Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
je tady někdo kdo má v plánu začít se snažit o miminko v červnu 2015? Už teď se na to těším, tak bych ráda našla někoho, kdo už se taky nemůže dočkat ![]()
Ahoj, no super! Bereš HA? Já se jí chystám teprve v červnu vysadit asi po 7 letech, tak uvidím, co to semnou udělá, snad bude vše OK
Zatím jsem nasadila kyselinu listovou z dr. maxe a pořád přemýšlím o tom, jestli si nekoupit údajně lepší, ale dražší Femibion ![]()
HA už 2 roky neberu. Dohodli jsme se s přítelem, že není potřeba to do sebe rvát, ale nesnažili jsme se o mimčo. Listovku z doktora Maxe mám už taky koupenou.
Začala jsem minulej týden. Mám těch 90 tbl. takže to vyjde zrovna na ty 3 měsíce. O Femibionu jsem taky uvažovala, ale nakonec jsem šla do té levnější varianty.Ale přemýšlím, že bych si ho koupila po těch 3 měsících až doberu tuhle listovku jak se začneme snažit. ![]()
A jak silnou listovku sis koupila? Ja mam 400ku, a nevim, jestli jsem nemela koupit 800
Od cervna uz asi taky koupim neco drazsiho na zpusob Febimionu…
Já mám tu silnější. A to má myslím být na začátek. Říkala mi to aji v lékárně. Ten Femibion je taky 800.
Ahoj
My taktéž plánujeme na červenec
btw. HA mám vysazenou od ledna. Jen mám holky dotaz, zda zatím postačí listovka nebo je lepší Femibion či Mamavit??
![]()
@nika.sie takhle, existují mutace v genu, kódujícího enzym, který listovku štěpí. Tuhle mutaci má ne až tak zanedbatelné procento ženských, ale běžně se to nezjišťuje (to třeba až p letech snažení nebo několika potratech). V takovém případě je Femibion potřeba (ten obsahuje část listovky už naštěpené), v opačném případě má obyčejná listovka úplně stejný efekt jako Femibion. Takže je to jen na tobě, zvážit jestli ti za to stojí dát ty peníze, když jí možná potřebuješ a možná ne ![]()
Holky měla jsem tu patřit, ale příroda chtěla jinak a už čekáme miminko
Listovka stačí i 400 před těhu, zase to tak nehroťte
Jsem v třetím měsíci a beru jen listovku, četla jsem, že braní vitamínů před otěhotněním vede k více potratům, což jsem nikdy nechápala, že děti vzniklé náhodou/nechtěně jsem snad neslyšela, že by se nevydařily, za to když se mamči snaží o další berou vitamíny a všechno, tak častěji potrácí a co jsem ve skupině teďka těhulek, tak je to fakt běžnější než jsem čekala
Radši jezte zdravě, pohyb a hlavně dobrá nálada ![]()
Zeny ktere jeste nejsou v ocekavani, by ze zacatku meli brat pouze 200, v tehu 400 ale ani ta 800 neublizi, jelikoz stejne se zbytek vylouci sam a telo si vezme jen tu urcitou davku kterou potrebuje. Jinak ja sice tehotna jsem, ale femibion beru a vam bych ho jen doporucila. Muj gynekolog rekl, ze v tech obycejnych kys. list. jsou same chemie a neni to moc dobre. Proto se daji i jen tak za par kacek volne koupit, opravsu byt vama, tak si radsi priplatim za drazsi ale lepsi a ucinejsi vitaminky, pokud o to miminko vazne stojite. ![]()
@kajinnecka píše:
Holky měla jsem tu patřit, ale příroda chtěla jinak a už čekáme miminkoListovka stačí i 400 před těhu, zase to tak nehroťte
Jsem v třetím měsíci a beru jen listovku, četla jsem, že braní vitamínů před otěhotněním vede k více potratům, což jsem nikdy nechápala, že děti vzniklé náhodou/nechtěně jsem snad neslyšela, že by se nevydařily, za to když se mamči snaží o další berou vitamíny a všechno, tak častěji potrácí a co jsem ve skupině teďka těhulek, tak je to fakt běžnější než jsem čekala
Radši jezte zdravě, pohyb a hlavně dobrá nálada
Tak to není tím, že by se „chtěná“ mimča víc potrácela, ale pokud se ženská o dítě nesnaží, tak se tolik nepozoruje a případný raný potrat vůbec nepozná - jde jen o opožděnou MS
@nika.sie Vítej!
Tak já nevím, co si z toho vybrat
Teď už doberu listovku od DR. Maxe, občas si zobnu 2 a od června nasadím asi femibion ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, mluvili jste před tím, než se začnete snažit s gynekologem? Já bych si měla jít pro poslední předpis (potřebuji ještě 1 platíčko), ale ten si vyzvednu jen u sestry, tak nevím, zda jí něco říkat nebo ne. K dr. se musím objednat a nevím, zda se to normálně dělá
Na prohlídce jsem byla nedávno…
@alenka84 no já to teda poznala, i když jsem předtím nikdy těhotná nebyla… to není jen opožděná ms… ty bolesti, ze kterých člověk omdlívá normálně nemívá… chtěla jsem tím jen říct, že všeho moc škodí, jak vidím, jak se pak ty holky kvůli všemu stresují tak mi je jich líto, chudák pak dítě bude takový uzlíček strachu a úzkosti…
Dobrý den mam takovu maličkou prozbičku chtěla sem se zeptát už 3 dny mám takoví jako spínění na vložce sáma nevim co to muze znamenat.. mislite že bych byla těhotná prosím vás… menzes mam dostat…11.2 tak uvidim co a ják noooo ale mam pociti na menzes a nic nooo tak uvidim s tstem chci jeste počkat..??