Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byla jsem ve 12tt autobusem v Chorvatsku a už bych nejela. S cestou jsem neměla problém, ale byla jsem z toho docela vystresovana, aby vše dopadlo dobře.
@Anonymní píše:
Mno tak nakonec mi tato celá diskuze opravdu nakonec přišla zbytečná, manžel měl pravdu.
Pokud pojedu tak sem pak napíšu jak to dopadlo. Popíšu jak pocity. Co jsem měla s sebou a co mi chybělo a třeba to pak nějaké holčině jednou pomůže v rozhodnutí, pokud teda dojde až na konec toho všeho, co se tu psalo.
Hezký večer, zdravé děti a usměvavé matky
V roce 2003 už jsem na emimino chodila, diskutovalo se tu v jiném stylu, časy se mění
chtěla jsem dodat, že jsem to nepřeháněla se sluněním a že mi to moře udělalo moc dobře na ekzém, který se mi v těhotenství udělal.
Mám pocit, že nepatologické těhotenství není důvod ke stornu ![]()
A nic zvláštního jsem s sebou neměla, ani do autobusu.
A taky mi bylo 25 ![]()
Rozumím tomu, že máte mnohé tady bolestnou zkušenost, ale až to zní, jako byste zakladatelce přály to samé ![]()
@Kriss Tina píše:
@stinga jela si někdy nějakou děláš cestu? Já jela busem do Chorvatska před 10 lety, to sem byla v pubertě, jelo se 16 hodin a když sme dojeli, já byla úplně mrtvá a to sem ani nebyla těhotná. Celkově ty dlouhé přesuny jsou vyčerpávající, jezdíme několikrát ročně 600km za pritelovo rodičema a vždycky když dojedeme, tak sme zralí tak na postel. Se to nezdá, si řekneš dyt se jenom sedí, ale vyčerpá ta cesta dost.ano, píšu to v jiném příspěvku, před těhotenstvím jsem jezdila do Španělska, na Costa Bravu 25 hodin v buse, Valencie 36 hodin v buse, takže 12 hodin do Chorvatska nebo Itálie je brnkačka, večer nasedneš, ráno jsi na místě
jo a jízda autem mně teda také unavuje a vyčerpává, když řídím já, jsem unavená a bolí mně noha od pedálu, když řídí někdo jiný, pociťuju stres, aby se nic nestalo
v buse to neřeším, řidiči jsou profíci a věřím jim, když jedu tam, těším se na dovču a cesta domů ta vždycky uběhne hrozně rychle
no teď to mám složitějšíprotože jezdím s dcerou - loni měla 1,5, ale s pomocí tabletu a nových hraček se to dalo, ale už mám za ni zodpovědnost, leží na mně, řešíme čurání, aby ležela pohodlně a tak
prostě v těhotenství to byla pohoda
@Knoflice píše:
V roce 2003 už jsem na emimino chodila, diskutovalo se tu v jiném stylu, časy se měníchtěla jsem dodat, že jsem to nepřeháněla se sluněním a že mi to moře udělalo moc dobře na ekzém, který se mi v těhotenství udělal.
Mám pocit, že nepatologické těhotenství není důvod ke stornu
A nic zvláštního jsem s sebou neměla, ani do autobusu.
A taky mi bylo 25Rozumím tomu, že máte mnohé tady bolestnou zkušenost, ale až to zní, jako byste zakladatelce přály to samé
Taky mi to tak přišlo, od někoho to znělo tak, že je zakladatelka hodně nezodpovědná, když vůbec přemýšlí nad dovolenou v zahraničí v těhotenství. Jako neřekla bych nic, kdyby měla měsíc před porodem, ale v 11. týdnu, kdy nebude mít ještě ani žádný břicho. Je to nějak tak poslední šance užít si pohodovou dovolenou bez dětí a rozhodně bych to neviděla jako nezodpovědnost. Nezodpovědný mi přijdou ženský, který nejsou schopny přestat třeba kouřit nebo pít, to je daleko horší než jet na dovolenou do Chorvatska, kde může odpočívat a relaxovat, když nepojede, tak bude zavřená doma a nadávat si, že nejela. Já jsem si pak taky vyčítala, že jsem nejela sic jsem byla už přes 30. týden, ale teď se dlouho nikam nedostanu, čekám další miminko v srpnu, opět úplně bezproblémové těhotenství, ale na příštích pět let asi dovča u moře bohužel nehrozí.
Nechápu, proč tě všichni odrazujou. Závist? Prostě jeď a užij si to. Už nikdy nebudeš mít tak bezstarostnou dovolenou jako teď. Pak se budeš starat o špunta. ![]()
@PetyMimi závist
Většina tady psala, že s nevolnostmi je to prostě naprd a že by byly radši doma. To je prostě fakt. Potrat tady psal málokdo, to není ta hlavní hrozba. Ale těžce reálné je, že jí bude zle a bude z toho mít prd. To je celé. Navíc ten autobus k tomu, to je prostě opruz. Opravdu snad nemyslíš vážně, že tu někdo někomu závidí ZÁJEZD AUTOBUSEM DO CHORVATSKA
bože…
![]()
@PetyMimi Zavist urcite ne. Obavy, jak to muze dopadnout, kdyz se neco pokazi.
@mau-mau píše:
@PetyMimi závist![]()
Většina tady psala, že s nevolnostmi je to prostě naprd a že by byly radši doma. To je prostě fakt. Potrat tady psal málokdo, to není ta hlavní hrozba. Ale těžce reálné je, že jí bude zle a bude z toho mít prd. To je celé. Navíc ten autobus k tomu, to je prostě opruz. Opravdu snad nemyslíš vážně, že tu někdo někomu závidí ZÁJEZD AUTOBUSEM DO CHORVATSKA
![]()
![]()
![]()
bože…
![]()
Daleko větší prd z toho bude mít až by měla jet s dítětem
na jejím místě si užiji poslední bezstarostnou dovolenou
Jsem ráda že mi Chorvatsko nezávidíte
miluji to tam, je to tam jako můj druhý domov, chorvati jsou super, nikdy nejezdím do mega hotelů ale spíš jsme ubytovaní u někoho v baráku a bavíme se s nimi atd…
Je hezké že mi tady většina píše „co když ti bude zle, co když o to přijdeš, co když…“ A co když ne? Co když se prostě vůbec nic nestane, já si užiju nejspíš poslední dovolenou ve dvou a budu na ni třeba vzpomínat v dobrém celý život. Kdybych měla podle některých tady neustále myslet, co když… Tak vlastně ani těhotná nikdy nebudu, protože prakticky těhotenství je ve finále život ohrožující stav člověka a může klidně i umřít, takže asi tak.
Všem krásný víkend a no stressss ![]()
A prosila bych přestat sýčkovat, to že některé jste byli celé těhotenství na umření a plazily jste se jen z ložnice na wc a zpět neznamená že to tak musí mít každá, tohle možná trochu z některých cítím že mi to snad i přejí, abych zažila pořádný peklo, smutné, ale co čekat, jsme ženský že jo…
@Anonymní píše:
Jsem ráda že mi Chorvatsko nezávidítemiluji to tam, je to tam jako můj druhý domov, chorvati jsou super, nikdy nejezdím do mega hotelů ale spíš jsme ubytovaní u někoho v baráku a bavíme se s nimi atd…
Je hezké že mi tady většina píše „co když ti bude zle, co když o to přijdeš, co když…“ A co když ne? Co když se prostě vůbec nic nestane, já si užiju nejspíš poslední dovolenou ve dvou a budu na ni třeba vzpomínat v dobrém celý život. Kdybych měla podle některých tady neustále myslet, co když… Tak vlastně ani těhotná nikdy nebudu, protože prakticky těhotenství je ve finále život ohrožující stav člověka a může klidně i umřít, takže asi tak.
Všem krásný víkend a no stressss
A prosila bych přestat sýčkovat, to že některé jste byli celé těhotenství na umření a plazily jste se jen z ložnice na wc a zpět neznamená že to tak musí mít každá, tohle možná trochu z některých cítím že mi to snad i přejí, abych zažila pořádný peklo, smutné, ale co čekat, jsme ženský že jo…
Holka, jsi úplně mimo ![]()
My, co jsme ti psaly, že ti může být například špatně, jsme tě informovaly, že to může nastat. To, že nemás nevolnosti teď, neznamená, že nepřijdou. Právě proto ti tady hodně holek radilo jet autem. Můžete kdykoliv zastavit. Samozřejmě ti může být celou dobu dobře. Žádná z nás neví, jak to bude, proto ti píšeme své zkušenosti.
Ty jsi však chytrá jako rádio ![]()
Přeji ti, abys měla pohodové těhotenství a dovolenou si užila.
Z příspěvků zde vidím, že ti to přeji i ostatní. Ty to přes svou aroganci však nevidíš, což je docela škoda. Snad jednou pochopíš, že když ti někdo radi a je to něco jiného, než chceš slyšet, tak to není automaticky závist, syckovani a jiné nesmysly.
@Anonymní píše:
Jsem ráda že mi Chorvatsko nezávidítemiluji to tam, je to tam jako můj druhý domov, chorvati jsou super, nikdy nejezdím do mega hotelů ale spíš jsme ubytovaní u někoho v baráku a bavíme se s nimi atd…
Tak nemas zakladat diskuzi
pokud je ti jedno, ze pripadne ztratis penize tesne predem nebo risknes jet a pripadne komplikace, tak je to uplne jedno.
kazde tehotenstvi je individualni a i u jedne zeny jine, co cekas za rady, vetsina by holt busem nejela.
@Anonymní píše:
Chorvatsko miluju, ale autobusový zájezd kamkoliv Ti fakt nemůžu závidět. Jak jsem psala hned d poprvé, autobusem bych nejela nikam ani netehotna. Sama podvědomě citis, že problém nastat může, poto si založila tuhle diskusi. A když tě každý neplaca po ramenou, jaká jevto frajerina, jet busem na dovolenou, tak se můžeš zvencnout. Jseš zlá, ty jseš vta, která tu je zlá a hnusná na ostatní. A nechceš vidět reálné možnosti
Opravdu nechápu, jak v dnešní době ještě vůbec může téměř každá budoucí rodička přežít těhotenství, aniž by u toho neseděla, nebo neležela doma s kyblem u hlavy a ve stínu. A zpětně nechápu, jak jsem sama vůbec mohla přežít těhotenství za zadkama u krav, blijící co 15 min do pásového dopravníku, tahajíce dennodenně 50 kg pytle se šrotem…? Jak jsem vůbec mohla donosit další dítě při jiných těžkých manuálních pracích? No, do Chorvatska jsem teda nejela, to ne, protože všechny děti jsem měla v zimním měsíci ale cesta v klimatizovaném busu mi přijde možná mnohem pohodlnější, než třeba uvíznutí na D1 při cestě do toho avizovaného penzionku v ČR. Jestli bude zakladatelka blejt, je to její volba a s tím se musí prostě počítat. Nepřijde mi na tom nic, co by se nedalo přežít, možná bych jen požádala cestovku o místa vepředu, pro lepší komunikaci s řidičem.
Zakladatelko přeji příjemnou dovolenou, užijte si moře a klídek, jen si chran´bříško, aby se nepřehřívalo, já si na něj dávala mokrý ručník ![]()