Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Adelka951 zajímavá varianta
@Krrysa jasně dík za zjkušenosti..
Jinak večer snad tím deštěm a dobrým vzduchem usnula už ve 22:00 a světe div se, vstala ve 4:00 na jídlo a spala prý pak až do sedmi!!! (manžel má štěstí…já jsem v šest šla z domu..dopo mu taky chvilku spala a mě těď vytuhla na rukách během 10ti minut - což je paráda a v této formě ju klidně budu uspávat dál
tak držte palec ať si to brzo „sedne“ ![]()
@reinkarnace Tak je dost možné, že bude hůř snášět tepla. Malá byla vloni celé léto taky dost na mašli, přes den v těch vedrech spala maximálně po 45 minutách, v kočáře řvala, v noci se budila. Přešly horka a měla jsem během pár dnů, co se spaní týče, úplně vyměněné dítě.
I teď je v teple taková nevrlá.
@Svistice třeba bude podzimní typ (jako já) zatím se totiž jeví povahově spíš po mě (starší byla klidná, spíš po manželovi..ten zas teplo miluje)
Dobrý večer taky jsme se natrápili s nespavým miminkem a zkoušeli jsme ledacos ale co nám opravdu zabralo byl tenhle budík s projekcí noční oblohy http://m. t***********
Miminko na něj kouká a unaví si očíčka a spinká. Ještě máme želvičku ta je taky dobrá a hraje krásné melodie
Edit admin - nepovolená reklama
@Michall2323 dobrý malá pobrala dudel…začalo to dnem, kdy jsem musela na půl dne z domu - musela si jídlo vytahat chtě nechtě z lahvičky…poprvé scéna na hodinu ale už na to přišla a oaráda..konečně ví, co s cumlem..takže já si už v pondělí užila super procházku i se starší, protože mládě v kočárku poprvé za 10 týdnů slastně spalo
uspávám sice na baloně se šumem, ale už je to otázka většinou 10-15 minut ![]()
Nám pomohl ten budík. Všude ho měli za 400 údajně v AKCI
my ho měli tady http://www.tovary.cz/…-ledove/2222 za 250 a dodneška funguje, takže i někdy se dá věřt výrobkům z číny ![]()
Nečetla jsem diskuzi tak se možná budu opakovat. Prvně bych odbourala usínání u prsa. Já malýho vykoupu, nakojím kolik chce, dám odrihnout, pak ho mazlím a zpívám mu dokud nevidím že je dost klidný (ne spící), dám mu dudlik, dám do postýlky, pustím šum, lhenu si do postele a postýlku přitáhnu k posteli. Malý buď začne být neklidný tak ho hladim, tiše mu povídám, nebo zpívám. Kdy je neklidný až moc tak tyhle pokusy nemají cenu, trápili bychom se oba, tak ho vydám a zase mazlím, houpu, zpívám dokud se neuklidní a takhle pořád dokola. Na začátku to trvalo klidně tři hodiny ale teď Většinou vykoupu, nakojim, u toho mu už potichu zpivam, chvíli pomazlit, pustím šum a dám do postýlky. Občas jsou taky dny kdy se asi necítí dobře, nebo chce být se mnou tak ho chovám dokud neusne (nedrncam, nehoupu) a pomalu dám do postýlky. Já se v tomhle přizpůsobují malému, sice se občas moc nevyspim, ale to spaní se bude pořád měnit, takže já si na nic nezvykam, on třeba 14 dní usíná sám jak se popisovala, ale někdy to zas nejde a musím ho dát do postýlky už spícího. Ono jde hlavně o to na to nechvatat, nebyt nervni že ještě nespí, prostě nahodit klid, pomoct jemu se uklidnit. On toho přes den hrozně moc zažívá, baví se, zkoumá svět a najednou prijdem my rodiče a rozhodneme že se jde spát
já na začátku byla nervni, chtěla jsem si to ulehčit, aby malej spal během půl hodky, ideálně celou noc, ale tak to prostě nefunguje. Teď beru uspavani jako náš společný relax, mě to taky pomůže vypnout a odpočinout si a užíváme si společný chvilky. A když vidím že už se zklindil a hodil se do režimu spánek, zkusím ho dát do postýlky a odejít, když se mu to přestane líbit, nedá se nic dělat, buď ho zkusím uklidnit v postýlce nebo si ho beru zase k sobě. Jednoho dne bude usínat sám, v patnácti už s ním asi v posteli ležet nebudu a zpívat mu
výdrž, srovná se to.