Manžel odmítá IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8780
30.4.15 08:30

@zuzkasim Souhlasim. Prijde mi, ze dnes si nekteri lide mysli (tim nemyslim zakladatelku), ze koupit lze vse, na co se da vydelat a co je na trhu dostupne a ze na to maji pravo. A i lekari se chovaji casto spis jako obchodnici..
Nejsem uplny odpurce umeleho oplodneni ale vadi mi ta neucta k zazraku vzniku zivota, ktera se odrazi i v naprosto neetickem zachazeni s jiz vzniklymi zarodky, ktere jsou „nadbytecne“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:31

@eva valoi Když nemá žena vejcovody tak obchází neplodnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.4.15 08:31
@Douby píše:
@eva valoi @zuzkasim Holky, předpokládám, že jste počaly přirozeně… Ono hodit se do klidu, když třeba v našem případě má manžel špatný SPG a já bez hormonů neovoluju, je opravdu rada za všechny prachy. To můžu bejt v klidu klidně do 50ti a dítě mít nebudu. Nevím, proč když dnešní možnosti jsou takové, že lékaři můžou pomoc toho nevyužít. Příjde mi to stejné jako když má někdo jinou nemoc a řekl by si, hodím se do klidu ono to zmizí.

no, tak ono z každou nemocí se člověk musí smířit a naučit žít… ale na rozdíl třeba od cukrovky, rakoviny (předpokládám, že jsi měla na mysli tyhle nemoci a ne chřipku či rýmu) neplodnost samotná neohrožuje na životě, neznemožňuje dělat to, co jsi dělala dosud a podobně… není to nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.4.15 08:32

A dneska uz se vi, ze i ty deti maji velke riziko nemoci

• Citovat
  • Upravit
29350
30.4.15 08:34
@Marcam píše:
@eva valoi Když nemá žena vejcovody tak obchází neplodnost?

no ano… prostě se obejde překážka, ale nevyléčí se to… kdyby to byla léčitelná nemoc, dostala by žena prášky a za týden dva by byla zase v pořádku… ale o tom asi tahle diskuze není, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
30.4.15 08:35

Ano a dialyza taky neni lecba ale obchazeni. :roll: No jo no, zas se tu vyroji ty, kterym je. IVf tak proti srsti, ze tu musi sirit nesmysly.

Nikdo nerika, ze ma manzela do IvF tlacit, nicmene neni od veci racionalne zhodnotit sve sance a pokud existuje lekarsky moznost dite mit, proc by mela mit spatne svedomi a trpelive cekat, jestli si to priroda nerozmysli. :roll:

Zakladatelko pusobis na me naprosto rozumne, rozhodne ne nijak hystericky, zkus to s nim probrat znovu, v klidu a uvidis. Drzim palce, at se dockas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
30.4.15 08:35

Tak já osobně nemám proti IVF vůbec nic (s určitýma „ale“, nedovolila bych zničit embrya atd.), nicméně naprosto chápu, že někdo to může mít jinak a nenazývala bych ho proto staromódním a omezeným. Kdykoli je tu diskuze na tohle téma, je to skoro 50:50, někdo je pro, někdo proti, obě strany argumentují a i když si leckdy myslím o protiargumentech svoje (hlavně když mají doma čtyři děti na první pokus, tak se dobře hlásá, že na IVF by nikdy nešly a raději by adoptovaly z kojeňáku), tak nepovažuji diskutérky za omezené, na svůj názor mají právo, jen by otázka byla jak by se zachovaly, až by opravdu došlo na věc. U vás to nastalo, na věc došlo a manžel je možná z těch, co mají konzistentní názory, na hypotetickou otázku v diskuzi před časem by odpověděl tak, že dítě z IVF nechce a hotovo a teď tváří v tvář skutečnému problému říká totéž.

nechala bych to v něm zrát, domluvila se na pravidlech, vysvětlila mu, co to vlastně obnáší, že nejde o žádné uměle vytvořené dítě nebo mutanta, že když příroda (Bůh atd.) nechtějí, tak se z těch vašich dvou pohlavních buněk žádné dítě nevyvine, duši a city do embrya na misce nevloží žádná pipeta, ale to „Něco“ nebo „Někdo“, kdo dává život všemu a všem, takže takto bych ho nad tím nechala uvažovat a uvidí se. S možností že ho přesvědčíš můžeš počítat stejně jako s tím, že prostě řekne definitivní ne a pak to bude na tobě, zda budeš chtít dál druhé dítě až tak moc, že to rozloží váš vztah a rodinu nebo se ti podaří se přešaltovat na model „máme jedno dítě, druhé se nepodařilo, děkujeme za to co máme“ a budete spokojení i dál.

držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 08:37
@merde píše:

Co že? 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.4.15 08:38
@Marcam píše:
@eva valoi snažíme se 7let, měla jsem mimoděložní se ztrátou vejcovodu. Nechci si dítě koupit.

Držím palce, ať se miminka dočkáš, ať už tak či jinak. Jen že tvůj manžel nemusí být nutně omezený, když se mu nechce do umělého oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
30.4.15 08:39

@Svandu Neúcta k vzniku života? Holky, kdybyste ty děti mít nemohly mluvily byste jinak. Vysvětlovat to asi uplně nemá cenu, protože jste v té situaci nebyly.
@Regina Hero Syndrom PCO, hypotireóza, astenozoospermie nejsou nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.4.15 08:40
@merde píše:
Pro kazdeho neni IVFjako jit si koupit rohliky do kramu. Mozna bude radeji mit jedno dite a zdravou manzelku, nez, aby treba v budoucnu zustal sam se dvema detmi.
Strasne to tu bagatelizujete, ale IVF ma i stinne stranky, o kterych se pochopitelne tolik nemluvi a do tohodle se proste clovek tlacit nema.

Přesně tak… IVF není jen tak, je to velký zásah do těla ženy a rizika se zdá se mi velmi podceňují. Už několikrát jsem slyšela, že se páru třeba rok nedaří, problém se neodhalí a tak se vesele jde do IVF, proč ne že, když to jde a nemusí se čekat.

Chápu, že v tomto případě čekat nic neřeší, ale zkrátka nutit do toho nikoho nelze, musí chtít oba, a pokud manžel nechce, rozhodně mi kvůli tomu nepřijde hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
@merde píše:

Byla bys tak hodna a vlozila odkaz na relevantni studii, ktera toto prokazuje? Nebo mas odkaz jen mladou frontu dnes, kde si to zas nejaky pisalek resp. ty vycucali z prstu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350

@suvik hele, lidi můžou IVF brát jako běžnou věc, jako je třeba návštěva kina, nebo ji můžou odmítat (třeba jako manžel zakladatelky)… a je to jejich právo, zakladatelce asi moc nepomůže, když ji všichni poplácají po ramenou, že její právo na dítě je jediné správné a že její chlap je sobecký lump, když touto cestou jít nechce… jediné, k čemu to povede, že ho začne vidět hůř a hůř a nakonec ho začne nenávidět, že jí chudince odepřel něco, na co má svaté právo(posílena komentáři tady na emiminu)…
Nikoho nemůžeme nutit dělat něco, co sám nechce… a je to jedno, jestli jde o muže nebo o ženu… jinak je to manipulace a psychické vydírání a to do vztahu nepatří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319

@merde A na to si přišla jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100

Holky, já můžu mít dítě, bohužel jen uměle. Manžel může mít dětí kolik chce. Skutečně si myslím viz, jeho kamarádi, že mě nechá zestárnout a najde si jinou. Možná má touha zasahuje do paranoity. Možná bych se měla rozvést a mít to dítě s někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí