Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zdenka_v
jeste tomu dej cas. nas prcek na to taky kaslal. dlouho ani nesedel. pak behem par tydnu zacal sedet, lezt i se stavet. proste skokovy vyvoj.
Buď v klidu, náš malej taky neleze, některý děti jsou pomalejší nebo línější, ale nakonec to doženou. Ještě budeš vzpomínat, jaký to bylo, když nelezla. Ono lovit jedno dítko nebo dvě, je rozdíl.
Při kontrole v 9m se malý plazil po břichu a fyzioterapeutka říkala, že je docela popředu. V 10m začal lézt po čtyřech.
Můžeš zajít na fyzioterapii se poradit…
@zdenka_v Mé dcerce je taky 9 měsíců a teprve týden se plazí, do té doby taky pouze válení sudů. Syn to měl podobné, plazil se od 8,5, od 9,5 měsíců stál, pak až lezl a seděl.
Dr. nám na to nic neříkala.
@zdenka_v píše:
Je normální, že dítě v 9M neleze? První dcera se od 6.měsíce plazila po břiše. Druhé je 9,5 měsíce a jen valí sudy…
Máte někdo stejnou zkušenost? Kdy vám začaly děti lézt?
Dětská dr.jen říkala, že je v tomhle trochu pomalejší…ale už mě to krapet znervózňuje…
Ahoj,
nic si z toho nedělej, něktěré děti vůbec nelezou, začnou rovnou chodit… Má ségra to tak měla, nelezla a rovnou chodila… Neboj…
Synovi ted bylo 9 měsíců, neplazí se, neleze, jen péruje nakolínkách a to je vše. Nehrotím to a jsem i docela ráda, že ho zatím najdu tam, kde ho nechám, max o metr dál
ještě neřekl ani jedno slovo a taky neřeším, až se mu bude chtít a bude připravený, tak to přijde ![]()
@zdenka_v Malemu jé 10 měsíců a chodí okolo nábytku a skoro neumi lézt..prostě jeste pred 14 dny jen se plazil a ze dne na den stojí a chodi..lezeni nějak vynechal:))
Naše malá právě zatím ani na kolena nejde, ani se nezvedá. Prostě jediný, kdy odlepí břicho ze země, je v pohybu válení sudů.
Male je ted osm a pul, zatim se ji nepodarilo dostat do kleku dele nez na par sekund, myslim, ze do deviti mesicu se taky nerozleze. Bylo by mi to celkem jedno, ale trasne by chtela a vzteka se, ze ji to nejde ![]()
Můj mladší začal lézt v 10,5m. v 9,5 si sedl. nějak když začínal lézt, byli jsme u fyzioterapeuta, jen nám ukázala, jak to lezení „podpořit“, no byla jsme líná to dělat, a do 4 dnů lezl i bez toho. postavil se v 18m, byli jsme kvůli tomu i na neurologii, pro jistotu, a diagnóza byla „líné dítě“ ![]()
@vrtulka78 píše:
Male je ted osm a pul, zatim se ji nepodarilo dostat do kleku dele nez na par sekund, myslim, ze do deviti mesicu se taky nerozleze. Bylo by mi to celkem jedno, ale trasne by chtela a vzteka se, ze ji to nejde
jo, tohle bylo nejhorší období, nejvíc uřvaný. mozeček už natolik vyspělej, že by tak hrozně moc chtěl zkoumat a poznávat, ale tělo ještě neposlouchá ![]()
@zdenka_v píše:
Je normální, že dítě v 9M neleze? První dcera se od 6.měsíce plazila po břiše. Druhé je 9,5 měsíce a jen valí sudy…
Dětská dr.jen říkala, že je v tomhle trochu pomalejší…ale už mě to krapet znervózňuje…
Můj syn začal lézt až v roce a dr říkala, že je to v pohodě. Byl jen lenoch. Chodit začal v 17ti měsících ![]()