V paneláku netopí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
28.2.18 23:32

Topení je o dohodě. Byla jsem správce SVJ a topení jsme od 23 do 5 vypínali běžně. Na schůzi se režim topení dohodnul a podle toho se celou zimu jelo. Pokud vám to nevyhovuje, musíte se ozvat, svolat schůzi a nový režim si odhlasovat. Jste mejitelé bytu nebo jste v nájmu?

• Citovat
  • Upravit
580
28.2.18 23:34

U nás se taky netopí od 23 do 5 ráno. A od půlnoci do 5 neteče ani teplá voda. Všichni ostatní v paneláku jsou s tím spokojení a my jsme si holt zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
1.3.18 00:10

Bydlim v baraku a topime drevem. Naposledy prilozime v osm a pak muz zatopi v 6 nez jde do prace. Ja ani deti teda na spani teplo nepotrebujeme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.3.18 00:37

¨my teda přes noc moc netopíme, mě by to až tak nevadilo.ale je to divný no, u nás se nic nevypíná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
1.3.18 00:43

Koukam jak puk, co to je za zvyklosti vypinat topeni a teplou vodu v mrazech. Snad je na kazdem, kdy se bude sprchovat a na kolik si vytopi vlastni byt, vsak si to plati sam. Bydlime v bytovem dome a toto nastesti neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.18 01:06

@Gorlami pokud má dům vlastní kotelnu tak se rozumným topením dá dost ušetřit. Navíc, když si většina lidí na noc topení ztáhne, pak ten kotel stejně jede zbytečně. Hlavně se nejedná o vypnutí topení, ale o nastavení temperace, kdy se udržuje v radiátorech teplota vody třeba na dvaceti stupních místo na čtyřiceti. Já jsem zažila, že správce domu zapomněl na podzim topení nastavit, to jelo nonstop a náklady vzrostly o víc než třetinu. Pokud je centrální kotelna, je to něco jiného, ale u samostatného vytápění bytového domu to má sakra smysl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.18 06:58

Před těmi deseti lety tu žili samí původní bydlící ( v tu dobu už důchodci ), takže jsme byli první s malými dětmi, to se na schůzi přehlasovat nedalo a manžel tu dříve bydlel s ročiči, tak mu přišlo zcela normální, že se netopí a neteče teplá voda. Pak se sem nastěhovali další rodiny s dětmi a tak se přehlasovala alespoň ta voda. Kotelnu nemáme svojí, ale města…
Bylo tu více úsměvných věcí, byli jsme nově přistěhovaní, tak jsme dle "původních " obyvatel něměli žádná práva. Nebo tu spíš bylo pár blbců, kteří uřvali ostatní. :lol: Teď už se tomu směju.
Druhý anonym…

• Citovat
  • Upravit
85239
1.3.18 07:10

Ve vsech bytech (celkem 6), kde jsem bydlela, se od cca 22 vecer do 5-6 rano netopilo a nevadilo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
1.3.18 07:14

Tak pokud vám byt moc vychladne, jdi to řešit se správcem, pokud by brblal obejdi ostatní a nech si podepsat temperování na nějakou rozumnou teplotu a pak mu to strč, to je rychlejší než schůze čarodějů.

My máme nový barak a každý byt si to reguluje sám, navíc jde teplo z tepláren. Jakmile tu blbla voda tak jsem rovnou řešila s teplárnami a naše svj jsem celé obešla, než by ti něco podnikli, tak já bych se koupala pár měsíců v ledové vodě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
1.3.18 07:16
@malá_holka píše:
Jak to může kdokoliv vypnout? 8o taky panelák, družstvo a topí centrální kotelna pro celý město, nic se nevypínà.

V Jihlavě i centrální kotelna v noci vypíná, ale jenom na podzim, v zimě topí celou noc.

• Citovat
  • Upravit
36556
1.3.18 07:44

V dnešní době, kdy se pracuje na směny/služby, vypínat po 22.00 hodině teplou vodu? 8o Nebo v mrazech topení?

Bydlela jsem v mnoha bytech, i v panelu a všude se mohl člověk normálně umýt a zatopit si. :nevim: Taková omezení bych čekala v chudinské ubytovně a ne v normálním bytovém domě.

Pokud to ale máte odhlasováno, tak to holt platí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
1.3.18 07:51
@Bábrdl píše:
V dnešní době, kdy se pracuje na směny/služby, vypínat po 22.00 hodině teplou vodu? 8o Nebo v mrazech topení?

Bydlela jsem v mnoha bytech, i v panelu a všude se mohl člověk normálně umýt a zatopit si. :nevim: Taková omezení bych čekala v chudinské ubytovně a ne v normálním bytovém domě.

Pokud to ale máte odhlasováno, tak to holt platí :nevim:

Vypíná se no. Já bydlela v paneláku půl roku. Bože, to byl šok, když jsem přišla z odpolední a šla se osprchovat do studený vody :cert:

• Citovat
  • Upravit
3681
1.3.18 07:52

@Janli Chapu, ze se tim da usetrit a ze se to dela z tohoto duvodu, ale mne by to vadilo. Ve 20st nebo dokonce niz mi mrzne nos a nemuzu usnout 8). Teplou vodu pouzivam i po 22 hod, tkz to by by mi vadilo taky. V jednom dome jsme napojeni na centralni kotelnu v druhym je vlastni. Ani v jednom se nevypina. Nastesti. Bydli tam prevazne mladi lide s rodinami. Toto vypinani je imho zalezitost prevazne duchodcu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.18 08:56

@Gorlami tak vypínání teplé vody je nesmysl a teplo musí být zajištěno celou dobu na 21stupňů, ale na to stačí přes noc opravdu temperace. Záležitost důchodců to není, v bytových domech se to dělá běžně a neznám nikoho v rodinném domu, kdo by v noci topil v noci na víc než 20, spíš se netopí, komu by se chtělo v noci chodit přikládat…

• Citovat
  • Upravit
2.3.18 08:12

Tak to taky koukám

Tak to taky koukám, to jsem nevěděla, že v dnešní době je ještě zvyklostí někde takto centrálně regulovat topení. 8o Já sice nejdem teplomil, ale mít ráda teplíčko, tak to řeším pořízením elektrického topení, které sem tam zapnu když je nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí