Manžel odmítá IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5100
30.4.15 08:48

Muž může mít snad dětí kolik chce, žena je omezena věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.4.15 08:49

@Marcam tak to je od nej dost necitlive, kdyz IVF nechce, ale mozna si to neuvedomuje, takze bych si s nim o tom poradne promluvila

• Citovat
  • Upravit
merde
30.4.15 08:49
@Marcam píše:
Muž může mít snad dětí kolik chce, žena je omezena věkem.

Dnes uz se vi, ze i spermie muzu starnou a rodi se pak nemocne deti, takze s timhle nesouhlasim

• Citovat
  • Upravit
11700
30.4.15 08:50
@Marcam píše:
Holky, já můžu mít dítě, bohužel jen uměle. Manžel může mít dětí kolik chce. Skutečně si myslím viz, jeho kamarádi, že mě nechá zestárnout a najde si jinou. Možná má touha zasahuje do paranoity. Možná bych se měla rozvést a mít to dítě s někým jiným.

Jo, to je reálná další možnost…
No ale v tom případě byste si měli promluvit o budoucnosti o to víc, co pro sebe navzájem znamenáte, já nevím, ale v takovém manželství bych asi žít nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:50

@mag A kde? Nehádali jsme se, těch sedm let bylo hezkých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
30.4.15 08:51

@Regina Hero No upřímě když napíšeš, že neplodnost není nemoc, tak je uplně jedno na co reaguješ. Příjde mi to jako jasné konstatování věci, která není pravdivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
30.4.15 08:53
@Marcam píše:
Holky, já můžu mít dítě, bohužel jen uměle. Manžel může mít dětí kolik chce. Skutečně si myslím viz, jeho kamarádi, že mě nechá zestárnout a najde si jinou. Možná má touha zasahuje do paranoity. Možná bych se měla rozvést a mít to dítě s někým jiným.

Kdyby mi tohle řekla kamarádka, řekla bych to i jí do očí. Jsi opravdu zaslepená svou touhou a dobře zvaž riziko, jestli to stojí za to rozbít spokojenou funknčí rodinu. Momentálně nedokážeš vůbec racionálně uvažovat. Jestli s tebou hormony mlátí takhle už teď, nevím, co bys dělala při hormonální stimulaci na IVF a jestli tě tvůj muž takhle zná, může mít i z toho velké obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:53

@anairda Tak říká, že by jinou nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.4.15 08:54

@Douby no uznávám, asi jsem to vyjádřila ne přímo tak, jak jsem to myslela… chtěla jsem říct, že bez dětí se dá žít, nezkrátí to život, nemá to vliv na fyzické zdraví, nemusíš kvůli tomu držet nějaká dietní či jiná omezení… neumírá se na to… po fyzické stránce s tím můžeš fungovat pořád stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.4.15 08:55
@Marcam píše:

A ty tomu nevěříš?
A ještě se zeptám, ty by jsi jiného chtěla? Jsi ochotná obětovat manžela za druhé dítě? No a zároveň rozbít svému prvnímu dítěti rodinu? Stojí to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
30.4.15 08:57
@Regina Hero píše:
@Douby no uznávám, asi jsem to vyjádřila ne přímo tak, jak jsem to myslela… chtěla jsem říct, že bez dětí se dá žít, nezkrátí to život, nemá to vliv na fyzické zdraví, nemusíš kvůli tomu držet nějaká dietní či jiná omezení… neumírá se na to… po fyzické stránce s tím můžeš fungovat pořád stejně…

to je otázka, jestli opravdu. Umím si představit, že neplodnost může v dlouhodobém hledisku vést k takové frustraci, pocitu zbytečnosti a nenaplnění (přece jen mít dítě, rozmnožit se, je přirozená touha a puzení každého živočišného organismu, u člověka navíc umocněná tím, že se potřebuje o někoho starat a tu potřebu si až bolestně uvědomuje třeba právě ve chvíli, kdy se dítě nedaří), že v krajním případě může vést i k vážným psychosomatickým potížím nebo ho dokonce (nepřímo sice), ale zabít.

jinak neplodnost v tom nejširším slova smyslu je nemoc, definuje ji tak sama WHO hned v první větě. http://www.who.int/…initions/en/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Marcam píše:
@mag A kde? Nehádali jsme se, těch sedm let bylo hezkých.
@Marcam píše:

no tak proč ta nedůvěra z tvé strany? Proč ty negativní představy? Pokud budeš mít v hlavě takový „plán“ na konec vašeho vztahu, tak to podvědomí přijme za životní strategii a projeví se to tak, že to nakonec dopadne podle tvých představ… máte sedmileté dítě, máte se rádi, je vám spolu dobře, tak si užívejte život, můžete žít naplno…
Mimochodem, srůsty se dají odstranit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100

@anairda Tak žádnému chlapovi se nedá věřit, ani farářovi. budu se s tím muset smířit, nic jiného mi nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde

@Magnis http://en.wikipedia.org/…ann_syndrome
Na wikipedii tedy nepisi 6× jako v clanku, ale take zminuji, ze deti narozene umele maji 3-4× vetsi sanci onemocneni

• Citovat
  • Upravit
11700
30.4.15 08:59

@Marcam
A ty jsi byla na laparoskopii? Ty srůsty nelze odstranit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí