Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera už dozor nepotřebuje a na kamionu si pravděpodobně vydělá mnohem, mnohem víc ne? Já bych do toho po xx letech vztahu šla. Ze začátku ne, protože by mi ten druhý prostě chyběl. Natož u malých dětí, to vůbec.
@micta Já pracuju na směny a mám zkrácený ůvazek, takže jdu do práce 10× za měsíc, a babičku máme vedle v baráku, takže u nás dobrý. Ale zakladatelka má puberťačku, tak ta se do školy dopraví sama, víceméně je už bezůdržbová, tak moc nechápu, z čeho má strach.
Jako jasně, že se může přes týden vyskytnout problém, který neumím vyřešit, třeby něco s autem nebo něco doma, tak to musí počkat, nebo prostě povolat nějaké známé nebo někoho, kdo to vyřeší.
Ale jako že bych měla problém s tím, že se nezvládnu sama postarat o dítě nebo mně vadila ta samota, to rozhodně ne.
@Anonymní píše:
Bude jezdit zahraničí Itálie, španělsko tak to nejde takto a vím, že řeším asi blbosti no..jen nevím proč mě napadají takové hrozné věci jako co když mi něco, bude, budu nemocná a co dcera 13 let atd. Pořád se mi ty myšlenky točí hlavou, protože rodiče jsou již staří a zbytek rodiny daleko…no moc to prožívám vím..děkuji za „kopnutí do hlavy“ od rodin co takto žijou dlouho
13 letá může být normálně doma nemocná v posteli, na to fakt nepotřebuje dozor
Nebo ji chceš vařit čajíček do osmnácti? ![]()
@Anonymní píše:
Manžel začal v září, skoro denně byl ale doma. Za dva měsíce dostal infarkt(špatná strava, nevyspání, stres… ) Teď jezdil měsíc měla jsem ohromné nervy. Teď jsem řekla buď práce doma nebo rozvod, tak je doma
A našel si jinou práci?
Manžel již pracuje 15 let v práci kde se opravdu nenadře, hodně krát řekl že nemá co dělat, je v kanceláři jako směnový vedoucí. Takže vlastně z teplého místa jistého v 50 na kamion..ale je fakt že po tom touží už 15 let a občas to děla jako brigádu. Jen prostě jsme opravdu zvyklí celých 28 let že je doma každý den, dcery ho měly..i když extra se jim nevěnoval to je pravda ale prostě byl tam no…Jsem hodně směšná, kdyb mi bude chybět třeba každodennní společná káva? ![]()
Znám ze svého okolí dva kamioňáky. Je to náročné. Známá je na všechno sama, má dva kluky, kteří by potřebovali tátu. Když jsou nemocní, tak sama, všechno řešit atd. Táta v týdnu jezdí do zahraničí a když má volno, tak má své koníčky, protože si potřebuje odpočinout. Kamarádka měla otce také kamioňáka. Její maminka a ona s bráchou si na to už zvykli takovým způsobem, že potom byli raději, když nebyl doma. Táta, když přijel nebo byl doma, tak tam byl jaksi navíc a narušoval jim jejich život. Osobně kamioňáky lituji, jak tu někdo píše pořád na cestách, spaní a strava k ničemu, nuda, protože pořád někde čekají a ve starším věku už je to opravdu o zdraví.
@renap píše:
Tak já A co myslíš tím řešitbych řekla, že to bude záhul spíš protoho chlapa, ne? Než pro tebe. Mně chlap jezdí domů jenom na víkendy, přes týden jsme s dcerou samy, od jejích rří let. Zvykla jsem si, a vyhovuje mi to, mám svůj klid, nemusím vařit.
Jo, taky jsem ve vyšším věku, tím spíš mi to přijde v pohodě, na začátku vztahu a čerstvě zamilovaná třeba by mi to připadalo horší.
A víkendy má doma celé? to mi by mi nevadilo. Ale bude to mít nějak 24 hodin pak 48 a pak 72 volno vždy po týdnech.
@Premek_Orac píše:
Být na tvém místě, tak jsem rád, že manžel chce mít práci a rodinu zajistit.
Taky ho to může bavit, ikdyž uvidí ze světa jen dálnice, sklady a podnikové areály.
Prostě - myslím, že bys mu měla dát možnost to zkusit. Třeba ho to nakonec bavit nebude.
Já vím děkuju za názor chlapa..takže nemám se zlboti že opuští jistouu práci v teple a klidu a jde se v 50 trmácet v kamionu? Osobně se i bojím, že s tím přece nemůže vydržet do důchodu s takovou prací…
@Anonymní píše:
Já vím děkuju za názor chlapa..takže nemám se zlboti že opuští jistouu práci v teple a klidu a jde se v 50 trmácet v kamionu? Osobně se i bojím, že s tím přece nemůže vydržet do důchodu s takovou prací…
Upřímně - ano, taková práce s sebou nese rizika, která nevím, zda si muž plně uvědomuje. A taky si nemyslím, že jde dělat do sedmdesáti, nebo v kolika se chodí do důchodu.
Ale je-li to jeho přání, jeho sen, chce-li si to zkusit, tak mu nebraň. Nakonec znám pár chlapů, co si na nějakou cestu berou ženskou s sebou, nebo vnouče a mají to jako takové dobrodružství. něco, jako když já se seberu a jdu sto kilometrů pěšky…
@Aletheia píše:Dcera už dozor nepotřebuje a na kamionu si pravděpodobně vydělá mnohem, mnohem víc ne? Já bych do toho po xx letech vztahu šla. Ze začátku ne, protože by mi ten druhý prostě chyběl. Natož u malých dětí, to vůbec.
No vydělá protože tak dělá 2 práce přes týden v kanceláři a pak brigádně také kamionem ale jen kousky 2 dny jako přivýdělek. V té kanceláři totiž vydělá asi 20 000. a na brigádě asi 10000. Ale je pravda že vlastně taky pracuje každý den, jen přes týden je odpoledne doma. Jinak pátek sobota pracuje do večera zase na brigádě. A už ho to nebaví mít 2 práce aby více vydělal..ale nikdo ho k tomu nenutí..
@Anonymní píše:
A víkendy má doma celé? to mi by mi nevadilo. Ale bude to mít nějak 24 hodin pak 48 a pak 72 volno vždy po týdnech.
Jo, jezdí domů v pátek večer a v pondělí ráno odjíždí, ale někdy to vyjde tak blbě, že já jsem o víkendu v práce, tak se moc neužijem.
Ale spíš bych řekla, že tvůj si to zkusí a zjistí, co toje za otročinu a vyprdne se na to, Zvlášť jestli měl celý život takovou práci-veget. Můj taky jezdil unii, kdysi-Španělsko, Anglii Švédsko a byl na budku, to se dlouho nedá, je to hrozný a fakt o zdraví. Tak doufej, že to dlouho nevydrží.
@renap píše:
@micta Já pracuju na směny a mám zkrácený ůvazek, takže jdu do práce 10× za měsíc, a babičku máme vedle v baráku, takže u nás dobrý. Ale zakladatelka má puberťačku, tak ta se do školy dopraví sama, víceméně je už bezůdržbová, tak moc nechápu, z čeho má strach.
Jako jasně, že se může přes týden vyskytnout problém, který neumím vyřešit, třeby něco s autem nebo něco doma, tak to musí počkat, nebo prostě povolat nějaké známé nebo někoho, kdo to vyřeší.
Ale jako že bych měla problém s tím, že se nezvládnu sama postarat o dítě nebo mně vadila ta samota, to rozhodně ne.
Ale jo zvládnu to, jen nevím proč jsem tak rozhozená..asi fakt že třeba bude něco se mnou a co pak…jsem asi hysterka a myslím, k na věci, které vůbec nemusí nastat a neumím to pustit z hlavy…jinak moc děkuju za podněty..dokonce se mi ulevilo
@Anonymní píše:
Bude jezdit zahraničí Itálie, španělsko to nejde takto a vím, že řeším asi blbosti no..jen nevím proč mě napadají takové hrozné věci jako co když mi něco, bude, budu nemocná a co dcera 13 let atd. Pořád se mi ty myšlenky točí hlavou, protože rodiče jsou již staří a zbytek rodiny daleko…no moc to prožívám vím..děkuji za „kopnutí do hlavy“ od rodin co takto žijou dlouho
Muj s tim prave seknul a nasel si takove jezdeni aby byl kazdy den doma samotneho ho to nebavilo
tak treba si to tvuj taky na chvili zkusi a zjisti ze to neni pro nej to pravy ![]()
V 50 je to nerozum
.Měl by si vážit zdraví a dobré stálé práce.
@renap píše:
Jo, jezdí domů v pátek večer a v pondělí ráno odjíždí, ale někdy to vyjde tak blbě, že já jsem o víkendu v práce, tak se moc neužijem.
Ale spíš bych řekla, že tvůj si to zkusí a zjistí, co toje za otročinu a vyprdne se na to, Zvlášť jestli měl celý život takovou práci-veget. Můj taky jezdil unii, kdysi-Španělsko, Anglii Švédsko a byl na budku, to se dlouho nedá, je to hrozný a fakt o zdraví. Tak doufej, že to dlouho nevydrží.
No to budu doufat..ale kam se pak vrtne po padesátce sehnat práci ![]()
@Aletheia píše:
13 letá může být normálně doma nemocná v posteli, na to fakt nepotřebuje dozorNebo ji chceš vařit čajíček do osmnácti?
Prosím nemyslím ji vůbec..myslím sebe, kdyby se mi něco stalo atd. vidím to kolem sebe vícekrát..nemyslím ji prosím nejsem tak blbá a nesamostatná. Prostě jsem si jen potřebovala ověřit názory ostatních