V kolik dáváte miminku jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V kolik dáváte miminku jíst?
Ahoj maminky,
mám doma 5ti měsíční holčičku. Papáme od ukončeného 4. měsíce + je plně kojená a já jsem trochu na vážkách kvůli časování jednotlivých jídel. Zatím dáváme obídek v 11:30. Ráda bych přidala dopolední svačinku, ale teď nevím, na kolikátou jí dávat.
Budí se mi ráno v 7:30, to jí obléknu, nakojím a za chvíli jí začnu dávat i snídani hned po kojení, takže počítám, že budeme v 8 snídat. Na kolikátou mám potom směřovat tu dopolední sváču? Aby mezi tím neměla moc krátké intervaly. Jak to děláte Vy? Nutno podotknout, že pak chodí v 9 spát a spí třebado 10 h.
Předem díky za pomoc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kam spechas. Dej ji mezi kojenim trochu ochutnat ovocné presnidavky. Snídaně je co? V 5 měsících má hlavně ochutnávat a ne mít plně nahrazeno už 2-3 kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obidek, svačinka 😁 a ona má o to jídlo zájem? Ve čtyřech měsících jsem jen kojila a kojila, sem tam ochutnat kasi, přesnídávku, ale to vse spíš az v půl roce… Když máš mliko, ja bych si s jidlem nelamala jlavu, to se ještě nalames, uzivej klidu 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 já neříkám, že jí budu dávat snídani hned příští týden. Jen chci přidat jediné, dopolední svačinku a chci jí směřovat na určitou hodinu, abychom třeba za 2 měsíce, až budeme přidávat snídani, neměli problém s tím, že dostává jídlo po krátkých intervalech. Doktorka mi říkala, že dopolední svačinu už mám normálné zavést a to v podobě právě ovocných příkrmů.
Jinak, co se týče snídaní, tak už od půl roku se doporučuje dávat k rannímu mléku ještě třeba trochu kašičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oli.Lyon právě že má
Doktorka mi říkala, že dopolední svačinku už mám normálně zavést v podobě ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka dobroš. A pak jí dám po cca 1,5 - 2 h obídek a dám jí na poobídkovej šlofíček. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dubnice píše:
Ahoj maminky,
mám doma 5ti měsíční holčičku. Papáme od ukončeného 4. měsíce + je plně kojená a já jsem trochu na vážkách kvůli časování jednotlivých jídel. Zatím dáváme obídek v 11:30. Ráda bych přidala dopolední svačinku, ale teď nevím, na kolikátou jí dávat.Budí se mi ráno v 7:30, to jí obléknu, nakojím a za chvíli jí začnu dávat i snídani hned po kojení, takže počítám, že budeme v 8 snídat. Na kolikátou mám potom směřovat tu dopolední sváču? Aby mezi tím neměla moc krátké intervaly. Jak to děláte Vy? Nutno podotknout, že pak chodí v 9 spát a spí třebado 10 h.
Předem díky za pomoc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dubnice píše:
@JancaS84 já neříkám, že jí budu dávat snídani hned příští týden. Jen chci přidat jediné, dopolední svačinku a chci jí směřovat na určitou hodinu, abychom třeba za 2 měsíce, až budeme přidávat snídani, neměli problém s tím, že dostává jídlo po krátkých intervalech. Doktorka mi říkala, že dopolední svačinu už mám normálné zavést a to v podobě právě ovocných příkrmů.
Jinak, co se týče snídaní, tak už od půl roku se doporučuje dávat k rannímu mléku ještě třeba trochu kašičky.
Ale ona ti za dva měsíce velmi pravděpodobně bude úplně jinak spát, víš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oli.Lyon píše:
Ale ona ti za dva měsíce velmi pravděpodobně bude úplně jinak spát, víš.
A nebo taky bude spát pořád stejně
- Citovat
- Upravit
Já bych dávala teprve jen ochutnávat.. a pak nakojila… Zkus jí dát když se vzbudí trošku přesnídávky, třeba 4-5lzicek..a nakojit. Oběd bych dávala na tu 12 aby ji trošku slehlo..
nebo úplně bych klidně v těch 10 jen nakojila. Pak teda oběd a spát, až se vyspí, tak bych dala tu přesnídávku… nabídnout pár lzicek a jinak kojit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla dítě na umělým mléku a měl max oběd a jinak mlíko.. pár lžiček přesnídávky, to vše…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka20 píše:
Já bych dávala teprve jen ochutnávat.. a pak nakojila… Zkus jí dát když se vzbudí trošku přesnídávky, třeba 4-5lzicek..a nakojit. Oběd bych dávala na tu 12 aby ji trošku slehlo..
nebo úplně bych klidně v těch 10 jen nakojila. Pak teda oběd a spát, až se vyspí, tak bych dala tu přesnídávku… nabídnout pár lzicek a jinak kojit..
Tak tohle ale záleží i na dítěti. Dát klukovi pár lžiček na ochutnání, tak mi akorát bude řvát. Nikdy u něj nehrozilo, že by se spokojil jen s nějakým ochutnáním.
- Citovat
- Upravit
@bobulka88 no, myslela jsem jako že jí ještě po přikrmu dávám cucnout
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit