Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Evelína píše:
Venčím s Manducou a lejna sbiram
Na to měla být v záhlaví možná anketa
!
Já venčím se šátkem. S kočárem jsem byla jen jednou a teda nic moc. Nejdřív jsme se nemohly vlízt do výtahu a procházka samotná byla dosti náročná. Máme sice jen středního psa, ale ve svém pokročilém věku téměř 14 let se rozhodla, že nějaké poslouchání už je pod její úroveň, takže mnou cloumala na všechny strany. Navíc je hluchá, takž nemůže být ani navolno. Se šátkem je to lepší, protože na ni mám obě ruce volné. Sbírání hovínek je sice náročnější, ale naštěstí to většinou stihneme do polí, kde to neřeším ![]()
Shrnutí pro anketu : šátek a sbírám
![]()
Len-til-kah píše:Evelína píše:Na to měla být v záhlaví možná anketa
Venčím s Manducou a lejna sbiram![]()
![]()
!
a jeste jak ma kdo velkeho psa a jestli posloucha
![]()
Tak u nás šátek později manduca. Kočár vyjímečně spíš když jsem věděla, že půjdeme po odvedení pesana ještě do obchodu či dál. ![]()
Náš pes totiž poslouchá jak na co, na volno ho nenechávám a u nohy (kočáru) chodit neumí. Přehazovat neustále vodítko kolem kočárku mě nebavííííííííííííí. ![]()
Ovšem teď Sofík bere Manducu na milost pouze v případě únavy, takže chodíme všichni pěšo, to je teprv záhul na mý nervy. ![]()
Ale nosítko vynáším do nebe když je třeba vyvenčit a děti jsou nemocné. To si bez něj představit nedokážu.
Jo a sbírám, tedy pokud nezapomenu pytlík.
![]()
Tak my psa nemame, ale hovna taky nabirame........na kocar, na boty
a nejhorsi je to kdyz slejza snih.......to snad neni misto kam do hoven neslapnes…
Pritom tady jsou ty kose na kazdem rohu a pytlicky u nich taky- tak nechapu
JJ, nositko ci satek je vyhra prave pro majitelky neposlouchajicich psu. Sla jsem jednou s kocarem, ale ta manipulace s voditkem a zatacenim byla dosti obtizna ![]()
Stepana nosim ted uz jen na zadech, takze mi ani shybani pro lejna nevadi…
Katko, taky to nesnasim, kdyz po zime clovek zjistuje, ze ty lejna jsou vsude a hlavne zacnou s prichazejicim teplem pekne smrdet ![]()
A v Brne teda mame zatim dost velkej problem se sacky, v centru skoro nikde nejsou ![]()
Tak ja se přidam, ja nedam dopustit na manduku, sknělá manipulace a to ne jen na venčení ale i do obchodu kam se kolikrát ani s kočarem nedostanete, ale na delší prochásku volim kočar a pejsek se vedle kočaru teprve naučil perfektní chuzi u nohy ![]()
Jedině se šátkem (teď už chodí tedy dítka po svých) … a sbírám lejna, děti z bahna i odpadky (naše MČ by ze mě měla radost)
PS: když sleze sníh je to vážně výživa…