9měsíční neleze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4151
16.2.14 00:35

Některý děti nelezou vůbec, třeba můj malej brácha taky válel sudy a pak začal rovnou chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
16.2.14 07:41
@zdenka_v píše:
Naše malá právě zatím ani na kolena nejde, ani se nezvedá. Prostě jediný, kdy odlepí břicho ze země, je v pohybu válení sudů.

Nase mala ma 9m a na kolena taky ne, jen pivotuje dokola, plazi se spis dozadi, vpred ne, vali sudy a hotovo. Neresim to, cim dyl je na brichu jen, tim lip. Nemusim nikam litat a prej je to dobre i na zpevneni vsech svalu tO mit ten vyvoj takto pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
16.2.14 08:04

Malá se taky jen plazila a pak najednou během devátého měsíce si začla klekat, pak sedat a pak lézt po čtyřech, ale spousta stejně starých dětí to neumělo nebo některé naopak už chodily, je to individuální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.2.14 08:04
@KáčaaBarča píše:
Ahoj,
nic si z toho nedělej, něktěré děti vůbec nelezou, začnou rovnou chodit… Má ségra to tak měla, nelezla a rovnou chodila… Neboj…

tohle je prave ale dost spatne pro vyvoj… lezeni je cviceni spousty svalu, koordinace, mozku… chuze je dost zatezujici, kdyz nejsou ty svaly kolem patere posilene.
nejlepsi je podporovat lezeni, dat vse na zem, nechat decku volny pohyb po zemi a na chuzi se vykaslat - nepodporovat, nezvedat, nevodit za ruce, nenechavat v ohradce (aby se nestavelo o sprusle, v ohradce nema kam lezt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.2.14 08:07
@kaspluc píše:
Nase mala ma 9m a na kolena taky ne, jen pivotuje dokola, plazi se spis dozadi, vpred ne, vali sudy a hotovo. Neresim to, cim dyl je na brichu jen, tim lip. Nemusim nikam litat a prej je to dobre i na zpevneni vsech svalu tO mit ten vyvoj takto pomalu.

:palec:
radeji pomalu, postupne posilovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.2.14 08:10

Můj prcek se plazí stylem „raněný partyzán v posledním tažení“, na kolínkách péruje, ale posunovat se po nich odmítá :-D neřeším, jeho sestra se v tomto věku začala přetáčet na bříško, takže žádný pocit opožděného vývoje nemám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
16.2.14 10:44

Taky si myslm, že má čas, můj syn se začal plazit až asi v 11m a po měsíci jsem mu začala dávat kostičku pod body, aby odlepil břicho od země a začal lézt :D Pokud dělá pokroky, tak má fakt ještě čas, není kam spěchat. Jen je dobré tu fázi lezení nepřeskočit, protože lezení je hodně důležité ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí