo řešit já vrzla dudlik obema detem uz v porodce :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
13.2.13 12:02

:) díky za názory.. trošku mám obavu, že ho může něco třeba trápit, třeba horko, zima, hlad, plenka, bříško nebo něco jinýho a já mu vrazim dudlík jen aby s prominutím přestal brečet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.2.13 12:03

Dala jsem mu ho po návratu z porodnice, dřív nebyl třeba. Že je dudlík přínosný, to je. Je to mnohem lepší než ruce. Spousta dětí dudlík má a s kojením problém nemají, to není o dudlíku. Takže pokud vidíš, že má potřebu sát, klidně mu ho dej. ze začátku jsem vyvářela denně s lahvičkama a teď už ho dlouho jenom oplachuju. Asi od toho 5 měsíce nevyvařuju, jen nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
@mattez píše: :) díky za názory.. trošku mám obavu, že ho může něco třeba trápit, třeba horko, zima, hlad, plenka, bříško nebo něco jinýho a já mu vrazim dudlík jen aby s prominutím přestal brečet..

Jakmile ho něco bude trápit, tak ti to dá vědět, toho se neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

@mattez Pokud ho něco trápí, tak věř, že dudel ho jen tak neuklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí