Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všichni tě tady jenom strašej, těhotenství není nemoc, bejt tebou jedu, jako jestli se má něco pokazit, tak to nebude tím, že jsi strávila pár hodin v autobuse, pokud by těhotenství neprospívalo, tak by neprospívalo i tady v ČR. Jeď a užijte si to, pak budeš mít jiné starosti.
@Mamazkoncesveta S tou neschopenkou jsem to nepochopila… Nejsem a neplánuji jít na neschopenku a přišlo mi to tak. Že když odjedu, budu pojištěna a něco se stane, tak tady po tom nedostanu neschopenku?
@Anonymní píše:
Teď jsem teprve asi 5-6tt prakticky jsem před par dny zjistila že jsem těhotná. Na prohlídku první jdu za dva týdny. Nic mi jinak není, klasika mám pocit jako při MS, bolí mě prsa…
V 5tt mi taky nic nebylo, do 8tt sem normálně chodila do práce jakoby nic a pak nastalo peklo, ze kterého mě vysvobodil až porod
fakt nemůžeš vědět jak ti bude za 5 týdnů, můžeš být úplně fit a taky můžeš ležet v nemocnici na kapackach.
@Anonymní píše:
@Mamazkoncesveta S tou neschopenkou jsem to nepochopila… Nejsem a neplánuji jít na neschopenku a přišlo mi to tak. Že když odjedu, budu pojištěna a něco se stane, tak tady po tom nedostanu neschopenku?
Spíš to dotyčná myslela tak, že pokud máš extra pojištění pracovní neschopnosti a musela bys marodit déle z toho důvodu, že se,, něco stane" pro dovolené, tak by ti to pojišťovna neplnila.
Vykašlete se na to. Zeptejte se sama sebe, jestli vám případný zájezd do Chorvatska stojí za to, že byste třeba celou cestu prozvracela, ten pobyt nakonec taky (nemůžete vědět, že za týden nezačnete zvracet patnáctkrát denně). Můžou se stát i horší věci (vyčerpání organismu s následným potratem atd.). A já bych s případnými komplikacemi byla stejně raději hospitalizovaná tady v ČR, než někde Chorvatsku.
Já bych udělala takový pěkný kompromis. Stornovala bych Chorvatsko a koupila třeba týdenní pobyt v nějakém krásném penzionku na Šumavě nebo v jiné krásné přírodě tady u nás. Dojezd autem. Partner vám kdykoliv zastaví, můžete si dělat jak chcete dlouhé přestávky…
@Kriss Tina píše:
V 5tt mi taky nic nebylo, do 8tt sem normálně chodila do práce jakoby nic a pak nastalo peklo, ze kterého mě vysvobodil až porodfakt nemůžeš vědět jak ti bude za 5 týdnů, můžeš být úplně fit a taky můžeš ležet v nemocnici na kapackach.
To jo anebo ji taky nemusí být vůbec nic, kdyby mi ve 25. týdnu nenarostla břicho, tak ani nevím, že jsem těhotná
@lucik2011 píše:
Tak to je teda odvaha jet v takovém stavu a ještě s malým dítětem. Ano stát se může i tady něco, ale jste doma a ne v zahraničí. Já bych teda nejela
Ja bych nejela nekam pres ocean, do tropu a tak, ale Italie je pro me porad „kousek“ a kdyby bylo nejhur, dojede pro nas manzel autem
ale snazim si katastroficke scenare nepripoustet, chci si to s dcerou uzit a verim ze vsechno bude v poradku
stat se muze bohuzel kdekoliv cokoliv a nemyslim, ze tehotenstvi je nemoc, abych musela sedet doma ![]()
@Zoe1 To ale není o tom, že by se něco stalo kvůli autobusu, ale že v tom autobuse i na dovolené může být dost špatně a to teď zakladatelka neví jak jí bude
@Zoe1 dyt píšu ze může být úplně fit nebo uplne v háji. To se nedá předem říct, tak teď záleží jestli chce riskovat, že pak odpiska dovcu třeba pár dní před odjezdem a pride o peníze no ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu. Pokud vše dobře dopadne, tak to vypadá že cca v 11tt bych měla jet do Chorvatska busem s manželem na dovolenou kterou máme již zaplacenou… A teď nevím co dělat. N jednu stranu mám strach jet, na druhou stranu 11tt ještě nebudu mít ani břicho, prostě nic, třeba moje mamka zjistila že je těhotná až ve 4 měsíci. Neměla žádné příznaky, problémy, dokonce celou dobu měla v termínu MS slabé krvácení a prostě ji ani nenapadlo že je těhotná.
Samozřejmě mě může být zle, může mi být cokoliv. Cestování mi nedělá problém, nikdy nedělal, akorát nesnáším létání. Musím se ale za včas rozhodnout kvůli případnému storno zájezdu, nemůžu čekat do posledního dne, jak mi asi bude… Tohle je moje první těhotenství a vůbec nevím co mám čekat. Díky za odpovědi.
Autobusem bych nejela ani netehotna, natož těhotná. Já mám ráda svůj klid a ráda jsem svým pánem.
Uvedom si taky svoje čůrací potřeby, myslíš, že ti bude vyhovovat furt trajdat do toho miniprostoru v buse? Myslíš, že ti bude řidič na přání stavět? Prijde mi to dost nefér i vůči ostatním cestujícím. Jela bych autem nebo letěla, když už bych musela nutně těhotná k moři.
Ja bych jela-pokud bude vše v pořádku. Minulý rok jsem byla v 17.týdnu (autem) a bez problémů.
Asi bych nejela, a kdyby jo, určitě ne autobusem. Nikdy nevíš, co se může stát. Jako radši autem. V 11tt mi bylo někdy úplně dobře, že bych ani neřekla, že jsem v tom a někdy jsem byla opravdu ráda, že jsme se doplazila na záchod. Může se ti to že dne na den změnit, nemusí ti být nic a nebo můžeš prozvracet celý den. Kdybych měla někam k moři, tak bych spíš volila cestu autem. Můžete kdykoliv zastavit. Oddechnout si… Já jsem teď ve 20tt a vůbec se mi nevolnosti nezměnili, někdy jsem ok a někdy neee.
@Zoe1 píše:
Všichni tě tady jenom strašej, těhotenství není nemoc, bejt tebou jedu, jako jestli se má něco pokazit, tak to nebude tím, že jsi strávila pár hodin v autobuse, pokud by těhotenství neprospívalo, tak by neprospívalo i tady v ČR. Jeď a užijte si to, pak budeš mít jiné starosti.
S tím bych tak úplně nesouhlasila. I když se to nezdá, tak dlouhá jízda autobusem je vyčerpávající. Já i netěhotná kolikrát po 10 hodinách jízdy zkolabovala. Nehledě na to, že přejezd do teplejších krajů je pro tělo náročný. Ono se to opravdu nezdá, ale už tak ten organismus je trochu oslabený. Snadno se stane, že se zhroutí. A celkové vyčerpání může vést k potratu. Nebyla by první, ani poslední. Dovolená snad za ten risk nestojí, ne? Na o let odloženou dovolenou se opravdu neumírá…
@DeeDee.518 píše:
S tím bych tak úplně nesouhlasila. I když se to nezdá, tak dlouhá jízda autobusem je vyčerpávající. Já i netěhotná kolikrát po 10 hodinách jízdy zkolabovala. Nehledě na to, že přejezd do teplejších krajů je pro tělo náročný. Ono se to opravdu nezdá, ale už tak ten organismus je trochu oslabený. Snadno se stane, že se zhroutí. A celkové vyčerpání může vést k potratu. Nebyla by první, ani poslední. Dovolená snad za ten risk nestojí, ne? Na o pár let odloženou dovolenou se opravdu neumírá…
Zakladatelko, vůbec si neměla zakládat tuhle diskusi, teď v tom akorát budeš mít guláš, protože většina tady říká nejet a ty nejhorší scénáře. To by člověk nemohl jako těhotnej nikam, já bych váhala jen kdybych byla 30. týden a výš a kdybych věděla, co mě v mateřství všechno čeká, tak bych jela i v tom 34. týdnu, i když mě nechtěli pojistit ![]()