Jak uspat 3 měsíční dítě?

5.2.13 21:48

Jak uspát 3 měsíční dítě?

Zdravím všechny,
jsem už z toho našeho večerního uspávání unavená, tak se obracím na tuto diskuzi. Snad mi někdo poradí. Popíši naši situaci.
Do 1,5 měsíce jsem ho nakojila, dala do kolíbky a spinkal. Žádný problém. Poté se mi však několikrát v noci stalo, že jsem s ním únavou usla v mé posteli. Samozřejmě se mu to zalíbilo a od té doby je to čím dál horší. Asi si za to můžu sama. Teď ho to musím nějak odnaučit. Ale jak? Chce moji blízkost a beze mě ne a ne spát. Mně a manželovi to hodně vadí. Chceme, aby spal ve své kolíbce. (Máme pro něho i postýlku, ale do té ho asi dám až tak v 5-6 měsíci).
Jak to nyní musím dělat? Po všech rituálech (koupání…) ho dám do mé postele, lehnu si vedle něho a kojím ho, při kojení on usne a až tvrdě spí, tak ho přenesu do kolíbky. Jenže problém je v tom, že když mi usne u kojení v posteli, tak ho už nemohu dát odříhnout. Jakmile ho dám odříhnout, probudí se a už neusne a celé to začíná nanovo… Jakmile mu však odříhávat nedávám, tak ho to v poslední době začne asi v bříšku tlačit (někdy i ublinkává) a to ho vždy po cca 30min probudí a je po spaní. A tak já ho znovu vezmu, dám ho odříhnout, a celé to začíná znovu - tedy uspím ho u prsu a čekám, zda ho nezačne bolet v bříšku… Když ho v bříšku nebolí, tak stejně vyžaduje, abych vedle něho byla, jinak začne plakat, jakmile zjistí, že jsem zdrhla. Někdy si už připadám jako jeho otrok. Uspávání takto trvá od 30min až někdy po 3 hodiny a mrzí mě, že večer trávím s malým, místo s manželem!!! Náš malý je zlatíčko hodné. V noci prospí 12 hod (od 20 - 8h) s jedním kojením. A přes den je dost samostatný, hodný, milý kluk pohodář a s denním spaním a uspáváním taky nemáme problém. Jakmile vidím, že je unavený (většinou po 2 hod. bdělosti a hraní), tak ho dám do autosedačky a on usne i sám, popř. mu pomůžu dudlíkem nebo houpáním. Taky ho často nosím v šátku, kde rád spinká na mně a nebo prostě spinká na vycházce v kočárku. To je vše OK. Ale to večerní uspávání to je hrůza. Dudlíkový taky moc není, to tak akorát někdy zabere přes ten den v autosedačce nebo v kočárku. Jsem už z toho unavená. Zkoušela jsem už i uspávání po odříhnutí na rukou, v kolíbce, pohoupáváním, s kolotočem nad kolíbkou, s dudlíkem s mým mlékem, ukolébavkama, Estivillem (toho jsem však přerušila, protože mi to přišlo na tak malé dítě příliš drastické).Nic nezabralo.
Manžel mi radí, nechat to vyřvat v jeho kolíbce a je to. Jenže to mi přijde prostě moc drsné. Už jsem to párkrát zkusila a vydrží řvát (vyloženě řve, to není typický pláč)i přes 2 hodiny. Mezitím třeba i na chvíli s palcem v puse usne, ale hned se zase probudí a zase řve.
Máte někdo nějakou radu? Budu ráda. Já už totiž fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
5.2.13 21:53

Tak dítě chce zjevně spát u tebe, pokud se mu to rozhodneš odepřít, tak to bez řevu nepůjde :nevim: Spíš bych se pokusila najít řešení, aby společné spaní všem vyhovovalo. Neuvažovala jsi třeba o postýlce bez bočnice vedle své strany postele? Tam mužeš k miminu „vlézt“ a jak usne, zase se odsunout nebo u něj mít aspoň ruku a přitom ti nebude překážet na tvé části postele a omezovat tě při spaní… Řvát bych teda takto malé dítě nenechala v žádném případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.13 21:55

ANo, o tom jsem už uvažovala, ale bohužel vedle naší postele už nedáme ani noční stolky, natož pak postýlku. Bohužel takhle to nepůjde. Škoda.

@ivuska.h píše:
Tak dítě chce zjevně spát u tebe, pokud se mu to rozhodneš odepřít, tak to bez řevu nepůjde :nevim: Spíš bych se pokusila najít řešení, aby společné spaní všem vyhovovalo. Neuvažovala jsi třeba o postýlce bez bočnice vedle své strany postele? Tam mužeš k miminu „vlézt“ a jak usne, zase se odsunout nebo u něj mít aspoň ruku a přitom ti nebude překážet na tvé části postele a omezovat tě při spaní… Řvát bych teda takto malé dítě nenechala v žádném případě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
5.2.13 21:59
@RennieRennie píše:
ANo, o tom jsem už uvažovala, ale bohužel vedle naší postele už nedáme ani noční stolky, natož pak postýlku. Bohužel takhle to nepůjde. Škoda.

Tak třeba aspoň zábranu k posteli (něco jako http://pampaliny.cz/…classic.html), pak by mohlo mimčo spát u tebe směrem ke kraji a aspoň manžela by to neobtěžovalo…

Proč vám vlastně dítko v posteli vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.13 22:01

Já bych spíš viděla problém v tom, že se ududlá u prsa, co ho odpojit dřív? Nechat odříhnout, pochovat a pak dát spát? vyřvat bych ho nenechávala, je maličkatej. Ještě bych ho zkusila zavinout a šumět, jestli se mu to bude líbit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
5.2.13 22:02

Já jsem teda uspávala docela dlouho a já teda zas musela nosit a houpat jinak byl řev a vzbudila se, takže jsem musela počkat až usne tvrději a pak položit… No holt asi ty naše dětičky potřebujou naší blízkost aby usínali v klidu…a tatínkové se s tím musí smířit…za pár měsíců bude líp ;) Vím že jsem ti moc neporadila, ale to je moje zkušenost…uspávala jsem do té doby dokud bylo potřeba…přeci jen ten drobeček potřebuje cítit maminku a bezpečí… a mě to teda neotravovalo :think: akorát už mě pak bolely ruce :mrgreen: :mrgreen: pevné nervy a snad se to brzo zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
5.2.13 22:04

@Saxana22 přesně tak malou jsem u jídla u lahvičky budila, nechala odříhnout a pak jsem jí normálně uhoupávala na rukách v křeslě zavinutou v zavinovačce a ššš jsem dělala také :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.13 22:08
Děkuji za typ na zábranu u postele.
Vadí mi s malým spinkat, protože se pořádně nevyspím a protože se ani nemůžu pořádně za celou noc pohnout, aby se neprobudil. A ráno mám pak úplně zkřečovatělé celé tělo. Jsem ochotna se pro prcka obětovat, vždy ho máme tka rádi. Ale říkám si, že to přece musí jít i jinak. A samozřejmě mě to i vadí kvůli manželovi, který by byl rád se mnou, ale pořádně nemůže, protože se nemůžeme v posteli ani hnout, aby se neprobudil.
@ivuska.h píše:
Tak třeba aspoň zábranu k posteli (něco jako http://pampaliny.cz/…classic.html), pak by mohlo mimčo spát u tebe směrem ke kraji a aspoň manžela by to neobtěžovalo…Proč vám vlastně dítko v posteli vadí?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.2.13 22:09

Kecinka: a když tě přestane bavit dělat šššššššš, tak si stáhneš na ulozto bílý šum hodinu jako MP3 a pustíš to z mobilu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.2.13 22:09

Ja se synem taky spim, neumim si predstavit ze by to bylo jinak…manzela nerusi, pac tam mam prave tu narazenou postylku. My tam taky nemame misto, ale mam ji hned vedle nocniho stolku, ten pak nejde otevrit, nebo bych proste nocni stolky obetovala. Syn tam sam usina, pak je v noci u me…kojit chce dost casto.

ja odrhnout nedavam, zbytecne bych ho budila, ale u nas neni problem.

vyrvat ne, dyt je jeste strasne malinkej, vlastne ho trestas za to ze chce byt s tebou 8o, to zkus manzelovi nejak vysvetlit, ze je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.2.13 22:13

@RennieRennie dlouho mě nic tak nenaprudilo : věta potřebuje mě, ale mě s manželem to vadí!! proboha… prostě miminko potřbuje cítit maminku, co ej natom asi dovnýho, je ještě maličkej..a nechat vyřvat takovýhle miminko??? :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.2.13 22:14

@RennieRennie a fakt se budi? ja se normalne otacim, dite spi jak dudek, si myslim, ze to jde o zvyk, bezne veci te pak nebudi, tak myslim, ze ani miminko ne…i se k nemu otocim zady kdyz potrebuju…chce to ale misto, ale i tou zabranou ho ziskas.

Kdyz jsem spala na normalni posteli, tak to bylo desny, zvlast, kdyz spal na kraji, to jsem ho mela prilepeneho na sobe a bala jsem se pohnout, aby nespadl, ale s tou postylkou mam vic volnosti, nekde muzu najit fotku, jestli chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
5.2.13 22:14

Já si sedla na velký fit balon malou jsem měla v rychlozavinovačce tam se cítila bezpečně(asi) :D a jemně jsem na místě hopkala na baloně asi 10minut a malá spala.pak jsem jí přenesla do její postýlky a spinkala krásně až do raních hodin.ale každý to má jinak co sedlo nám nemusí sednout tobě ale vyzkoušej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
5.2.13 22:16

Saxanna-jj taky jsme pak stahovali vše možné, ale tohle bylo nejlepší :mrgreen: :mrgreen:
vyřvání bych teda taky nedoporučovala, vysvětli manželovi, že by mohl mít tu pupeční kýlu… :( jako mě by to i rvalo srdce…já malou nechávala vyřvat snad až někdy k roku, ale taky jsem dlouho nevydržela… :mrgreen: ale ted už jí budou v dubnu dva a je to tak týden co jsem jí vysvětlila že bude spinkat sama s rádiem, takže času dost :mrgreen: ale neboj se milá maminko, mě dcera usínala sama už kolem půl roku…každé dítko to má jinak no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 22:16

Já jsem Estvilla, tedy mírnější formu, aplikovala na malou ve dvou měsících, trvalo to 3 dny, řvala tak hodinku… a od té doby spala 8 hodin v kuse a usínala sama. Teď je jí rok a spí 13 hodin v kuse v noci. Je to trochu drastické, já jsem ty jeho minuty nedodržovala, bylo to o pocitu. Pokud vám to vadí, tak do toho jděte, čím méně je dítě zvyklé, tím rychleji zvládne jiný „režim“. Pokud usne u prsa, tak bych ho, jak bylo výše řečeno, odstavila dřív, odříhla a dala usnout samotného do kolíbky…i to jde dělat s láskou!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510