Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@merde píše:
A dneska uz se vi, ze i ty deti maji velke riziko nemoci
Prosim Ta mas na toto nejaku studiu? Alebo je to len take strasenie?
@Marcam Ale jeden vejcovod máš v pořádku, ne? Tak proč bys nemohla počít přirozeně?
@Douby píše:@Regina Hero Syndrom PCO, hypotireóza, astenozoospermie nejsou nemoci?
jak tyto tři věci souvisí s absencí vejcovodů?
@Douby Ano, počala jsem přirozeně, ale měla jsem v hlavě srovnané, že bez dětí bych žít nechtěla a kdyby to přirozeně nešlo (jakože o tom u mě dřív hodně mluvili), dala bych šanci dítěti, které nemá funkční rodinu. Kamarádka má první dítě přirozeně, pak to spoustu let nešlo, tak přijali další z domova. Pro každého není IVF cesta, po které chce jít. Nevyužívám všechny možnosti dnešní doby jen proto, že existují, mám svůj rozum a s čím nesouhlasím (ještě to neznamená, že bych to odsuzovala u druhých), do toho nejdu.
O jakou studii jde, je uvedeno v clanku, co jsem dala odkaz, ale nebojte urcite bude brzy vyvracena, protoze to je bezna praxe
Příspěvek upraven 30.04.15 v 08:45
@Regina Hero a ja rekla kde, ze jeji manzel nema pravo videt veci jinak?
A ze ho ma donutit a IVF si vydupat? ![]()
Ja rikam, ze jeho argumenty typu - dite nebude moje a jit se lecit do centra neplodnosti je ostuda nejsou racionalni argumenty. Opravdu nejsou.
A bagatelizovat v podstate nepritomnost vejcovodu je vskutku vtipne. Kdyby slo o hormonalni poruchu, o idiopatii, tak to pochopim, ze je jina realna sance jak ty deti mit, ale tady neni. Proste neni. Nebo naprosto minimalni. Bez palce se taky na liane nezhoupnes.
@Regina Hero Píšeš, že neplodnost se obchází a není to nemoc. Tak ti píšu jaké jsou např. příčiny neplodnosti.
@Marcam píše:
Holky, já můžu mít dítě, bohužel jen uměle. Manžel může mít dětí kolik chce. Skutečně si myslím viz, jeho kamarádi, že mě nechá zestárnout a najde si jinou. Možná má touha zasahuje do paranoity. Možná bych se měla rozvést a mít to dítě s někým jiným.
a proč by to dělal? Že něco dělají jeho kamarádi přece neznamená, že to musí udělat i on… chceš se rozvést jen proto, že v budoucnu by tě on mohl opustit? ![]()
@Douby píše:
@Regina Hero Píšeš, že neplodnost se obchází a není to nemoc. Tak ti píšu jaké jsou např. příčiny neplodnosti.
tak si přečti, na co reaguji… ![]()
@Regina Hero Básní o tom, jak mají všichni děti, není to nereálné, když dítě chce.
@Marcam vás problém bude asi úplně někde jinde, když jsi přesvědčena, že tě opustí.
@merde clanok som precitala, nie je v nom ani datum vydania, a studia este ani nevysla, takze je to troska zvlasnte… Nie je tam ani meno hlavneho autora studie.. Ako hodne mi to pripomina toto
Upřímně, v takovém případě bych manžela netlačila vůbec, ani bych mu nic nepodsouvala, prostě nic. Maximálně v klidu promluvila, pokud by mi uvedl jasné důvody, proč nechce a viděla jsem, že je mu to skutečně proti srsti, přijala bych to. Tohle jsou natolik závažné věci a rozhodnutí, že v tom musí být pár naprosto zajedno. Osobně si to také neumím představit. Sice možná reagoval ješitně jako spousta jiných mužů, ale to určitě nebude ten hlavní důvod. Chápu Tě, že to musí být složitá a těžká situace, ale myslím, že jediná cesta je se buď shodnout anebo na to zapomenout.