Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lama Lama píše:my tu máme na noc 17 pak to od rána netopilo, večer 13,5.v podstatě to možná netopilo celý den, páč na tu noc na 17 to asi netopí.
jo jo, tak to už chápu, jsem si myslela, že v noci topíte a když přestanete, tak vám to takhle spadne, ale 17 v noci odpovídá tomu, že kotel přes noc netopí…
A mate vlastni kotel? U nas je treba kotel nastaveny tak, ze kdyz je venku teplo ( coz ted posledni dny je- 10stupnu ), tak je kotel nastaven tak, aby netopil. V noci taky netopi. Od pulnoci do ctyr do rana netopi. Jinak ja tedy patrim mezi ty, co maji radsi spise zimu. U nas to vypada tak, ze manzel chodi a vsude pousti topeni a ja chodim hned po nem a zase vsude topeni vypinam. Takhle az do leta ![]()
@omites píše:
18 je naše běžná teplota v baráku
Tak tak
Teď když máme prcka, tak topíme na 20-21 aby se neřeklo, ale to už tu lítáme s krátkým rukávem. Na noc je 18 st krásná teplota.
@tumpach Nemyslím, že by to vypli schválně… když se něco po, tak nemá moc smysl řešit zda mohou nebo ne. To máš stejný, když někde praskne voda nebo se poškodí vedení.
@omites píše:
18 je naše běžná teplota v baráku
My máme doma každé ráno 18,5 st., na noc vypínám plyn, jinak bychom se nedoplatili
Přes den, když se topí, tak tu máme 21-22 st. Kamarádka, co bydlí v paneláku má celý den v bytě kolem 25 st. a to mají zavřené topení ![]()
Zato když přijedeme třeba k ségře v zimě, tak si vezem na spaní jenom nátělníky. My v tom paneláku vyloženě trpíme.
I ten vzduch je tam takový jiný. Hůř dýchatelný ![]()
@omites presne - u svagra v noci trpim jako pes i pri otevrenem okne. A mit doma 25 by byla moje smrt, myslim, ze bych nesnesla ani 23…
@kokomo píše:
@omites presne - u svagra v noci trpim jako pes i pri otevrenem okne. A mit doma 25 by byla moje smrt, myslim, ze bych nesnesla ani 23…
ale ono to tak prostě. Ti v paneláků nemají teplo tak drahé. Tak topí. Taky jsme to tak měli. V baráku bychom se nedoplatili, tak jsem na studeném odchovu. Největší problém jsem měla teda já. Moji chlapi jsou horkokrevní. Vyřešila jsem to na noc leskymem
Ono záleží i na vlhkosti, ta dokáže se subjektivním vnímáním tepla dost zamávat.
jinak bych asi volala tam, kam platím teplo - u nás to bylo „družstvo“, resp. správcovská firma.
Ovšem takhle večer nevím, kam bych se dovolala. Leda by byl na nastence nějaký nonstop telefon.
Zavolat na Termo nebo od koho berete teplo. Nám se to občas stává, někdy to hned nahodí jindy alespoň do telefonu řeknou co je za problém a kdy bude dodávka tepla obnovena. Jsou tam non stop, alespoň u nás.
Teda jako budiž, je ti zima. Ale proč držkuješ na chlapa?
On za to snad může?
Zvednu telefon a zavolám tam sama, ne? ![]()
Chudáku:(My teda bydlíme v baráku ale stačí když v noci nepřitopíme a ráno tu je sotva 19 a je tu zima brutální. Přes den tu máme normálně 22 cca. Když svítí slunko tak stačí i 21,5 ale každý půlstupínek je tu prostě znát. V 18 bysme zmrzli.Ale pamatuju v bytě, tam to taková hrůza nebyla
Ovšem s dětma na prd, to si neumím představit. Jedině přitopit troubou nebo někde sežen přímotop. Ráno bych hned řešila co to. Měli dát aspon vědět, i kdyby klekl kotel, mohli dát vývěsku, at se lidi zařídí, at ví na čem jsou.
@Knihomyš píše:
Ono záleží i na vlhkosti, ta dokáže se subjektivním vnímáním tepla dost zamávat.
Přesně tak. Taky v bytě topím minimálně a když už, tak jenom v obýváku a v děcáku. Je tady 19-20 a je teplo. V baráku jsem v takovýhle teplotě mrzla.
@omites - tak já naopak. V paneláku šetřím (bydlím tady od září, tak vůbec nemám tušení, kolik asi tak protopím za rok) a v baráku jsme topili dřevem, který nás stálo tak tisícovku ročně, tak tam jsem fajrovala pořád. ![]()
@tumpach nám v teplých dnech vypínají přes den topení zcela běžně.. 18 st považuju za luxus
ale zavolej na družstvo - nebo prostě majiteli baráku, musí Ti říct, co a jak.
Nám v bývalém nájmu nešel kotel a měli jsme několik dní 13 - 14 stupňů, doma čerstvé miminko. Přežili jsme všichni. Pokud kotel čistí, tak holt nezbývá, než vydržet, však to brzy pustí. Jeden den se to dá vydržet, ne? Ve vedlejším městě to mají každou chvíli - nejen že jim nejde topení, ale neteče ani teplá voda. Když to pak máš několikrát do měsíce, pak je to teprve „vopruz“.