Manžel odmítá IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12936
30.4.15 09:58

@Svandu Já bych stále řekla, že ten výraz nakupování je přehnané.
Neznám fakt nikoho, kdo by si užíval života s tím, že si je vědom a připustí si, že to cestování atd. mu zmenšuje šanci mít přirozeně dítě a že by si říkal, však co, pořídím si dítě v 38 letech, no přinejhorším je tu IVF.
Asi někdo takový existuje, ale většina lidí si tu IVF jako možnost mít dítě připustí až ve chvíli, kdy už je problém a žádnou radost z toho nemají.
Do té doby to jako možnost vůbec nepřipouští, prostě pevně věří, že se jich něco takového týkat nebude.
Opravdu si myslím, že to kupování je ojedinělé a nedá se s tím argumentovat jako s něčím častým.
V konečném důsledku to tak možná je, ale já to nepovažuji za úmyslné nebo plánované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
30.4.15 09:58
@merde píše:
Pro kazdeho neni IVFjako jit si koupit rohliky do kramu. Mozna bude radeji mit jedno dite a zdravou manzelku, nez, aby treba v budoucnu zustal sam se dvema detmi.
Strasne to tu bagatelizujete, ale IVF ma i stinne stranky, o kterych se pochopitelne tolik nemluvi a do tohodle se proste clovek tlacit nema.

nepsala tu jestli ve vztahu brala HA a jak se k tomu stavěl, ale psala, že hormonální podpora u ní by mu v cestě k dítěti nevadila… s tou obavou o zdraví to asi nebude tak žhavý… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
30.4.15 10:02
@Svandu píše:
@zuzkasim Souhlasim. Prijde mi, ze dnes si nekteri lide mysli (tim nemyslim zakladatelku), ze koupit lze vse, na co se da vydelat a co je na trhu dostupne a ze na to maji pravo. A i lekari se chovaji casto spis jako obchodnici..
Nejsem uplny odpurce umeleho oplodneni ale vadi mi ta neucta k zazraku vzniku zivota, ktera se odrazi i v naprosto neetickem zachazeni s jiz vzniklymi zarodky, ktere jsou „nadbytecne“..

normálně ovuluje, jeho mladý jsou taky v pořádku, přirozeně už počali… stačí odebrat jedno vajíčko a nejspíš se to zvládne i bez hormonální podpory… zrovna tyhle mechanické překážky zas tak velkým obcházením přírody nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.4.15 10:04
@Regina Hero píše:
no tak proč ta nedůvěra z tvé strany? Proč ty negativní představy? Pokud budeš mít v hlavě takový „plán“ na konec vašeho vztahu, tak to podvědomí přijme za životní strategii a projeví se to tak, že to nakonec dopadne podle tvých představ… máte sedmileté dítě, máte se rádi, je vám spolu dobře, tak si užívejte život, můžete žít naplno…
Mimochodem, srůsty se dají odstranit, ne?

To mě zaujalo. Příjde mi to jako skvělá rada, ale je to děsně abstraktní. Jak by se měla zbavit utkvelych představ, že ji ten chlap stejně opustí a udělá si miminko s mladší? Co navrhuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.4.15 10:12
@suricata píše:
To mě zaujalo. Příjde mi to jako skvělá rada, ale je to děsně abstraktní. Jak by se měla zbavit utkvelych představ, že ji ten chlap stejně opustí a udělá si miminko s mladší? Co navrhuješ?

změnu životní filozofie… prostě přijmout od života všechno tak, jak to přijde… protože to vše (jiná žena, mladší, další dítě s cizí ženou) se může stát i když to druhé dítě spolu mít budou… tak proč se trápit? V životě nás potkává spousta věcí, pěkných i ošklivých… s každou novou situací se musíme smířit, přijmout ji… brát ji tak, že k tomu životu patří… a pak se rozhodnout, jakou cestou dál a zařídit se podle toho… ne si už dopředu malovat čerty na zeď… to bychom se mohly od rána do večera litovat (když to vezmu na slova zakladatelky), že jsou všichni chlapi stejní a nedá se jim věřit a jaké jsme chudinky, co když nás po deseti, dvaceti a více letech opustí kvůli jiné… to se pak nemůžeme ani pouštět do žádných vztahů…
Vím, že je to těžké a že se k tomu člověk dopracuje obvykle až po nějakých těch zátěžových zkouškách, ale je to jediná cesta, aby se člověk neutrápil zbytečně… prostě přijímat život tak, jak plyne… ono totiž ani litování k ničemu nepomůže, natož sebelítost… ale vidím ve svém okolí, že jsou takoví i mladí lidé, takže to není jen výsadou všech těch, co si už zažili spoustu špatných zkušeností… někdo k tomu musí dospět později, někdo tak funguje už dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
30.4.15 10:13
@Mango_Lassi píše:
a kdo to bude posuzovat, co je a co neni konzumni zpusob zivota? Nebo to jako rozdelime na ty „co se jim nechtelo“ a ty, „co opravdu nemuzou“? Co jsou to skutecne vazne duvody? Vydelat na barak mezi ne nepovazujes? To, ze zena hledala kvalitniho partnera a potkala ho az ve 35 je vazny duvod nebo neni? Promin, ale to jsou strasne pausalizace tohleto.

Vsak ja napsala, ze to nesoudim. To by si kazdy mel v hlave srovnat sam, nakolik jsouty jeho duvody vazne. Nakolik on sam muze za svou situaci spatnymi rozhodnutimi z minulosti. A taky nerikam, ze clovek, co udelal chybu, nema pravo na to ani pomyslet.
Nicmene sorry, ale aby doktor zenske radil, jak ma na chlapa v tak zasadni veci vytvaret natlak, jen aby mel kseft, aby se bez mrknuti oka likvidovaly „nepotrebne“ zarodky, aby se redukovalo vicecetne tehotenstvi jen na „prani“, to je jako v poradku? Samotna „sluzba“ CAR by mela byt nejak regulovana. Jednotlive pripady a motivace zadatelu samozrejme posuzovat nelze, to je nesmysl.
Vydelat na barak podle me duvod k odkladani tehotenstvi neni, nenalezeni spravneho partnera ano. To jen abych odpovedela na tve trochu sugestivni otazky. Ovsem je to muj nazor a zrovna na tohle ma kazdy svuj pohled. Uprimne - ja bych s tim, ktereho bych nepovazovala za toho „praveho“ a vhodneho otce, nikdy nespala, takze tehotenstvi by bylo vylouceno ;) ovsem kazdy to ma jinak. Ja fakt nehodlam soudit a pausalizovat, ani zavadet nejake kvoty. Ovsem tvrdit, ze je vse v CARech naprosto v poradku je zaslepene a pokrytecke..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.4.15 10:18

@Marcam nečtu podrobně celou diskuzi.. Ale manželovi již s bývalkou zjistili katastrofální spermiogram, řekli mu, že na děti přirozeně on je bez šance. Takže jsem ho potkala už smířeného, že on bude mít děti jedině z IVF. Po pár měsících bez ochrany jsem otěhotněla, miminko jsme už chtěli, ale nepočítali, že by se zadařilo a něchtěli zbytečně ztrácet čas. Takže můj pan neplodný se „musel“ ženit :) Byl strašlivě šťastný. Pak přišlo na řadu druhé a on najednou na IVF nechtěl, že radši s delším odstupem a přirozeně než dřív a uměle. Po dvouletém poctivém snažení jsem tak nějak sama rozjela napřed vyšetření a to tak nějak plynule přešlo rovnou do IVF, které zaplatpámbu klaplo. Já byla ten motor celého, ale on nebyl proti.. No a ted bych klidně třetí, ale on by ho i chtěl, ale zase jen přirozeně. Ani variantu zavedení zamražených embryí z prvního pokusu nepřipouští. Dokonce mi řekl, že to ve vztahu k dceři pořád jakoby vnímá, že je z IVF, že není zplozena při milování z lásky a touhy. No myslela jsem, že ho kopnu.. má svou vysněnou holčičku, svojí princezničku, poprděný je z ní až na půdu.. a stejně :cert: Já vím, že přirozeně třetí nebude.. on má ty spermie strašně špatné a doslova zázrak už se nám jednou povedl.. dvakrát do stejného stromu blesk neudeří ;) Ti chlapi to IVF prostě berou často špatně. A to to ví jen pár nejbližších, že máme druhé z IVF. Nikde jsme to neřekli.. Takže chápu, co prožíváte.. zkus netlačit na pilu.. nechat tomu trochu čas si to vše sednout. Třeba zkusit nechat si zprůchodnit ten vejcovod, jestli to jde. Hádat se kvůli tomu nemá cenu..to to celé jen zhorší.

Příspěvek upraven 30.04.15 v 10:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.4.15 10:19

@Regina Hero Děkuji za odpověď. Nakonec to nejjednodušší a nejpravdivější - přijímat život, jak plyne - je to nejtěžší.

Přeju zakladatelce a celé její rodině štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.4.15 10:23
@suricata píše:
@Regina Hero Děkuji za odpověď. Nakonec to nejjednodušší a nejpravdivější - přijímat život, jak plyne - je to nejtěžší.

Ano, protože jsme si zvykli, že většinu situací za nás vyřeší někdo jiný než my sami… a že když si na bolavou hlavu vezmeme prášek, tak bude vše v pořádku místo toho, abychom spíš pátrali po příčině té bolesti… ono to není nejtěžší, když si to člověk v sobě srovná… ono je to pak děsně jednoduché… ale my už to neumíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
30.4.15 10:25
@Svandu píše:
Vsak ja napsala, ze to nesoudim. To by si kazdy mel v hlave srovnat sam, nakolik jsouty jeho duvody vazne. Nakolik on sam muze za svou situaci spatnymi rozhodnutimi z minulosti. A taky nerikam, ze clovek, co udelal chybu, nema pravo na to ani pomyslet.
Nicmene sorry, ale aby doktor zenske radil, jak ma na chlapa v tak zasadni veci vytvaret natlak, jen aby mel kseft, aby se bez mrknuti oka likvidovaly „nepotrebne“ zarodky, aby se redukovalo vicecetne tehotenstvi jen na „prani“, to je jako v poradku? Samotna „sluzba“ CAR by mela byt nejak regulovana. Jednotlive pripady a motivace zadatelu samozrejme posuzovat nelze, to je nesmysl.
Vydelat na barak podle me duvod k odkladani tehotenstvi neni, nenalezeni spravneho partnera ano. To jen abych odpovedela na tve trochu sugestivni otazky. Ovsem je to muj nazor a zrovna na tohle ma kazdy svuj pohled. Uprimne - ja bych s tim, ktereho bych nepovazovala za toho „praveho“ a vhodneho otce, nikdy nespala, takze tehotenstvi by bylo vylouceno ;) ovsem kazdy to ma jinak. Ja fakt nehodlam soudit a pausalizovat, ani zavadet nejake kvoty. Ovsem tvrdit, ze je vse v CARech naprosto v poradku je zaslepene a pokrytecke..

V CARech rozhodne neni vsechno v poradku. Myslim, ze spousta veci se tam podcenuje a uplne vsechny informace se neposkytuji. Zase si myslim, ze to zalezi hodne na tom konkretnim CARu. Ale je to pouze muj dojem z techto dizkusi, osobne nemam problem s pocetim a v CARu jsem v zivote nebyla. A taky muj dojem z diskuzi na EM nebo i jindy, ze IVF bere naprosta vetsina lidi jako tu uplne posledni moznost. Jasne, pokud je nekdo vrcholova sportovkyne nebo TOPTOPTOP manazerka, tak mozna uvazuji timhle smerem, ze IVF je nahrada sexu, ale tech lidi je uplne minimum.
Jinak uznavam, ze pece v CARech by asi mela byt nejak regulovana, ale to je proste tezky, kdyz je kazdy pripad trochu jiny a nejde asi uplne vsechno sepsat do tabulek. Nastesti dnes je tu internet a tak lze dohledat vice info vzdy.
K tomu, zda nekdo je vhodny nebo nevhodny otec, to jako LOLik, oni to snad maji napsane na cele? Nebo ty jsi vzdy jen spala se samymi zodpovednymi a hodnymi kluky? Jsi vyjimka a vetsina lidi tak svati nejsou. Ale to je jedno, mohla jsi byt panna do 35 let, pak potkala toho praveho a uz ti nejde kvuli veku. A ted co s tim.

• Citovat
  • Upravit
4829
30.4.15 10:29
@merde píše:
A dneska uz se vi, ze i ty deti maji velke riziko nemoci

Nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.4.15 10:34

@Regina Hero no všechno je jednoduché, když už víme, jak na to, naopak pokud člověk tápe, příjde mu i ta nejjednodušší věc složitá. Člověk často slyší, že by se měl změnit, ale když je v tom zasekaný a neví jak, je to rada k ničemu.
Každý nemůže odjet do Tibetu :mrgreen: a myslím, že spousta nenajde ani v Tibetu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
30.4.15 10:34
@Marcam píše:
Holky, já můžu mít dítě, bohužel jen uměle. Manžel může mít dětí kolik chce. Skutečně si myslím viz, jeho kamarádi, že mě nechá zestárnout a najde si jinou. Možná má touha zasahuje do paranoity. Možná bych se měla rozvést a mít to dítě s někým jiným.

Ještě nemám dočteno, možná to píšeš později.. A on po těch 7 letech pořád vidí naději, že se to podaří přirozeně? nebo to druhé chceš ty a on až tak úplně ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
30.4.15 10:39
@Douby píše:
@merde S poslední větou se nedá než nesouhlasit. Myslíš si, že když dostaneš rakovinu, tak si řekneš, že ta příroda je chytrá protože se tě snaží zabít?

Přesně tak, zjednodušeně řečeno příroda je chytrá a snaží se nás zabít - alespoň snížit náš evidentně přemnožený lidský živočišný druh dřív, než my zabijeme ji. Dříve se jí to dařilo lépe (např. epidemie moru apod.), ale dnes to má s námi těžké. Jinak já nejsem proti IVF, chápu, že touha po dítěti může být hrozná. Zároveň si nemyslím, že je někdo omezený, když IVF odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.4.15 10:43

Já také přeji všem ženským, které jsou na tom jako já, aby tam s nima ty chlapi šli a aby se miminka dočkali. :kytka: Nenapadlo mě, že mi tu některá napíše, že jsem sobec, který se lituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí