Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chci se zeptat mam 2měsíčního chlapečka a je tu pravděpodobnost, že by je mohl mit odstáté..tak se chci zeptat jake máte zkušenosti a v jakém věku se to začne projevovat…děkuju..:-)
To by mě taky docela zajímalo..u nás je taky pravděpodobnost- ale maličká se teprve narodí, tak jsem na to zvědavá.. a nemáte některá zkušenosti s přišitím oušek?? kolik to stojí a za kým jít? jen tak abych měla info, třeba bude mít ouška po mě a bude klid:)
@marysnoop
Podle mě pokud je nemá odstáté hned, tak by se jí neměli víc odchlípávat.
Přítelkyně od známého porodila holčičku s odstátýma ušima a zůstalo jí to. Viděla jsem ji naposledy cca. ve 2 letech a měla to teda dost.
@Marcelka146 kamarádce se narodila holčička naprosto dokonalá a krásná a teď jí jsou dva roky a má uši jak torpédo… ale je mi blbý se jí ptát kdy se to stalo..
Tuším, že do 5 let je to zdarma…nebo bylo…dělají to na chirurgii…jinak soukromé plast. chirurgie, ale to si platíš…a kdy se to projeví netuším přesně, ale znám holčičku u které se to projevilo kolem prvního roku…ne od narození, ale až později
U nás pravděpodobnost nebyla a tak od 5.m. má plachťáky a čím je starší, tím je to horší, ale naštěstí je mega kudrnatá, takže se to shová ![]()
@Marcelka146 no maly zatim nema ale stale si rikam ze by se to mohlo este projevit…pokud by to tak bylo tak by to bylo fajnove…aspon by se mu nemuseli prisivat…:-)
Zacali odstavat asi kolem 3-4 mesice kdy uz ty ouska se trochu zpevnily a nebyly takove hedvabne…a do 10let tusim zdarma…jenze nasi to slusi ![]()
U nás v krajské nemocnici se za přišití uší malým dětí nic neplatilo.
1.den nástup, 2. den zákrok v kratičké narkóze,3.den převaz-stále ovázaná hlava, 4. den domů. Malé děti jak je to citlivý, tak mají tendence si na ty uši sahat, tak se doporučuje, aby měli ty uši ještě několik dnů přelepený i kvůli infekci.
@Jitka1976 děkuju moc!!! u chlapečka bych to asi neřešila, ale přecejen ta holčička by asi trpěla tím.. vím jak dokážou být děti krutý
@Jitka1976 @micelinka jej tak to jste me nepotesili..:-( takze budeme cekat…zatim je ma teda dobre…:-) @micelinka tak to se ma mala princeznicka:-) hezky to schova..:)
@rorozulka souhlas, některým děckám to vážně sluší a jde jim to
..
@marysnoop
zrovna dneska jsem prohlížela fotky za celej rok, abych zjistila, kdy našemu staršímu začly odstávat uši. Mladší je má ještě úplně přicvaklé a starší měl při narození taky, první náznaky jsou od třetího měsíce a pak už se to zvětšovalo.
Příspěvek upraven 23.06.15 v 20:34
Jestli a kdy se projeví odstátá ouška je u každého dítěte jiné- větš. to bývá do 1.narozenin.
U nás se přišití dělá na chirurgii i ORL- doba pobytu je podle velikosti zásahu- jestli stačí pouhé,,přišití", nebo se zkracuje i chrupavka.
A jestli jsem dobře pochopila sestřičku v ORL ambulanci, tak se bezplatné šití dětem do 10.let má zrušit, nebo už dokonce zrušilo!!- mluvím o zásahu, který je indikován lékařem. ![]()