Manžel odmítá IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5100
30.4.15 07:46

@suvik Vůbec si to nedokáže představit, že by se lidi dozvěděli, že jsme tam byli :roll: :roll: že pán tvorstva nepočal dítě normálně. Pak se bojí o mě, že se mi může něco stát. Pak, že to nebude jeho dítě…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
30.4.15 07:49

@Marcam No, evidentne je tvuj manzel trochu omezeny. Ma zenu, ktera ma zdravotni problemy a neni ochoten podstoupit to, co podstupuji desetitisice paru v CR za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.4.15 07:53

A proč teda souhlasil s tím, že půjdete na vyšetření, když má takový názory? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5100
30.4.15 07:53

@Cuddy Asi jo :? Docela mě překvapila jedna kolegyně v práci, která mi řekla, že jsem sobec, že mám být ráda a děkovat Bohu za jedno dítě a že můj manžel je chudák 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 07:54

@RadkaCh myslel si, že to ještě nějak půjde, třeba s hormony..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.4.15 07:55

@Marcam
Musíte si o tom pořádně a v klidu promluvit, ty mu to polopaticky vysvětli a on, ať ti k tomu potom řekne svůj názor. Já na jednu stranu dokážu pochopit, proč se do toho někomu nechce, je to o úhlu pohledu.
Vidím docela reálně i tu možnost, že už druhé dítě nechce a tohle je výmluva.
Do těchto věcí nejde nikoho nutit, ani psychickým nátlakem, buď chce a nebo ne, a ty to buď přijmeš a nebo půjdete od sebe… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
30.4.15 07:55

Tak lidi se to vubec nemusi dozvedet a navic na tom nic neni. Rizika pro tebe nejaky jsou, ale da se to zvladnout (hyperstimulacni syndrom, narkoza - kratoucka). Dite jeho bude, pokud se to vubec povede - to bych brala jako hlavni argument, ze nejspis zahodis sanci, ktera ti zvysuje pravdepodobnost pocit dite, a to dost vyrazne, kdyz mas jen jeden vejcovod, ktery je navic nepruchodny.

Argumentuj fakty. To prvni (ze nepocne prirozene je ciste sobeckost z jeho strany). Kdyz budes nemocna taky ti zakaze jit k doktorovi, protoze je neprirozeny si nechat pomoct praskama? Takhle bych mu to podala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.4.15 07:57

@Marcam lidi to opravdu vědět nemusí a dítě jeho bude. Tvůj manžel asi nemá rád, když něco nejde podle jeho plánu. Myslím si, že když mu dáš chvíli čas (týden, 14 dní) kdy se o tom ani nezmíníš, tak se trochu uvolní a pak můžeš nenápadně zavést řeč. Kolegyni neřeš, je potřeba řešit akorát vás dva, aby jste se domluvili. Bez souhlasu manžela to prostě nepůjde. Kdyby nikdy druhé dítě nechtěl, tak ti napíšu, ať se na to vyprdneš a smíříš se s jedním, ale on má očividně problém jen s tím „umělým“… a strach a obavy většinou pramení z nedostatku informací :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:00

Holky děkuji za rady, ten doktor z poradny mi řekl, at mu zkouším podsouvat, že to celé chtěl vlastně on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
30.4.15 08:07

Řekni mu, ze ženská si nemůže hormonálně pomoct, když chce dítě a jestli ti ho bude dlouhodobě odepirat, může to rozložit vas vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:08

Také si říkám, aby ho neměl s jinou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
30.4.15 08:10

@Marcam a není mu líto třeba těch peněz? Zkusila bych si promluvit s nějakým jeho kamarádem, který by mu to mohl podsouvat nenápadně, třeba, že on by do toho šel atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:13

@JaneDoe Ne o penězích to není. Hele jeho kamarádi :cert: spíše vyměnili manželky, mají s nima mimina.Tam bych viděla spíše jiné rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.4.15 08:14

Netlacila bych na nej, tohle je strasne dulezite rozhodnuti a pokud nechce, tak zkratka nechce. Samozrejme by me zajimali jeho duvody, ale to co uvedl, je pomerne dostacujici, vcetne strachu o manzelku.
Mozna ho dotlacis, ale taky to muze dopadnout tak, ze zustanes sama s dvemi detmi.

• Citovat
  • Upravit
1319
30.4.15 08:14

@Marcam Kolegyně v práci ať si nechá rady pro sebe. Mě takhle jedna, aniž by věděla, pouze prostě v debatě řekla, že nechápe ty hysterky co jdou na umělý. No ještě že neví, že jsem jedna z „hysterek“. Nezlob se, ale tohle mi přijde dost hloupé od něj to chování. Já se za to, že jsem byla na IVF nestydím, neznamená to, že to někde roztrubuju, ale když by na to přišlo, tak se stydět rozhodně nebudu. V dnešní době takto počne dítě velmi mnoho párů. A nejsem si jistá, jestli bych ustála to, že můj manžel se za to stydí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí