Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Marcam
Když ty spíš nechceš chápat to, co ti tu někteří píší, možná i já. To se pak těžko radí. ![]()
@Adrasteia Já si taky nemyslím, že je omezený kvůli tomu že odmítá IVF, ale kvůli tomu, jaké k tomu má stupidní argumenty. S tou přírodou se proti rakovině atd. ale taky bráníš a neřekneš si, že to tak příroda chtěla a že je dost chytrá tak umřeš bez boje.
@anairda Dobře,já tedy zůstanu u jedné dcery. Mému manželovi do budoucna přeji hodně dětí, ovšem s jinou, protože já je mít už nemůžu.
@Marcam Nezlob se, přesto, že z hlediska IVF a pitomejch argumentů tvého muže stojím za tebou, v ostatním se opravdu chováš neracionálně a ublíženě.
@Mango_Lassi jo. Spala jsem jen s jednim, hodny a zodpovednym klukem. Jsme spolu pres 11 let, 5 let manzele. Vim, ze kazdy nema to stesti, nicmene ja bych s nekym, o kom bych nevedela, ze bude dobrej tata, nespala, i kdybych mela zustat panna. Ale o tom tahle diskuse neni. Ja jen odpovidala na otazku, zda je treba cekat na vhodneho partnera. Podle me ano. Nekdo to muze mit jinak…
@Svandu píše:
@Mango_Lassi jo. Spala jsem jen s jednim, hodny a zodpovednym klukem. Jsme spolu pres 11 let, 5 let manzele. Vim, ze kazdy nema to stesti, nicmene ja bych s nekym, o kom bych nevedela, ze bude dobrej tata, nespala, i kdybych mela zustat panna. Ale o tom tahle diskuse neni. Ja jen odpovidala na otazku, zda je treba cekat na vhodneho partnera. Podle me ano. Nekdo to muze mit jinak…
Ja toho vhodneho potkala ve 28 a to, ze je ten pravy mi docvaklo az po 4 letech, pote, co jsem videla, jak se zachoval v urcitych situacich. Ano, jsem neduveriva napriklad.
Proste holt jsme kazda jina a jsi v tomhle opravdu vyjimka. Do diskuze to sice nepatri, ale jen chci rict, ze svet proste neni idealni a ne vzdy vsechno funguje podle vlastnich vysnenych predstav. A proto je dobry, ze mame IVF.
@Marcam Já to chápu a asi by mi to ublížilo, ale nutit ho a hned říkat, že si ho pořídí s jinou není řešení. Prostě bych se pokusila přijít na to co je zatím. Protože jeho argumenty jsou hloupé a dle mého to asi nebude uplně ten kámen úrazu co on tvrdí. Možná další dítě opravdu nechce. Já si tu situaci představit nedokážu, dítě ještě nemáme, ale manžel naštěstí s IVF neměl problém protože je srozuměn s tím, že jinak to nepůjde. A ze začátku to vypadalo, že je „vina“ na mé straně a nakonec víc jak po roce se ukázalo, že je na tom špatně i on. Ale chtěl do toho jít i když si myslel, že jsem to já kdo přirozeně mít děti nemůže. Musíš brát v potaz, že spolu jedno dítě máte a brát na to trochu ohled. Ale rozhodnutí je na tobě. Jen to prosím zkus řešit třeba po nějaké době s chladnou hlavou.
@Marcam
A když teda budeš stát před volbou nechat si manžela a bez dalšího dítěte, nebo mít dítě, ale bez manžela, tak budeš volit co?
@Douby píše:
@Adrasteia Já si taky nemyslím, že je omezený kvůli tomu že odmítá IVF, ale kvůli tomu, jaké k tomu má stupidní argumenty. S tou přírodou se proti rakovině atd. ale taky bráníš a neřekneš si, že to tak příroda chtěla a že je dost chytrá tak umřeš bez boje.
Ty stupidni argumenty zde ale nadnesla zakladatelka, ktera si v leccems protireci, treba by ti na to ten chlap rekl neco jineho..
Ja bych se asi taky zasekla, kdyby me nekdo tlacil do neceho, co nechci, byt bych pro to nemela zavaznejsi duvody..
@Marcam píše:
@anairda Dobře,já tedy zůstanu u jedné dcery. Mému manželovi do budoucna přeji hodně dětí, ovšem s jinou, protože já je mít už nemůžu.
Stavíš se k tomu opravdu podivně… Jednou říkáš, že máte šťastné manželství, pak že tě chlap opustí.
Podle mě jsi fakt trošku paranoidní a ovládá tě sebelítost. Tohle chce chladnou hlavu.
@Svandu Samozřejmě a já vycházím z toho, že říká pravdu. Pokud ne a ten argument je jiného rázu a v rámci zdravého rozumu (rizika, etická stránka atd.) tak naprosto souhlasím s tím, že je to jeho rozhodnutí a ona nemá právo ho nutit.
Tak statisticky to vychazi tak, ze cim vajicek odeberou a oplodni, tim vyssi je sance na to, ze se z toho vyvine kvalitni embryo. Bylo by samozrejme uplne idealni, kdyby zeny nemusely nic stimulovat a z toho jednoho vajicka jim vyrobili kvalitni embryo a vratili ho zpatky do delohy. Zeny by nemusely brat tolik hormonu. Na to jak to udelat, ale jeste nikdo neprisel.
Ale i tam to jde hodne kupredu. Proste vic embryi je bohuzel dani za to, ze zena bude mit treba aspon jedno dite. Samozrejme, ze to hodne lidi, co podstupuje IVF, resi a muzou se rozhodnout, ze to embryo venuji treba na vyzkum. To jsou pochopitelne stinne stranky IVF, ale presto pro mnohe je to jedina moznost, jak mit dite.
Co se tyce tech redukci u IVF, tak tam to zas tak casty neni. Davaji se snad 3 embrya? Ty 2 ale vetsina zen akceptuje a zpravidla donosi.