Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zakladatelko, dobře si to rozmysli. Na dovolenou bych klidně jela, ale rozhodně ne busem. Představ si situaci, že se ti udělá opravdu špatně. Co budeš dělat? Budeš si volat rychlou do autobusu? Povezou tě do nemocnice a všichni ostatní kvůli tobě přijedou později? Jela bych autem, abych nikoho neomezovala a věděla, že mě manžel v případě problémů rychle doveze k lékaři.
Já jsem byla před těhotenstvím zvyklá jezdit busem Španělsko - dle destinace - 25 - 36 hodin v buse, tak 12 hodin do Itálie (Chorvatsko je adekvátní vzdálenost) v těhu byla brnkačka, večer sedneš do busu, prospíš se, zajdeš na wc a ráno jsi u moře - pohoda
@movahu že jo, já stále nechápu o jakém vyčerpání to všechny píšou, sedím v buse, podřimuju a těším se na dovču, co je na tom tak vyčerpávajícího ![]()
Já obecně snáším blbě delší cestu busem. Tak proto jsem těhotná na dovolenou letěla. Byla to jedna z nejlepších dovolených. Jediný „omezení“ bylo, že jsem musela jíst co 2 hodiny, jinak se mi dělalo nevolno, ale to bylo stejné v ČR. Jen chci říct, že jsem se dobře zásobila svačinkami. Jestli snáší dobře autobus, tak bych jela, vedro u moře se snáší bezva.
@Anonymní píše:
Tak mě hlavně spíš zajímalo zda mi napíše někdo kdo v takovém tt jel a jaký to bylo, co třeba by si vzal s sebou do Busu navíc atd… A ne my psát že asi skoro umřu, v životě jsem neomdlela, jsem zvyklá na tvrdou dřinu a nejsem žádný ořezávátko. Jinak ostatním doporučuji nevylízat z baráku a nejezdit nikam ani v ČR hlavně ne s dětmi, představa takové autonehody a dětmi v autě, případné úmrtí atd. No nevím. Nevím, asi bych radši zůstala doma, měla bych strach.
Hezký den sýčkařky.
Proč tak útočně?
Chtěla bych jen dodat, že mě velmi mrzí že jste některá potratila v prvním trimestru, ovšem je důležité si uvědomit, že byste nejspíš potratily i doma a cestování na to nejspíš nemělo vliv, co jsem teda načerpala z článku od lékařů a i ta sestřička mi to říkala, pokud o to máš přijít tak o to přijdeš a je fuk či pojedeš nebo ne. Žijeme v mega komfortní době, generace před námi chodili celé těhotenství do práce, fungovaly, ženský makaly v JZD já vím, časy se mění, jen mě poslední dobou moderní člověk připadá
@stinga jela si někdy nějakou děláš cestu? Já jela busem do Chorvatska před 10 lety, to sem byla v pubertě, jelo se 16 hodin a když sme dojeli, já byla úplně mrtvá a to sem ani nebyla těhotná. Celkově ty dlouhé přesuny jsou vyčerpávající, jezdíme několikrát ročně 600km za pritelovo rodičema a vždycky když dojedeme, tak sme zralí tak na postel. Se to nezdá, si řekneš dyt se jenom sedí, ale vyčerpá ta cesta dost.
@Kriss Tina jinak já jezdím do Chorvatska každý rok, občas i úplně dolů pod Makarskou, kde se jelo skoro i 20 hodin. Teď je to cca 900 km, což mi nepřijde nijak extra moc, jasný, není to Istrie a nejspíš 14 hodin v buse budu sedět, ale chci si to co nejvíce zpříjemnit.
Bylo mi doporučeno vzít si s sebou tohle
http://www.antimetil.cz/?…
Jo, jsme zhýčkaní. Já si jedno dítě vyležela. Povídání o tom, že když o to máš přijít, tak o to stejně přijdeš jsou pro mě kecy v kleci. Kdybych neležela s nohama nahoře, tak dítě nemám. A přeju ti, aby tvé těhotenství vedlo k porodu zdravého dítěte ať už se rozhodneš jak chceš. On totiž nikdo nemá křišťálovou kouli a nevidí do budoucnosti.
Zakladatelko, nebyla jsem ani měkká ani zhýčkaná. Do osmého týdne prvního těhotenství pohoda. Pak teda děsběs. Blila jsem jako Alík. Skončila jsem na neschopence…
Cesty autem víc jak půl hodiny zákázaný…
Ale třeba bude ta cesta pro Tebe v pohodě. Moje spolužačka až do 7. měsíce těhotenství chodila hrát volejbal. Já blila do kyblíku a bála se potratu…
Druhý těhotenství jsem měla naprosto bez problémů a jsem ráda, děti jsou od sebe dva a čtvrt roku.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina jinak já jezdím do Chorvatska každý rok, občas i úplně dolů pod Makarskou, kde se jelo skoro i 20 hodin. Teď je to cca 900 km, což mi nepřijde nijak extra moc, jasný, není to Istrie a nejspíš 14 hodin v buse budu sedět, ale chci si to co nejvíce zpříjemnit.
Bylo mi doporučeno vzít si s sebou tohle
http://www.antimetil.cz/?…
Antimetil sem brala, to mi dali v lékárně místo kynedrilu že to můžou i tehotny, ale moc to nezabírá, je to jenom na bázi zázvoru podobně jako ty lízátka ![]()
Necetla jsem diskuzi, tak snad se nebud7 opakovat. Ja jsem jela busem do Italie v 13tt. A byl to ten nejblbejsi nápad, který jsem mohla dostat. Celou cestu mi bylo příšerně zle, svijela jsem se na sedacce s pytlikem v ruce. Často jsem ten plný pytlík musela držet v ruce až do další zastávky. Na benzince jsem vždy vystrelila z busu a utíkala zvracet. Špatně mi bylo ještě celý první den dovolené. Pak dobrý, jen jsem nemohla jíst svoje oblibena jídla, na která se vždy na dovolené těším a taky jsem se moc neslunila. A pak snad 3 dny před odjezdem mi zase bylo zle už jen z pomyšlení na tu cestu busem. Opět to bylo peklo. No byla jsem opravdu pekne blbá, vickrat bych do toho nešla.
Mno tak nakonec mi tato celá diskuze opravdu nakonec přišla zbytečná, manžel měl pravdu.
Pokud pojedu tak sem pak napíšu jak to dopadlo. Popíšu jak pocity. Co jsem měla s sebou a co mi chybělo a třeba to pak nějaké holčině jednou pomůže v rozhodnutí, pokud teda dojde až na konec toho všeho, co se tu psalo.
Hezký večer, zdravé děti a usměvavé matky ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych jen dodat, že mě velmi mrzí že jste některá potratila v prvním trimestru, ovšem je důležité si uvědomit, že byste nejspíš potratily i doma a cestování na to nejspíš nemělo vliv, co jsem teda načerpala z článku od lékařů a i ta sestřička mi to říkala, pokud o to máš přijít tak o to přijdeš a je fuk či pojedeš nebo ne. Žijeme v mega komfortní době, generace před námi chodili celé těhotenství do práce, fungovaly, ženský makaly v JZD já vím, časy se mění, jen mě poslední dobou moderní člověk připadá
Ja myslim ze cesta, vedro, na muj potrat vliv mely. Kdybych sedela doma mozna byse to nestalo. Muj nazor