Manžel odmítá IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14952
30.4.15 13:23
@eva valoi píše:
Třeba manžel není omezený, ale má zdravý rozum a nechce na nic tlačit. To, že někdo odmítá ivf nemusí přeci hned znamenat, že je omezený.

Souhlasím, máme v rodině bezdětný pár, který bude radši bezdětný, protože nesouhlasí s etickou stránkou umělého oplodnění. Omezeni nejsou, jsou oba vysokoškoláci a rozhodli se tak po zralé úvaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.4.15 13:25

@Mango_Lassi možná musíme rozlišovat, jestli jde o nemoci přenosné nebo nepřenosné… chápat rozdíl mezi nemocí, kterou se nakazíme od druhého a nemocí, kterou si tělo „vyrobí“ samo… a nebo na vše pohlížet jinou optikou, než je jeden lidský život… ale to by bylo téma na hodně dlouhou diskuzi a spoustu úvah a myšlenek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
30.4.15 13:33
@Regina Hero píše:
@Mango_Lassi možná musíme rozlišovat, jestli jde o nemoci přenosné nebo nepřenosné… chápat rozdíl mezi nemocí, kterou se nakazíme od druhého a nemocí, kterou si tělo „vyrobí“ samo… a nebo na vše pohlížet jinou optikou, než je jeden lidský život… ale to by bylo téma na hodně dlouhou diskuzi a spoustu úvah a myšlenek…

Prenosne nebo prenosne? A jak to, ze jedna osoba urcitou nemoc od dalsi osoby muze „chytit“, kdezto nekdo nechyti. Napriklad mononukleoza. Nekdo je vuci virum odolny a nekdo nikoli. Je to hodne o genove vybave a casto je to jen o nahodnem „zamichani“.
Jak to potom chces rozlisovat? Jina optika, nez jeden lidsky zivot? To jsou same filozoficke a teoreticke uvahy a vychazeji spis z viry nez z reality.

• Citovat
  • Upravit
29350
30.4.15 13:41

@Mango_Lassi tak třeba přežití nejsilnějších? Prostě příroda? Přirozený výběr? Silný jedinec si s nemocí poradí, slabý kus padne? Zní to tvrdě, v diskuzi o umělém oplodnění to vyzní ještě hůř, ale nefunguje na tom principu život na zemi? Od samého počátku, od pradávna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
30.4.15 13:46

@Regina Hero no tak to asi ano, ale zas my dávno nejsme zvířata, náš druh má zas vyvinuté sociální cítění, matky pečují o mláďata hodně dlouho, silní pečují o malé, slabé a staré, jen díky tomu se naše civilizace dostala tam, kde je a nelezeme ještě pořád po stromech a nemetáme po sobě šutrama. Tyhle pečující tendence moc zvířat nemá, možná vyšší primáti a sloni (co mě tak honem napadá), ale ti k tomu nejsou fyzicky a celkem ani mozkokapacitně vybaveni, takže jejich pomoc není moc účinná. Nám ty schopnosti dány byly, tak jich využíváme (ano, taky zneužíváme), ale pořád jsem přesvědčena o tom, že nevyužít jich třeba ve vědě, lékařství, poznávání atd. byl byl „hřích“. Žádné společenství v dějinách (Spartou počínaje a třeba nacistickým Německem konče) nebylo úspěšné, pokud svou filozofii postavilo jen na přežití nejsilnějších a dokonalých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
30.4.15 13:51

@Regina Hero Tohle je pojetí na úrovni teorií na jejichž základě pracují ti nejkrutější diktátoři, které země pamatuje.
Nemůžu souhlasit, je to pro mě morálně nepřijatelné.
Někde jsem četla i faktické vyjádření, který tento přístup vylučuje. Bohužel tu knihu asi nenajdu v rámci hodin, abych to sem hodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
30.4.15 14:10
@Kfětoslava píše:
Souhlasím, máme v rodině bezdětný pár, který bude radši bezdětný, protože nesouhlasí s etickou stránkou umělého oplodnění. Omezeni nejsou, jsou oba vysokoškoláci a rozhodli se tak po zralé úvaze.

Tak to nikdo nikomu nebere, tohle rozhodnutí, ale sama dobře píšeš, že jsou pro oba z páru, u zakladatelky tomu tak není, proto si přišla pro radu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
30.4.15 14:11
@Regina Hero píše:

A pak taky nemoci geneticky dětičné :mrgreen: 8o :roll: :zed: Nejspíš karmická zátěž což? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
30.4.15 14:16
@Regina Hero píše:
@Mango_Lassi tak třeba přežití nejsilnějších? Prostě příroda? Přirozený výběr? Silný jedinec si s nemocí poradí, slabý kus padne? Zní to tvrdě, v diskuzi o umělém oplodnění to vyzní ještě hůř, ale nefunguje na tom principu život na zemi? Od samého počátku, od pradávna?

A co láska? To je hovadina což? A co city? Slaboštví? Co když bude ten slabý kus někdo z tvých nejbližších? Budeš taky takhle bezcitná? To bych tedy chtěla vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
30.4.15 14:20

@Regina Hero No jó vlastně, to jsou ty načlověci a nadlidi. Hele připomínáš mi mojí vedoucí. Jsem slabý kus, tak jsem raději odpadla. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
30.4.15 19:29
@Marcam píše:
Ahoj holky, potřebuji radu jak na manžela? Máme 7letou dceru, od té doby se nám druhé nedaří, nemám jeden vejcovod, ted mi zjistili, že druhý je srostlý. Byli jsme v poradně, manžel má spermie v pořádku. Doktor nám řekl, že je ivf jedinná varianta.Tak já byla nadšená :kytka: :kytka: jenže manžel mu řekl, že není Gott a odešel. :,( A doma o tom nechce ani slyšet. Jenže mě se asi bouří hormony, protože na dítě myslím pořád. Díky za pochopení a rady. ;)

Nečetla jsem celou diskuzi, ale tvého muže chápu. Také bych nikdy nešla do umělýho a zvlášt, pokud by jsme už spolu jedno dítě měli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
30.4.15 19:32

@Marcam Zkus tak aspoň 14 dní počkat, ať vychladne a může si to v klidu promyslet a pak si s ním zkus v klidu promluvit, říct mu své představy, obavy, zeptat se ho na jeho pocity, jeho důvody. A třeba to nebude ani potřeba a až se vzpamatuje z počátečního šoku, přijde za Tebou sám. :-) Hlavně na něj teď hned netlač, nech ho vydechnout, mohl by se zaseknout. Hodně štěstí, ať dojdete k společnému rozhodnutí a máte dál spokojený vztah!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.5.15 07:39
@Svandu píše:
@Marcam Mam dve deti a druhe jsem chtela. A budu chtit i dalsi. Je mi 28. A na zactku jsem psala, ze tvou touhu po diteti chapu. Ale musis si uvedomit, ze na to musi byt dva. Kdyby mi muz rekl, ze uz dalsi dite nechce, respektovala bych to, i kdyz by me to mrzelo. Ano, zkusila bych si s nim o tom treba cas od casu promluvit, ale rozhodne bych ho dotoho netlacila. A sceny typu „jestli si ho za par let udelas s jinou, tak si me neprej“, fakt nic nevyresi…

Ale on další také chce. Tvé názory jsou velmi povrchní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.5.15 07:40
@Kakachna píše:
@Marcam Zkus tak aspoň 14 dní počkat, ať vychladne a může si to v klidu promyslet a pak si s ním zkus v klidu promluvit, říct mu své představy, obavy, zeptat se ho na jeho pocity, jeho důvody. A třeba to nebude ani potřeba a až se vzpamatuje z počátečního šoku, přijde za Tebou sám. :-) Hlavně na něj teď hned netlač, nech ho vydechnout, mohl by se zaseknout. Hodně štěstí, ať dojdete k společnému rozhodnutí a máte dál spokojený vztah!

Děkuji za snad jedinou rozumnou odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
1.5.15 08:32
@Marcam píše:
Ale on další také chce. Tvé názory jsou velmi povrchní.

pokud je to pravda a další skutečně chce, tak je to ale na velký a důvěrný rozhovor, protože máte jen pár možností a všechny jsou pro jednu, druhou či obě strany s velmi závažnými důsledky :nevim:

1. ustoupí on a na IVF půjdete (s rizikem, že takto vytrucované dítě z tvé strany on nemusí přijmout. Je to samozřejmě jen riziko, ale je tu a jak tu někdo psal, u nějakého muže nastalo i přes to, že na IVF původně i on sám jít chtěl).

2. včas se dohodnete na tom, že půjdete od sebe a budete mít další děti každý s jiným partnerem. On s přirozeně plodnou ženou, ty s mužem, kterému IVF vadit nebude. Při téhle možnosti bych vzala v potaz skutečnost, že spolu jedno dítě máte, že mu rozbijete kvůli hypotetickému druhému rodinu, která podle všeho dosud fungovala (a jestli na to máte právo vlastně), plus to, že slušný chlapi taky nerostou na stromech, než někoho potkáš, než se rozhodnete pro dítě, než se to ev. v CARu pak povede, tak může utéct spoustu let a nevím, kolik ti je, jestli ten čas prostě ještě máš a luxus opustit manžela a hledat jiného chlapa si můžeš dovolit (že to přinese jen komplikace a nestabilitu tvému prvnímu dítěti, to, že maminka hledá jiného tatínka, je asi nasnadě, těžko to uděláš tak, že se ho to vůbec nedotkne).

3. vyložíte karty na stůl a domluvíte se na tom, že prostě přirozeně to už nejde, na IVF on nechce, takže zůstanete spolu a s jedním dítětem.

pak 4. je ještě možnost nechat to prostě vyhnít, zůstat jakože spolu, ty mu budeš jeho (podle tebe) staromódnost a omezenost omlacovat o hlavu při každé příležitosti a jak to dopadne uvidíte, jeden z vás pravděpodobně dřív či později potká někoho jiného a pak odejde, ať už on za „plodnou“ nebo ty za „ochotným“.

víc možností řešit vaši situaci bohužel nevidím, třeba ještě někoho něco napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí