Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím ženy připadá vám normání nastoupit v 50 letech na kamion? Sice doma 1× týdně ale vždy jen 24 hodin, další týden 48 a další 72. Asi bych si měla říct skoro po 30 letech není špatné si od sebe odpočinout ale jsem z toho uplně rozhozená. Dceru máme v pubertě a tak mám nějak strach že budu na vše sama, protože jsem prostě zvyklá, že jsme 2, střídáme se atd. atd.
Je to možná směšné protože určitě hodná z vás má malé děti a jsou samy. Jen se chci spíše zeptat jak jste si zvykli ve vyšším věku být najednou sama a vše sama řešit.
Omlouvám se za anonym..je zde moc známých
A co spis aby manzel sel jezdit tam kde kazdy den doma bude
nebo max. 2× tydne v tom prespat ![]()
Tak já A co myslíš tím řešitbych řekla, že to bude záhul spíš protoho chlapa, ne? Než pro tebe. Mně chlap jezdí domů jenom na víkendy, přes týden jsme s dcerou samy, od jejích rří let. Zvykla jsem si, a vyhovuje mi to, mám svůj klid, nemusím vařit
.
Jo, taky jsem ve vyšším věku, tím spíš mi to přijde v pohodě, na začátku vztahu a čerstvě zamilovaná třeba by mi to připadalo horší.
Pardon, nějak se mi to tam pomíchalo, ty věty na začátku příspěvku.
Já si na to nezvykla nikdy. Můj jezdil kvůli hypo. Týden až 10 dní pryč, pak dva dny doma. Někdy ani to ne, akorát se vyspal, nabral prádlo, jídlo a zase tradá. Plácali jsme to cca 13 let. Já se těšila, že až bude zaplacená hypo, tak s tím sekne, jak sliboval. Omyl. Sice už nejezdí mkd ale jen vnitro, no ale stejně ho nevidíme.
@micta píše:
Já si na to nezvykla nikdy. Můj jezdil kvůli hypo. Týden až 10 dní pryč, pak dva dny doma. Někdy ani to ne, akorát se vyspal, nabral prádlo, jídlo a zase tradá. Plácali jsme to cca 13 let. Já se těšila, že až bude zaplacená hypo, tak s tím sekne, jak sliboval. Omyl. Sice už nejezdí mkd ale jen vnitro, no ale stejně ho nevidíme.
No to vnitro mi příjde jako strašná honička, můj s tím seknul …
@Anonymní píše:
Prosím ženy připadá vám normání nastoupit v 50 letech na kamion? Sice doma 1× týdně ale vždy jen 24 hodin, další týden 48 a další 72. Asi bych si měla říct skoro po 30 letech není špatné si od sebe odpočinout ale jsem z toho uplně rozhozená. Dceru máme v pubertě a tak mám nějak strach že budu na vše sama, protože jsem prostě zvyklá, že jsme 2, střídáme se atd. atd.
Je to možná směšné protože určitě hodná z vás má malé děti a jsou samy. Jen se chci spíše zeptat jak jste si zvykli ve vyšším věku být najednou sama a vše sama řešit.
S větší dcerou je to v pohodě, věřím, že tu samotu zvládnete obě…
My měli děti 9 a 2roky…
Být na tvém místě, tak jsem rád, že manžel chce mít práci a rodinu zajistit.
Taky ho to může bavit, ikdyž uvidí ze světa jen dálnice, sklady a podnikové areály.
Prostě - myslím, že bys mu měla dát možnost to zkusit. Třeba ho to nakonec bavit nebude.
@renap a ženská nemá záhul? Do školky, školy -sama do práce, odpoledne to samé kolečko při vyzvedávání dětí +nákupy atd. Já teda měla hoňky pěkný. Na vše jsem byla sama, pomoc nebo hlídání žádné. Bydlíme v baráku, takže ještě ke všemu práce s topením, skládání uhlí… no mohla bych pokračovat.
@Anonymní píše:
Manžel začal v září, skoro denně byl ale doma. Za dva měsíce dostal infarkt
(špatná strava, nevyspání, stres… ) Teď jezdil měsíc měla jsem ohromné nervy. Teď jsem řekla buď práce doma nebo rozvod, tak je doma
Muj manzel jezdi co se zname a jezdil i pred tim, takze ja to brala od zacatku, ze to tak je, nyni ma svoji vlastni soupravu. Je pravda, ze o vse se staram ja, je to hodne hodně zvyku.
@Baruberu píše:
A co spis aby manzel sel jezdit tam kde kazdy den doma budenebo max. 2× tydne v tom prespat
Bude jezdit zahraničí Itálie, španělsko tak to nejde takto a vím, že řeším asi blbosti no..jen nevím proč mě napadají takové hrozné věci jako co když mi něco, bude, budu nemocná a co dcera 13 let atd. Pořád se mi ty myšlenky točí hlavou, protože rodiče jsou již staří a zbytek rodiny daleko…no moc to prožívám vím..děkuji za „kopnutí do hlavy“ od rodin co takto žijou dlouho
@Maddi-Jane píše:
Nepřijde mi to divné, a dcera v pubertě se snad o sebe dokáže postarat jakž takž ne?
Ale jo jasně dokáže já vím, jen já jsem osvč práci celkem dlouho sice jak si naplánuju ale i tak..je to o zvyku já vím i tom že jsem mohla říct příjdu později, mám ještě klienta atd. atd.Je to zvyk vím, dcera je šikovná ale nechci ji nechávat pořád samou. Ale zvyknu si vím…
Dcera už dozor nepotřebuje a na kamionu si pravděpodobně vydělá mnohem, mnohem víc ne? Já bych do toho po xx letech vztahu šla. Ze začátku ne, protože by mi ten druhý prostě chyběl. Natož u malých dětí, to vůbec.
@micta Já pracuju na směny a mám zkrácený ůvazek, takže jdu do práce 10× za měsíc, a babičku máme vedle v baráku, takže u nás dobrý. Ale zakladatelka má puberťačku, tak ta se do školy dopraví sama, víceméně je už bezůdržbová, tak moc nechápu, z čeho má strach.
Jako jasně, že se může přes týden vyskytnout problém, který neumím vyřešit, třeby něco s autem nebo něco doma, tak to musí počkat, nebo prostě povolat nějaké známé nebo někoho, kdo to vyřeší.
Ale jako že bych měla problém s tím, že se nezvládnu sama postarat o dítě nebo mně vadila ta samota, to rozhodně ne.
Prosím ženy připadá vám normání nastoupit v 50 letech na kamion? Sice doma 1× týdně ale vždy jen 24 hodin, další týden 48 a další 72. Asi bych si měla říct skoro po 30 letech není špatné si od sebe odpočinout ale jsem z toho uplně rozhozená
. Dceru máme v pubertě a tak mám nějak strach že budu na vše sama, protože jsem prostě zvyklá, že jsme 2, střídáme se atd. atd.