Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuji radu jak na manžela? Máme 7letou dceru, od té doby se nám druhé nedaří, nemám jeden vejcovod, ted mi zjistili, že druhý je srostlý. Byli jsme v poradně, manžel má spermie v pořádku. Doktor nám řekl, že je ivf jedinná varianta.Tak já byla nadšená
jenže manžel mu řekl, že není Gott a odešel.
A doma o tom nechce ani slyšet. Jenže mě se asi bouří hormony, protože na dítě myslím pořád. Díky za pochopení a rady. ![]()
Ješita, co? Ten bude mít do Gotta daleko
Asi bych to nechala chvilku sednout, aby o tom popřemýšlel.
A proc to IVF odmita? Jakoze jaky konkretni duvod krom Gotta uvadi?
Asi bych mu dala chvilku cas to rozdychat a v klidu mu vysvetlila, ze druhe dite bys hodne moc chtela a pokud je situace jaka je, prijde ti skoda zahodit tu sanci. Pro nej to krom financnich nakladu bude znamenat akorat odevzdat sperma do kelimku (casto byva toto problem, nakonec ti chlapi zjisti, ze to neni nic strasnyho). Jednoduse ze to chces aspon jednou zkusit, ze to je pro tebe hodne hodne dulezite. Hlavne kvuli tomu, ze bys to ani neukusila…
@RadkaCh Asi,má utkvělou představu, že to dítě nebude jeho…
Je staromodní a asi s ním nehnu. ![]()
@Marcam manžel má spermie v pořádku, takže do kelímku už ejakuloval. Pro něj tedy nic nečekaného už nepřijde, tak těžko říct, proč reagoval tak, jak reagoval. Nech ho chvilku vydechnout, vstřebat to a pak mu postupně vysvětli, že pro tebe je to opravdu hodně důležité a jestli by ti mohl říct konkrétní důvod, proč to odmítá. A klidně mu řekni, že víš, že není Gott, v občance má jiné jméno ![]()
Asi bych mu naposledy vysvětlila, že to dítě opravdu chci a že bez něj budu nejspíš dost nešťastná a pak ho nechala, ať si to v hlavě pořádně probere.
Musite si ujasnit, zda druhe dite chcete ci nikoli. V tvem pripade je indikace k ivf jasna, takze pokud byste dite chteli oba, tak s nim mluv o tom, co mu na ivf vadi a jak by se to dalo odstranit.
@Cuddy To on by druhé chtěl, ale říká, že když to nejde přirozeně, tak ne.Je staromodní, nechce o tom ani slyšet.
@Marcam Omlouvas ho staromodnosti. I v minulych dobach se problemy s otehotnenim resily, on je resit nechce.
@RadkaCh No já bych druhé moc chtěla, když máme manželství hezké, všechno v pořádku. Ted se začínáme hádat, kvůli tomu.Asi jsem sobecká. ![]()
@Marcam píše:
@RadkaCh No já bych druhé moc chtěla, když máme manželství hezké, všechno v pořádku. Ted se začínáme hádat, kvůli tomu.Asi jsem sobecká.
a nebo je sobecký on
Druhé dítě by chtěl, ale ne za tu cenu, že to nepůjde naprosto přirozeně? Vždyť vajíčko i spermie bude vás dvou…zkus se ho zeptat, co konkrétně mu vadí. Že se spermie k vajíčku nedostane díky souloži?