Vadí vám, že nemáte vysokou školu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@klamonožka píše:
Cituji:
Bakalář (z lat. baccalarius) je akademický titul označující absolventa vysoké školy v bakalářském studijním programu. (…)
Udělování titulu „bakalář“ (resp. i titulu „bakalář umění“) se v České republice řídí zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů. Získá ho zpravidla absolvent tří až čtyřletého studia na univerzitě nebo jiné vysoké škole, (…)
Obecně je bakalářský titul základním vysokoškolským titulem – vysokoškolskou kvalifikací – udělovanou de facto po celém světě. (…) To, jakou váhu chceme tomuto titulu přikládat, za jak hodnotný jej považujeme, nebo co si myslíme o lidech, kteří si jej mají potřebu uvádět i na domovním zvonku, nemá žádnou souvislost s faktem, zda to je či není vysokoškolský titul. To první jsou naše dojmy a názory, to druhé jsou fakta.
Je to nejnižší akademický titul, který můžeš získat podle zákona o vysokých školách ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jana525 píše:
Bc, ze je stredoskolsky titul? Tak to ani nahodou! Jako sorry, ale to je snad vtip! Udelat maturitu a nebo Bc., tak to je fakt rozdil.
Bakalar je vysokoskolsky akademicky titul! A srovnavat to s maturitou na stredni skole? To jako vazne?
Napriklad v Britanii patri maturita na stredni skole do level 3 qualification, kdezto Bakalar patri do level 6 qualification! Tech levlu je celkem 8. Bakalar rozhodne neni stredoskolske vzdelani!
Přesně tak a kupříkladu udělat bakaláře bylo pro mě těžší než udělat magisterský titul. Tak jsem to i víc prožívala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Z dnešního pohledu - ano VŠ mám. Bakaláře. Ale ve srovnání s někým kdo ma Mgr nebo Ing v nějakém tom normálním oboru ( ekonomika, medicina) se skoro za toho Bc stydím.Navíc, kdyby ta VŠ měla alespoň vliv na výši platu… Pracuji v mateřské škole a plat se odvíjí dle zařazení do platové třídy. Učitelka, která ma SŠ pajdak ma stejny plat jako já.
Dnes to vidím tak, ze mam vystudovaný jeden z tech zbytečných humanitních oborů. ( Ano, mam možná větší povědomí o psychologii, legislativě v předškolním vzdělávání atd. oproti kolegyním se SŠ, ale k čemu to, když mi to plat nezvedne a osobní ohodnocení dostane hlavně ten kdo je zadobře s vedením).
Jiné uplatnění s tímto oborem nemam moc šanci sehnat. Takže dle mého je to škola na houby. Začala jsem studovat v době kdy „hrozilo“ že budou vysokoškolské vzdělání požadovat u všech učitelek v mateřské škole.
Dobře placenou práci bych v MŠ nehledala. Ale s touto kvalifikací můžeš klidně provozovat svoji školku nebo dětskou skupinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, hodne me trapi, ze jsem nedokoncila svuj vysneny obor, na ktery me prijali. ![]()
- Citovat
- Upravit
Mam dve VS - Mgr. z pedaku a Bc. ekonomickeho smeru. Bc jsem delala kombinovane uz pri praci. Pokracovala jsem pak jeste v magisterskem na Ing, ale tam jsem skoncila tesne pred branami. Byla jsem tehotna (porod v srpnu, cca od brezna jsem byla na rizikaci kvuli krvaceni) a nezvladla jsem dopsat diplomku. Bohuzel ma skola tehdy nepovolovala oddeleni statnic a obhajoby, takze jsem k tem statnicim nemohla jit, i kdyz jsem mela vsechny zkousky hotove
I kdyz v praci me to nijak nelimituje a jeden magistersky titul uz mam, ten nedodelany Ing mi stale lezi v hlave…
Skolu jsem puvodne jen prerusila s tim, ze cca za rok udelam ty statnice i obhajobu, ale se synem jsme bohuzel museli po narozeni resit nekolik celkem vaznych zdravotnich problemu, takze ty prvni dva roky nebylo na skolu ani pomysleni a na delsi dobu oficialne prerusit nejde
Shodou okolnosti nyni pracuji v blizkosti te VS, stale mi to hloda, i kdyz je mi uz 41 a priority jsou davno jinde… Puvodne jsem chtela tu skolu dodelat hned po navratu do prace- i kdybych sla uplne odznova, jsou to jen 2 roky… Ale zase jsme chteli 2.dite a po zkusenosti se synem jsem vedela, ze prio bych dala pohodovemu tehotenstvi bez stresu, ze zdrav. duvodu bylo jiste, ze bych sla opet na rizikac, takze predstava, ze toho Inga nedodelam ani napodruhe, me dost desila…Tak jsem myslela, ze holt az po druhem rodicaku, jenze toho jsem se jaksi uz nedockala, no… Tak ted stale vaham ![]()
- Citovat
- Upravit
Hele, to je zvlastni - dalo mi to stejnou kytku jako zakladatelce, ale nejsem ona ![]()
Emiminu asi dosly anonymni kytky ![]()
- Citovat
- Upravit
VŠ nemám a vadí mi to, připadám si „mimo“ když jsou okolo mě min. Bc. Zkoušela jsem, ale už nemám sílu
byla bych spokojená s Bc.,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bc. je nejnižší vysokoškolský titul a právě v některých případech jej může udělovat i vyšší škola, pokud má akreditaci garantovanou např. univerzitou. Takže meleš tady ty akorát nesmysly.