Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A ty nemáš pojištění storna? S tím bys to mohla zrušit těsně před, a přišla bys jen o 20 proc.
Jinak já bych asi jela, v tomto týdnu mi nic nebylo, nezvracela jsem. Ale to nevíš jak ti bude no. ![]()
Ahoj, když jsem četla příspěvek od Dee Dee, tak už jsem se musela smát nahlas. Já jsem jela busem do Itálie v 22. tt, takže dovolenou jsem zajišťovala už jako těhotná. Nic mi nebylo, bus zastavuje co 3 hodiny a kdyby něco je tam wc, což mě uklidňovalo. Na dovolené jsem si úžasně odpočinula a psychicky i fyzicky mně to nabilo do dalších měsíců, tu bylo také vedro a u moře se to snáší líp. Pojištěna jsem byla u ERV, už to tu někdo psal, musíš vybrat jejich nejlepší - to je nejdražší pojištění.
@Anonymní píše:
Já se prostě nejvíce bojím asi toho, že to zruším. Teď už nám vrátí jen část peněz, zatím jsem to nepočítala a v tu dobu kdy bysme měli jet budu sedět nasrraná doma, nic mi nebude a bude semnou k nevydržení protože budu protivná jak činžepopravdě manžel mi řekl ať sem ani nepíšu, že mě tady většina akorát vydeptá a že dnes je v módě být od začátku těhotenství na neschopence a nic nedělat
že jsem si měla nechat jen informaci od té známé sestry a pak od své dr
no přesně, z toho bych měla největší strach, že budeš nešťastná sedět doma a manžel má pravdu
@Anonymní píše:
@Knoflice do CK jsem volala s tím že jsem zjistila že jsem v jiném stavu a že nevím jak my bude, v buse je k dispozici wc, tak jsem se ptala zda by byla možnost jej využívat při cestě a paní mi řekla že není problém, že se mám pak domluvit i s řidiči ale že zatím všem vždy vyhověli, tak chlapům řidičům koupím něco dobrého, nebo udělám takový ten Slaný balíček s vínem a třeba ke mě budou milejší.
Jet chci, samozřejmě že chci, kdo by nechtěl, dovolená v ČR pro mě bohužel není dovolená. Moře miluji. Slunko sice moc ne, ale jsem atopik a u moře se mi vždy hodně uleví co se týče pokožky.
Ještě uvidím co mi řekne moje dr za ty dva týdny
Ja bych jet nemohla. Do 13 tt se mi nonstop motala hlava a bylo mi jak kdybych mela tu nejhorsi kocovinu, kazdy den. V buse jsem nemohla jet ani 10 min. Do Chorvqtska bych cestu neprezila ani omylem. Jo jinak jako tehotna jsem s velkymi nevolnostmi jela v prvnim trimestru k mori letadlem, a potratila jsem po navratu. Pri druhym tehotenstvi jsem sedela celou dobu preventivne doma na pr.deli
Jo a nic zvláštního jsem si s sebou nebrala, nic co bych nebrala za netěhotna, akorát jsem nevyšla bez pokrývky hlavy - kšiltovka, a u moře byla víc pod slunečníkem, ale chodila jsem i pěšky 5km do vedlejšího městečka nebo podél moře, jela na lodní výlet - akorát jsem nepila víno
- naposled naprosto bezstarostná dovolená ![]()
Já odjela v prvním těhotenství na Floridu, cca 6.tt. Nejdřív pohoda a pak jak mi začalo být zle, tak jsem ležela pod těma palmama, brečela a koukala na ta letadla a říkala si „ti lidi se mají, oni už letí domů..
" Těhotenská nevolnost je z hlediska zážitků těžce paralyzující záležitost. Ale pokud ti třeba ještě v 8.tt nebude zle, možná jsi ta šťastná, co se jí to netýká a pak bych jela. (Osobně tedy Chorvatsko autobusem je dost hrozná představa, ale pokud to beru v globálu jako "někam jet“, pak jeď.) 6.tt je ale ještě brzy na soudy, jak to bude dál. V dalších těhotenstvích už jsem věděla, že bliju, tak jsem si nic naplánovala a opravdu jsem zase blila a zas ležela a chtěla chcípnout a pak to po prvním trimestru zas bylo fajn
![]()
Jela jsem jako těhotná v 8-9tt autobusem do Chorvatska 14 hodin, cesta úmorná, bylo mi špatně, byla jsem vyčerpaná. Pár dní po návratu jsem začala krvácet a byl konec. Asi spíš shoda náhod, ale ta únava a vyčerpání tomu moc nepomohlo.No už bych to neabsolvovala. Pořádně si to promysli ![]()
Holky prominte, ale to opravdu vsechny sedite cele tehotenstvi doma? Ja chapu, ze cesta autobusem je nepohodlna, ale po precteni prispevku mam pocit, ze pokud tehotna vleze do autobusu, znamena to 100% potrat, zkolabovani organismu, zarucene prozvracenou dovolenou, kterou clovek nema sanci si absolutne uzit a jeste je nezodpovedny, ze takto riskuje. Nekdo radi jet autem, coz je urcite fajn, ze si muzete zastavit kdy chcete, ale autobus taky dela prestavky a nerikejte mi, ze jako tehotne jste si autem staveli kazdou pul hodinu… ![]()
@Anonymní píše:
Tak mě hlavně spíš zajímalo zda mi napíše někdo kdo v takovém tt jel a jaký to bylo, co třeba by si vzal s sebou do Busu navíc atd… A ne my psát že asi skoro umřu, v životě jsem neomdlela, jsem zvyklá na tvrdou dřinu a nejsem žádný ořezávátko. Jinak ostatním doporučuji nevylízat z baráku a nejezdit nikam ani v ČR hlavně ne s dětmi, představa takové autonehody a dětmi v autě, případné úmrtí atd. No nevím. Nevím, asi bych radši zůstala doma, měla bych strach.
Hezký den sýčkařky.
Já jsem byla v cca 8 týdnu letecky na dovolené v Evropě. Těhotenství jsem zjistila pár dnů před odletem. Letěli jsme na konci léta, nebyly už, největší horka. Do odletu mi nic nebylo, na dovolené jsem už začala mít stavy, kdy jsem musela během minuty zvracet. Šíleně stavy. Po návratu jsem stravila týden na zemi u záchodu, tak moc mi bylo zle. Nastesti mne to chytlo až doma. Drželo se to docela dlouho až do konce osmého měsíce.
U druhého dítka mi nebylo vůbec zle. V cca 8 mém týdnu jsem nárazové krvacela. Zlaté zvracení. Co bych za něj dala. Stres z krvácení byl strasny.
Užij si dovolenou, zjevně tam chceš jet. Když ti bude zle nebo dokonce potratis, budeš nadávat sama sobě. Nám na internetu to bude fuk.
Popravdě nerozumím proč se ptáš, když jsi rozjodnuta jet. Jak to bude a co budeš případně potřebovat ti nikdo neřekne
To jsem si taky myslela, že bez dovolené u moře nevydržím, bezdětná jsem jezdila každý rok, někdy i 2× ročně k moři. No a pak jsem nebyla 7 let a přežila jsem to. A první dovolená u moře s dcerou nic moc, nebavilo jí to tam, moc vedro, v moři vlny, prostě otrava. Takže zase jezdíme jen po ČR
@lucik2011 Souhlasim, clovek jaksi zmeni priority, kdyz vidi ze mrnous preferuje kratke cesty a stejne dobre je mu na chalupe v bazenku
uz se ale mooc tesim az povyroste a opet se vydame smer Recko ![]()
Me bylo do 15. tydne hrozne, takze bych nejela. Zvracela jsem co pulhodinu.. ale v 17. tydnu jsem jela autem do Italie a uplne v pohode. Pokud ti nebude blbe, a jinak budes v pohode, tak bych klidne jela. Ale jak ti v ty dobe bude, to asi tezko odhadnes…
@movahu Urcite neradim sedet cele tehotenstvi doma, naopak jsem byla dost aktivni, pracovala jsem lehce i z porodnice (vyrizovala emaily).. hodiny jogy jsem predcvicovala jeste asi 14 dni pred porodem… Ale na takto dlouhou cestu a busem bych proste nejela, pro me to je diskomfort i za normalniho stavu a ne jeste k tomu v lete a v tehotenstvi. Zazila jsem zdravotni problemy v tehotenstvi v cizine, bylo to bliz nez v Chorvatsku, mela jsem s sebou mamku kt. je zdravotni sestra a obe plynule mluvime reci te zahranicni zeme, a i tak to bylo blbe. Priste uz bych takhle neriskovala, nikdy nevis co se muze stat a velmi bych si to pak vycitala. Asi je to i obecne dane povahou, vekem, tim co mame kdo za sebou na ceste za miminkem. ![]()
@movahu ne, autem bych jela, protoze si muzu zastavit kdy chci a nemusim pripadne obtezovat okoli zvracenim nebo se modlit, at uz zastavime. Ja bych ovsem nejela autobusem ani jako netehotna, takze asi tak. Na dovolenou se chystame ted ve 21.tt, autem
a rozhodli jsme se tesne predem dle meho stavu. V prvnim bych jet nemohla.
Kdo má za sebou špatné zkušenosti ( nevolnosti, potraty, krvácení a pod.) V těhotenství tak ti prostě napíše, že by nejel. Já osobně bych taky nejela. Měla bych strach z cesty. Tak nějak už od začátku těhotenství mi nedělalo dobře dlouho sedět a bylo mi trochu nevolno. Plus teda dost krvácela, takže jsem musela ležet a být na neschopence. Prostě bych se o to těhotenství bála. My jeli na dovču po Česku a nachodili i dost kilometrů kolem 20tt to už mi bylo fajn
a jak pak píšou holky nechtěla bych být ano v chorvatské nemocnici a hlavně bych se bála jazykové bariéry. Je to o prioritách. Pro mě je to těhotenství, dítě důležitější než dovolená u moře. A autobusem jsem do Chorvatska jela několikrát a je to nic moc. Jeďte raději autem a spíš až po prvním trimestru.