Jsem ve 20. týdnu těhotenství. V kolikátém jsem měsíci?
- Fotoalbum (1)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
21 - 24 tt je šestý měsíc. Takže podle mě jsi v pátém měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud myslis klasicke kalendarni mesice, kterych je 9, tak tabulka vyse, jsi v polovine 5. Ale lunarnich mesicu je 10, tedy tech ‚ctyr tydennich‘, tedy ukonceny 20tt by byl ukonceny 5.mesic a zacinas 6 (zacatkem 21tt). Takze oboji je spravne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@hani28 píše:
Pokud myslis klasicke kalendarni mesice, kterych je 9, tak tabulka vyse, jsi v polovine 5. Ale lunarnich mesicu je 10, tedy tech ‚ctyr tydennich‘, tedy ukonceny 20tt by byl ukonceny 5.mesic a zacinas 6 (zacatkem 21tt). Takze oboji je spravne..
Přesně tak, jen neznalým lidem se někdy těžko vysvětluje, že ženská je těhotná vlastně deset měsíců, takže já jsem na dotazy: “A v kolikátém jsi měsíci?” odpovídala dle této tabulky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Kalukap píše:
Přesně tak, jen neznalým lidem se někdy těžko vysvětluje, že ženská je těhotná vlastně deset měsíců, takže já jsem na dotazy: “A v kolikátém jsi měsíci?” odpovídala dle této tabulky.
Ono je to podobne, kdyz ma clovek novorozene, zpocatku lidem rikas vek v tydnech, ale po urcite dobe uz to lidi mate a ptaji se na mesice, a ted spocti to rychle na kalendarni mesice, ty lunarni jsou pro lidi jednodussi, vetsina si neuvedomuje ten rozdil, berou to tak ze mesic = 4 tydny, pritom to je nepresne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Karanténa po 1 týdnu v práci
- Koreni na pocatku tehotenstvi
- Úrazy jako příznak těhotenství
- Ultrogestan v těhotenství
- Nechtěně těhotenství - prosím o rady
- Dcera (7 týdnů) přestala kadit
- Těhotenství očkování
- Mohu se znovu po měsíci přihlásit na úřad práce?
Ahoj holky možná mám blbej dotas ale v kolikátim sem měsíci jsem 20tt to snad budu začínat 6 měsíc že?