Manžel odmítá IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8780
30.4.15 09:10
@Marcam píše:
Holky, já můžu mít dítě, bohužel jen uměle. Manžel může mít dětí kolik chce. Skutečně si myslím viz, jeho kamarádi, že mě nechá zestárnout a najde si jinou. Možná má touha zasahuje do paranoity. Možná bych se měla rozvést a mít to dítě s někým jiným.

Sorry, ale pokud si tohle myslis o svem partnerovi, tak to asi neni tak krasny a fungujici vztah, do ktereho je treba privesr dalsi dite, jak jsi psala na zacatku.
Vzpamatuj se a prestan silet, nebo ten vztah fakt pujde do kytek, i kdyz byl dosud krasny.. Je treba si uvedomit, ze chlap nemusi skakat, jak si tvoje hormony pisknou (bez ohledu na tvou nemoc, protoze kdyby nechtel dite vubec a ty byla uplne zdrava, taky bys to musela respektovat). Pokud chces dite s partnerem, musis s nim byt v konsensu. Pokud chces dite sama kvuli sobe, tak ten vztah asi nepotrebujes.. Treba to muz prehodnoti, ale tim, ze ho budes vydirat a pidezirat z toho, ze si mimino udela s jinou, tomu fakt nepomuzes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
30.4.15 09:11

@merde S poslední větou se nedá než nesouhlasit. Myslíš si, že když dostaneš rakovinu, tak si řekneš, že ta příroda je chytrá protože se tě snaží zabít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 09:11

@zuzouš Adobce a on??No to vůbec, jeho teta ze strýcem si adoptovali romského kluka-jeho bratrance. Zkončilo to katastrofou. Bratranec je zavřený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.4.15 09:12
@Douby píše:
@Regina Hero V tom případě nepaušalizuj.

nechápu… zakladatelka s manželem mají dítě - co na tom nemám paušalizovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 09:14

Zjistila jsem, že se ženy vždy přikloní na stranu chlapa. A z jeho manželky udělají sobeckou mrchu.Jak si to vůbec můžu dovolit po něm chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
30.4.15 09:15

@merde to rozhodne :) nikdo by nemal byt do nicoho tlaceni… Ale spajat to, ze dieta z umeleho moze byt viac chore uz mi pride ako tlacenie… Hlavne ked sa to ivf netyka… Takze ak je problem v zene tak je ivf dieta rovnako pravdepodobne chore ako normalne pocate..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.4.15 09:17
@Marcam píše:
Zjistila jsem, že se ženy vždy přikloní na stranu chlapa. A z jeho manželky udělají sobeckou mrchu.Jak si to vůbec můžu dovolit po něm chtít.

Já už jsem asi doma…
Vzpomněla jsem si, pamatuji si tě z jedné diskuze kde šlo o „pouštění“ chlapů ven. Podle mě musíte v první řadě opravdu zapracovat na vašem vztahu, ty mu nevěříš a teď se stavíš do role oběti, lituješ se. To není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
30.4.15 09:19

@Regina Hero Myslím to tak, že tvé výroky neříkají, když má člověk už dítě neměl by… Jinak souhlasím s tím, že musí chtít oba a nutit by ho neměla. Ale jeho argumenty, že dítě nebude jeho a že není Gott jsou opravdu hloupé. Kdyby řekl, je to proti mému přesvědčení, bojím se rizik, tak to chápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 09:19

@Magnis Jinak mimoděložní jsem prodělala s ním. Takže za mou neplodnost můžeme oba. A ne, že on je na koni borec a já jsem neplodná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 09:20

@anairda Nelituji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362

@Marcam nie nie :) ja som to nemyslela tak ze za to mozes… popravde snazenie sa hodit na jedneho vinu je cesta do pekla.. drzim moc palce nech sa muz umudri… mozno si to vanze potrebuje iba zrovnat… moj sa s tym tiez musel chvilku zmierit, ale nastastie je pragmatik tak sa mu to podarilo si zdovodnit ze je to pre nas dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932

@Marcam Na ty kraviny ohledně kupování dětí a podobné perly nereaguj.
Když se to vezme do důsledků, tak spousta těch problémů, kvůli kterým k dochází k neplodnosti, je způsobeno hodně věkem. Reprodukční systém stárne aniž by to člověk cítil.
Nejpřirozenější by bylo, kdyby ženy začaly rodit někdy v 16 a skončily v době, když už nejsou schopny počít.
V každém případě, začít s dětmi po 25. nebo 30. roce je vlastně ten nejhlavnější důvod tolika problémů s početím. Má samozřejmě vliv i prostředí, „kvalita“ potravin atd. Ale ve 20 má problém otěhotnět mnohem menší část párů.
A to bys viděla tu melu, která by se tu strhla, když si dítě pořizují páry, které nejsou zajištěné.
Pořídit si dítě v době, kdy by to vyžadovalo podporu ať už státu nebo rodiny, je špatné, mít děti v době, kdy už je člověk zajištěn, což v dnešní době znamená vyšší věk a asi i výrazně vyšší, protože najít věkově přiměřeného partnera, který by brzy chtěl děti je také dost zřídkavé, je zase špatné z hlediska plodnosti a tudíž člověk to IVF docela přivolává a to je taky špatné.
Jsme to ale moralistická společnost :roll:.

Ono ti ale nezbyde nic jiného, než se s tím smířit, násilím ho těžko donutíš, pak teda ještě rozvod, ale zatím vám to funguje, tak to asi není zrovna lákavá možnost.

Já z tvého manžela dělat chudáka nebudu.
Pokud myslí vážně ty důvody, které uvádí, tak to není chudák, ale blbec a je dobře, že se jeho geny zas tolik nerozšíří.
A jestli dítě nechce a chytil se tady té šance a vymýšlí si stupidní důvody, protože neví kudy kam, tak to má přiznat.

Mimochodem, u nás IVF vypadá také jako reálná možnost. Já ale dvě děti mám a rozmýšlím se kvůli vedlejším účinkům těch léků.

Příspěvek upraven 30.04.15 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.4.15 09:22

@Douby v podstate je, priroda je silene chytra a vymakana, ale to je na dlouhou diskuzi a to tu resit nechci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.15 09:23

anonym 74

@Marcam Ahoj trošku ti popíšu svůj příběh…Mám dvě děti počaté přirozenou cestou první ve 20 letech(následkem předčasného porodu způsobeného doktorem)je zdrav. postižená, druhé dítko ve 29 letech o. k sice těhu vzhledem k minulým komplikacím rizikové. Před 6 lety jsem poznala svého nového partnera a asi po dvou letech jsme se začali snažit o dítě a ejhle nedařilo se…tak jsem navrhla ivf on, že nikdy nikam nepůjde a že já dvě děti mám(on nemá žádné).Situace se změnila do car jsme nakonec šli, ale nic si nezjistili okolo a tak si nechali spoustu věcí nakecat nař. hysteroskopie a průchodnost vaječníku je u nás zbytečné přece vás honí čas bude vám 40.Podstoupila jsem 4 inseminace.3 x ivf a jednou ket(tj. zamražená embrya) a vysledek 1ivf - nic, 2ivf nic nakonec hysteroskopie a tam zjištěny srůsty, a neprůchodní vejcovod, ten mi tam nechali proč prostě idiot doktor protože měsíc na to jsem musela pod kudlu znova a nechat si jej oděbrat, zjistilo se z histol že byl v chronickém zánětu…Praha dr malíčková imunoložka neshledala problém v otěhotnění, prof. Ulčova z Plzně též imunoložka také ne a kde je chyba nikde vše o. k přesto to nejde. muž vše absolvoval se mnou sice remcal, ale jel vždy se mnou.pak se podařilo ket, ale nedopadlo to dobře, a loni v září jsem otěhotněla přirozeně, jenže v tu dobu jsem lečila borelku takže prckovi přestalo bít srdce. Závěrem bych ti chtěla říct, že pokud jsi mlada tak to nech tak nějak plynout, vím snadno se říká, hůře činí…nám tyto pokusy rozbili vztah a jak tam píšeš že dítě umrví někde jinde tak to já mám stejný scénář. On děti nemá a těd se u něj projevuje touha po dítěti a co si budeme říkat, kdyby k tomu došlo tak opustí nás. Dneska už vím, že ivf je velmi vážné rozhodnutí, přibereš, výkyvy nálad řízený sex, injekce…jo a to září jsem otěhotněla s jedním vejcovodem!

• Citovat
  • Upravit
30.4.15 09:25
@Sany80s píše:

Já z tvého manžela dělat chudáka nebudu.
Pokud myslí vážně ty důvody, které uvádí, tak to není chudák, ale blbec a je dobře, že se jeho geny zas tolik nerozšíří.
A jestli dítě nechce a chytil se tady té šance a vymýšlí si stupidní důvody, protože neví kudy kam, tak to má přiznat.

:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital