V kolik dáváte miminku jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Dubnice pokud nechces nejak rychle utnout kojeni, tak bych (zvlast kdyz je jeste tak mala) zustala u rezimu nakojit a az pak dat ochutnat trochu jidla. Pokud obedva v pul 12, tak nacpat pred to snidani a svacinu mi prijde hodne..muzes zkusit ovoce po rannim kojeni. Syn (11 mesicu) ma snidani kolem 8, pak 9-11 spi, ve 12 obed, okolo 3-4 odpoledni svacina (jen nekdy) a v 7 veceri. Mezitim je kojeny kolikrat si rekne. V tech 5 mesicich bych se do nejakych svacinek nehrnula..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aanysek díky moc! Teď mám aspoň nějakou představu, jak to v budoucnu bude přibližně vypadat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda u dcery žádné presne časy jídel vůbec neřeším, akorát ráno má mliko v cca stejný čas protože stejně vstává. Jinak teda proste až se mi zda ze má hlad, tak dostane jídlo. A taky podle spaní, takže někdy obedva ve 12 a někdy skoro ve dvě. Proč to potřebuješ směřovat na určitý čas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dubnice no já hodně dlouho dávala ráno jen mléko cca do roka (vstávali jsme okolo sedmé a vozili starší do školky) a pak třeba za 1 a půl až 2 hodiny přesnídávku nebo ovoce, nebo ovoce s jogurtem… pak v těch 11.30 až 12.30 oběd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
A nebo taky bude spát pořád stejně
Odpověď a la Lucenka
. Hele, nejspíš nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oli.Lyon píše:
Odpověď a la Lucenka. Hele, nejspíš nebude.
Ty jsi jasnovidec? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jsem na tom dost podobně, mám 5 ti měsíčního kluka a bohužel tedy nekojím, nešlo to. On je tedy velký jedlík, už od třetího měsíce projevuje zájem o jídlo, teď když něco jím tak otvírá pusu a chce chutnat. Zatím to máme tak, že kolem páté se budí na mléko, jen se nají a usne, spí tak do půl sedmé až do půl osmé jak kdy. Po probuzení si hraje v postýlce, případně je přesunut ke mě do postele. V osm dostane mléko, ještě chvíli kouká a kolem deváté znovu usíná, přibližně do jedenácti. Ve dvanáct až v půl jedné dostává příkrm, někdy vařím, někdy skleničku (zatím jen tak polovinu). Většinou kolem druhé třetí se ozve o mlíko. A aby nám vycházela přestávka mezi jídly, kolem páté dostává ovocnou přesnídávku (zase přibližně polovinu skleničky). V půl sedmé se chystá spát, dostává kaši a v sedm je tuhý. Takže mě ovocná přesnídávka zatím do dopoledne nikam nepasuje 🤔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě přijde, ze strašně spěcháš, kluk byl na um, takže jsem začínala s prikrmy jako ty a měl akorát kaši a oběd. Dlouho. Až vyzkoušel všechny různé druhy zeleniny, tak jsme začali s ovocem. Měl určitě víc než půl roku. Presnidavky nikdy moc nechtěl, takže čerstvé ovoce, banán na lžičku, zuzlat jablko, rad vycucaval mandarinky… nebo jsem dělala smootie s manga atd. Ale spánek se měnil během prvního roku asi 100×, nemá cenu si to plánovat a malá se snad ozve když má hlad ne? Nemusíš ji plánovat den na minutu přesně. Vždycky jsem dodrzovala +/- oběd a jinak jsem prizpubovala podle toho, jak spal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dubnice příjde mi, že dost spěcháš
Zbytečně.
Kojíš a teprve v ukončeném 6.měsíci by se mělo díte seznamovat se stravou.
Jinak já tedy kojila obě skoro 2,5roku a když už jedly holky 5× denně, tak to bylo cca v pul 8 kaše na snídani, v pul 10 ovocná svačina, pak se šlo spát, po spaní oběd okolo té 12:30, pak se zase spalo, svačina velký bílý jogurt a v 18h hustá zeleninová polévka..
Ale kojila jsem mezitím, v noci několikrát, jak si řekly..takový jídelníček měly tuším okolo 10.měsíce výš.
A samozřejmě někdy to měly proložené křupkou, piškotem venku v kočárku do ruky..
První dcera začala ochutnávat až začátkem 7.měsíce, takže ta až před 1 rokemměla jídlo 5× denně a druhá začala o měsíc dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit