Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, ve kterém týdnu vám dr. prozradil, co čekáte? A zda to bylo stoprocentní? Za 14 dní jdu na utz, budu v 21 tt, tak jestli se mám už těšit. (Kamarádce to dr. neřekl ani ve 22tt, že prý varlata sestupují až v 24tt a až tehdy je prý něco poznat…?)
Díky
ahojki, já byla na genetickém ultrazvuku nějak kolem 20. týdne a pohlaví mi řekl, všechno bylo krásně vidět, tak to bylo 100%. A.
Je to hodně individuální, a hodně záleží na opravdu kvalitním utz. No a taky na dr, poloze mimča…
V prvním těhu jsem se to dozvěděla v asi 16tt, tentokrát už ve 13tt (na 90% prý) - což mi přijde hodně brzo, ale na prvotrimestrálním screeningu to prý někdy vidět není, někdy je. A mám i kamarádku, u které dr. rozpoznal pohlaví až asi měsíc před porodem ![]()
Já už ve 32tt
nechtěl nic ukázat, pořád měl skrčený nožičky ![]()
Záleží na poloze miminka.
Nám to řekli poprvé v 16týdnu,a pak pokaždý na UZ stejný tip - holčička ![]()
Ahoj, u Věrky v 16.tt a u kluků jsme to věděli od 20.tt (čtyřikrát se u nás trefili
)Záleží na poloze mimča i na zkušenostech doktorů, u nás v porodnici už máme poměrně vykopávkový UZ. Přeju pohodové těhotenství. Ahoj,M
Nam rekli, ze cekame chlapecka, ve 21.tydnu. Bylo to celkem presvedcive, ukazali nam pindika i varlatka (coz teda nici tu teorii o sestupovani ve 24. tydnu, pardon, ale u nas to tak bylo. Mozna je to nejpozdeji ve 24. tydnu?)
Ahoj. nám řekl doktor pohlaví ve 21. tt na velkém ultrazvuku. Tak snad se nespletl, uvidíme za cca 13 týdnů ![]()
První dcera se nám v 19.tt nechtěla vůbec ukázat, tak jsme si museli počkat až do 31.tt na druhý velký ultrazvuk. Druhá se nám ukázala už kolem toho 20.tt a třetí taky v tom 20.tt. Vždy byla úplně jasně vidět krásná kávová zrnka. ![]()
Jinak, být to na mně, nejradši bych pohlaví znala klidně od začátku, nějaké překvápko až na porodním sále mi nic neříká… ![]()
Ahoj, mě vyfotili malého s pindíkem už ve 12tt… ![]()
Ale hodně záleží jednak na rozlišení UZ přístroje a na poloze miminka… ![]()
Ahoj, u prvního dítěte nám pohlaví řekli ve 26tt (holčička), od té doby ještě několikrát, vždy holčička - výsledek - holčička. Teď nám ve 21tt na ultrazvuku v nemocnici řekli zase holčičku a moje gynekoložka (v 19tt říkala, že kluka nevidí, ale není to na 100procent) teď taky mluví o „ní“, takže počítáme s druhou holčičkou.
Řekl nám to doktor na UTZ ve 20. týdnu a vzhledem k tomu, že sami jsme z obrazovky poznali karas, nezbývá nám zatím než věřit, že to opravdu bude holka. ![]()
ahoj, tak mně doktor řekl pohlaví už ve 12tt, ale vypadá to, že se spletl. Protože už 3krát mi řekla jiná doktorka opak. Tak snad nás nečeká další překvápko u porodu.
Ahoj, mně dr. řekl pohlaví při odběru plodové vody (na přelomu 17. a 18. tt). Tvářil se u toho fakt sebejistě a výsledky rozboru plodové vody to potvrdily!!!!