Od kdy dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1289
13.2.13 12:04

Janam: taky jsem si to myslela, než se narodil, že děti maj přece dudlík normálně od malička, ale když jsem pak začla slýchat všechny ty informace, proč ho nedávat, tak se snažím uklidnit jináč..ale někdy je to únavný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
13.2.13 12:05

U nás dávali dudlíky sestřičky už novorozencům, když mi brali týdenní dcerku na vyšetření, tak jí dali dudlík… Nevím o tom, že by tam byla věková hranice, spíš jestli dítě bude ten dudlík chtít. O kojení se bát nemusíš, a když dítě dudlíkem neutišíš a intenzivně saje, tak chce jíst… Celou noc ho asi neudrží, ale o zadušení dudlíkem jsem nikdy neslyšela, jsou dost velké, aby do pusinky nezapadly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
13.2.13 12:05

@mattez jakmile mu něco bude to budes slyset dudlik nedudlik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.2.13 12:06

Moje dcera byla nedudlaci a ani jsem ji ho nedavala. Syn dudla obcas na milost vezme, ale umi byt i bez nej. Oba jsou kojeni, dudlik na kojeni vliv nemel. Vzdycky jsem nejdriv malymu dala prso a az kdyz papat nechtel a jen by hodiny sal a sal a ja se potrebovala uz venovat i male, dudlik jsem mu soupla a dala ho do postylky. Obvykle usnul a vyplivnul ho. Coz je myslim idealni situace- ma se cim uklidnit a umi spat bez nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
13.2.13 12:06

Zkus mu ho dat. Ale ja jsem vyzkousela vsechny materialy a tvary, a ani jedna z dcer zadny dudlik nechtela. Musela jsem vydrzet obdobi 3 mesicu, kdy jsem je porad poponasela, ale pak uz byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.2.13 12:07

:-D hned i v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
13.2.13 12:12

Kdykoliv…mému synovi nacpali dudlík už v porodnici :roll: Doma jsem měla ten nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
13.2.13 12:14

Pokud je kojení bez problémů, tak dudlík klidně. mně ho malá plive :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
13.2.13 12:20

My máme dudlík od porodnice, podle mě je to lepší, než aby si pořád cumlala ručičky, máme ten zkosený ze silikonu…a co se týče usínání při kojení:malá to první měsíc dělala taky, mě se osvědčilo jí trošku pošimrat pod bradičkou, aby se probrala, nebo jsem jí dala pořádně mlaskavou pusu a bylo! :mrgreen: ale dávat jí zpět do postýlky a pak zase k prsu, to by mi asi hráblo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
13.2.13 12:30

S dudlíkem jsme odcházeli z porodnice :) A doma dudlá jen když usíná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
13.2.13 12:30

No mně z toho taky hrábne brzo :) když on vždycky spí tak tvrdě (to vypadá) a za pár minut v postýlce má zas otevřený oko a pusu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
13.2.13 12:51

Já bych se taky ničeho nebála a dudlík dala, na kojení to vliv podle mě nemá, my jsme dopadli tak, že byl malý bez dudlíku, kojit jsem přestala ve třech měsících po poradě s dr. malý nepřibíral a ted mu je 20 měsíců a dudá si paleček a ne a ne se to odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
13.2.13 12:52

U nás zase dudlík neprošel vůbec a dneska jsem tomu ráda. Nabízela jsem jí ho po návratu z porodnice a nechtěla ho. Občas podudala a vyplivla ho, tak je bez něj. Aspon nám nehrozí některé úkazy, které potkávám - dítě 4leté a s dudanem v puse 8o Jinak prsty si do pusy taky nestrká, tak snad dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
13.2.13 12:52

Ahojky, mala ma tri tydny uz ma dudlu taky. To, co popisujes, mame taky, jednou jsme takhle jely 5 hodin v kuse, mala chtela jenom dudlat prso, a kdyz jsem ji dala do postylky, tak rev a oci otevrene, tak jsem ji prilozila, dvakrat si potahla a spala. Dudlik pomohl, uz to dela jenom obcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
13.2.13 12:54

Klidně mu ho zkus dát…fakt se mnohem líp odnaučuje dudel než pak palec(ten mu jen tak nesebereš :lol: )a z toho že by se s ním zadusil strach mít nemusís..spíš naopak jak už tady jedna psala…je to prevence náhlého úmrtí :palec: já taky dala dudel hned po příjezdu z porodky…švagrové 7-mi měsíční nechce dudel(taky se právě držela pravidla až po šestinedělí a malý ji ho pak už nevzal)a dodneška jí usíná právě tak jak ty popisuješ :roll: tak nevím nevím co je menší zlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí