Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Marcam nechala bych ho nejakou dobu byt, aby tuto skotecnost mohl sam zpracovat. Muj manzel neodmitl IVF, ale po posledni pokusu, ktery opet skoncil SP a diky lekum jsem mela opravdu hrozne bolesti, manzel doma silene vyvadel, ze na dalsi uz nejdeme, kdyz vidi co to se mnou dela, ze z nas tahaji jen prachy atd. Trvalo to nejakou dobu, nemluvila jsem o tom, jen jsme se domluvili na vysetreni na imunologii a po nem znova zacal s temi recmi. Ubehl rok, ktery jsme stejne nic nemohlikvuli memu zjistenemu onemocneni a ted v kvetnu zacinam se stimulaci. Opravdu tomu dej cas a mluvit o tom a vysvetlovat v klidu bez emoci.
@Svandu píše:
A to je presne to, co ja z etickeho hlediska neprekousnu. Radeji bych se smirila s tim, ze treba dite nekdy mit nebudu, nez pri tom procesu nechat umrit dalsich nekolik zarodku kvuli zvyseni statisticke pravdepodobnosti. Na to bych proste nemela.. Nikoho nesoudim. Umelko neodsuzuju, ale zachazeni s jiz vzniklymi embryi mi proste vadi.
A chceš třetí dítě??!!Všechny ženy netěhotní hned a přirozeně, odsuzuješ a přitom ti otěhotnět jde bez problémů.
@Jindřiš Já vím, že je to těžké, ale třeba kamarádi do druhého nešli, ted jim je přes 40,litují toho..Už to nejde.
@Marcam vim, ze to je tezke, o druhe se snazime od roku 2006, ale natlakem nic nevyresis.
@Jindřiš Koukala jsem, že už toho máte dost za sebou a určitě se to povede. Já o tom přestala mluvit a najednou cítím jako by mu to začalo vadit. ![]()
@Marcam Co mu začalo vadit? Že o tom nemluvíš? Tak ho nech, třeba si to fakt srovná v hlavě sám a přijde na to, že by to chtěl zkusit. Ono je dost důležité, obzvlášť u takhle velkých rozhodnutí, aby člověk věděl, že je to jeho vlastní rozhodnutí, že si to opravdu přeje, došel k tomu sám. Žít s tím, že k tomu byl dotlačen není nic moc.
@Marcam Ahoj ![]()
přiznám se, že jsem nečetla celou diskuzi… Chtěla bych ti popřát hodně fyzických i psychických sil
Co se týče manžela, nenutila bych ho a co se týče tebe, pokud máte krásné manželství, neměla bys uvažovat nad rozvodem. myslím, že by to byl jen útěk před „problémem“.
Přiznám se, mám manžela (taky by mohl být dárcem dle výsledků SPG), který je taky proti IVF - a ze začátku jsem mu to měla za zlý. Miminko hrozně chci a podle dr. je tohle v podstatě jediná možnost, ALE taky mi řekli, jaký jsou u mě konktrétně rizika, tak manžel řekl, že ne… Tedka jsme ve stádiu, kdy čekáme na zázrak, a pokud se nestane, zažádáme o adopci. Naše manželství je pro mě důležitější než touha po dítěti - i když by bylo naše první…
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě citlivé téma, nechci aby o tom věděli známé, co sem chodí…
@Kakachna ahoj,není nic nového. Nemluvím o tom. Raději se věnuji rodině a sama sobě. Myslím, že to nemá cenu o tom mluvit, zkončilo by to hádkou. Děkuji, že sis na mě vzpomněla. ![]()