Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím, stalo se Vám že v 5 týdnu doktro viděl váček, ale né plod? Je možné, že se objeví později? Doktorka mne už straší s revizí.
Pred par dny tady byla stejna diskuze. ano nemusi to dopadnou, a ano muze to dopadnout. varianta je, ze k oplodneni doslo pozdeji nez podle vypocte dle MS.
drzim palce.
Já pořád nechápu, proč takové množství žen chodí k doktorovi dřív, než v 7tt, zbytečně se pak stresují… To je snad normální, že v 5tt není nic vidět.
Podle menstruace jsem v 7 týdnu, ale doktorka tvrdí, že jsem otěhotněla déle a že jsem 5 týden. A že by tam užplod měl být vidět. Ale furt nic. Tak čekáme ještě týden a pak prý revize, ale já to čekání nezvládám, tak proto sem píši. Zda mám naději.
Pokud jste měla posunutou ovulaci, může se těhotenství podle MS lišit klidně o 10 dní, tzn. že bych s ledovým klidem čekala ještě 14 dní (9tt po přepočtu 7tt). Hlavně se do té revize nenechte natlačit. Držím palce, ať to dobře dopadne.
Ja Nechapu proč ty maminky hned straší v 5 tydnu je úplně normální ze jde vidět jenom váček, při prvním tehu jsem byla 5+3 tt a nic jiného kromě váčku neslo vidět. Az na dalsi kontrole v 9tt už bylo Mimi krasne vidět i s bijícím srdíčkem. Nestresujte se zbytecne. Ja sem teď mela pozitivní test a k dr. Půjdu raději trosku později aby už šlo něco videt
Děkuji za podporu, miminko nám dlouho nešlo a měla jsem hroznou radost, že se zadařilo. A teď sem dva dny jen řvala strachy. Děkuji
Ve spoustě (rozvinutých) zemí je první ultrazvuk až prvotrimestrální screening, do té doby je vypovídající jen pozitivní těhotenský test. Neříkám, že je to ideální, ale něco do sebe to má - říkám si vždy, když čtu diskuse tohoto typu.
Souhlas s @Mirabe1ka
Jinak jestli to dobře chápu, tak lékařka říká, že jestli v 6tt nebude nic vidět, tak revize. No, je to na tobě, ale já bych to v takovém případě na tvém místě ještě konzultovala s jiným lékařem.
Me taky strasili a plod se mi se srdickem ukazal az v polovine 7tt tehu, tak neboj ![]()
@Zuzkačerná5
Určitě bych ještě počkala a poprosila o krevní testy, jestli roste HCG, to by mělo být při takových nejasnostech stěžejní. On taky každý doktor má jinak dobrý ultrazvuk.
V 5tt je to normální, to jsme měla váček u všech 3 těhotenství..a všechny 3 dopadly dobře ![]()
Mne tak strasila mudr v 8tt, hned mluvila o revizi, ja jsem byla na dne…A mam doma 1,5 roky syna!!! ![]()
Potvrzuju, ze v rozvinutych zemich se takhle brzy UTZ nedela, tehotenstvi se potvrzuje z krve a az nekdy v desatym tydnu se chodi na datacni utz, ktery umoznuje rict, kdy presne tehotenstvi zacalo. V sedmym tydnu je na soudy brzy, pokud nekrvacis, nemas teplotu nebo bolesti bricha, tak se hod do klidu a k doktorovi doraz nejdriv za dva tydny. Tohle mi poradila kamaradka gynekolozka, kdyz jsem v prvnim tehotenstvi mela v patym tydnu na utz prazdny vacek (byla jsem tam kvuli slabemu krvaceni…ja debil, s druhym bych nikdy takhle brzy nesla, je to k nicemu…) a malem uz me posilali na revizi, protoze mi nabrali blbe hcg. Spousta doktoru vari z vody a pokud se ti posunula ovulace, je maler na svete. Ja jsem pockala, zmenila doktora a prazdny vacek ma ted skoro dva roky
.
@AnnaF hlavne i kdyz je neco spatne tak je celkem velka pravdepdobnost, ze do 8 tydne to odejde samo bez vetsich komplikaci