Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Marcam ahoj, nečetla jsem ostatní, ale co drilling a laparoskopie na zprůchodnění vaječníků, to je přeci jen běžný postup, zeptej se na to. Za pokus to stojí a určitě je to hrazené pojišťovnou.
@Magnis tady je i datum studie http://www.bionews.org.uk/page_12076.asp
@merde prosim Ta, wikipedia nie je overeny zdroj, je to otvoreny zdroj, kazdy tam moze pisat a zial aj blbosti
Ked chcem tak si tam napisem, ze modra je cervena a moze to tam byt dost dlho nez na to niekto upozorni…
Tie dva linky na ktore to odkazuje, jeden uz ani nefunguje a druhy je teda snuzka sialenych pitomosti…
@anairda Nelze,je tam vysoká pravděpodobnost mimoděložního. Ženská chodí kvůli chlapovi všude, on to pro ní nemůže udělat. Nemůže tam dojet.Bylo by to sobecké. sobecké ode mě, chudák chlap. ![]()
@Marcam
Mít druhe s jinym? Je mi jasne, že jsi to napsala, protoze je ted pro Tebe situace živa a citliva, ale vazne bys nad necim takovym uvažovala? Máš hezke manželství, urcite skvele dite co by za to mnoho žen dalo. S necim takovym bych nikdy nehazardovala. Aby se pak nestalo, že nebudeš mit nic, ani manžela, dite bude mit naprosto zbytečne rozpadlou rodinu a druhe dite také ne.
@merde píše:
@Magnis http://en.wikipedia.org/…ann_syndrome
Na wikipedii tedy nepisi 6× jako v clanku, ale take zminuji, ze deti narozene umele maji 3-4× vetsi sanci onemocneni
ano, možná mají vyšší riziko jednoho konkrétního syndromu. Děti starších otců mají zas vyšší riziko achondroplázie a děti počaté staršími matkami majjí vyšší riziko DS. Nepochybně by se to mělo uvádět mezi riziky IVF (stejně jako se varuje před odkládáním mateřství), ale nekonkretizovat to a podat větu tak, že „děti narozené po IVF mají 6×…3-4× vyšší riziko nemocí“ je zavádějící.
@Regina Hero Co psychika? Nezlob se, opravud pokud dítě máš nemůžeš to pochopit. Pokud si nečekala několik let nebo si neobíhala několik doktorů a nedělala proto vše co bylo v tvých silách a stejně to nešlo, tak to nikdy nepochopíš. Jen se o to pokus. Jsou lidi, ženy, které si život bez dítěte představit neumí. To psychické vypětí je opravdu velké a věř, že se často odrazí i na fyzickém stavu.
@Marcam píše:ženská tam chodí hlavně kvůli sobě, ne? Kdyby nechtěla, tak taky nejde… děláme snad věci, které sami chceme, ne které chce někdo druhý…
@anairda Nelze,je tam vysoká pravděpodobnost mimoděložního. Ženská chodí kvůli chlapovi všude, on to pro ní nemůže udělat. Nemůže tam dojet.Bylo by to sobecké. sobecké ode mě, chudák chlap.
@merde no to uz vyzera lepsie toto
ale na konci je vysvetlenie ze to nie je ivf ale spermiamy chlapov… T. j. z toho vypliva keby Ti chlapi mali prirodzene dieta mali by tiez vacsi vyskyt BWS..
@Marcam píše:
@anairda Nelze,je tam vysoká pravděpodobnost mimoděložního. Ženská chodí kvůli chlapovi všude, on to pro ní nemůže udělat. Nemůže tam dojet.Bylo by to sobecké. sobecké ode mě, chudák chlap.
Teď ti moc nerozumím… ![]()
Oni ti řekli, že ten vejcovod nelze zprůchodnit, nebo že lze, ale je pak větší možnost mimoděložního? To je totiž logické, ale i přesto bych to zkusila. Podle mě teda nemáš co ztratit.
Nedivím se mu
Taky bych odmítla, i kdyby chlap chtěl. I když u něj celá akce končí cáknutím do kelímku, může mít na věc svůj názor ohledně přirozenosti, etiky apod. Co adopce?
@Magnis píše:
@merde no to uz vyzera lepsie totoale na konci je vysvetlenie ze to nie je ivf ale spermiamy chlapov… T. j. z toho vypliva keby Ti chlapi mali prirodzene dieta mali by tiez vacsi vyskyt BWS..
tomu rozumim a neni prave proto ta priroda velmi chytra, protoze vi, proc ty deti nemaji mit?? Ja se tu nechci dohadovat o studiich, tohle na me vyskocilo dnes rano, kdyz jsem hledala neco vic k tematu, jen proste tvrdim, ze do tohodle nesmi byt tlacena ani zena a ani muz, to proste musi byt dobrovolne rozhodnuti.