Vadilo by vam to? Svatba na úřadě

Anonymní
9.6.19 00:04

Vadilo by vam to?Svatba

Jsme s partnerem 6 let, planujem dite, chtela bych si ho vzit, ale uprimne nesnasim svatby, takze jsem to vymyslela tak aby mi to bylo co nejpříjemnější a to tak ze bychom zasli jen na urad v civilnim, svedky si sehnali na uradu, podepsali papiry a hotovo, bez prstenu, spolecneho prijmeni, rodine to oznamili normalne uz v prubehu. Vadilo by vam to kdyby to tak chtel vas partner/ka? Dokazali byste to prejit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14723
9.6.19 00:09

Nevím, proč chceš až na úřadě shánět svědky. Trapárna bych to nazvala. Nepřímo tím ohodnotíš váš vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
9.6.19 00:12

Nechápu smysl takové svatby bez oficiálně uznávaných symbolů, že k sobě patříme jako je společné příjmení, okroužkování, atd… Vlastně zůstanou jen ty praktické věci jako vyřešené dědictví, vypořádání v případě rozvodu a romantika žádná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
9.6.19 00:13

Nevadilo by mi to. Musíte se ale domluvit a vysvětlit mu své důvody. Případně udělat nějaký kompromis. Mně také připadá svatba jako zbytečné divadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
9.6.19 00:22
@Anonymní píše:
Jsme s partnerem 6 let, planujem dite, chtela bych si ho vzit, ale uprimne nesnasim svatby, takze jsem to vymyslela tak aby mi to bylo co nejpříjemnější a to tak ze bychom zasli jen na urad v civilnim, svedky si sehnali na uradu, podepsali papiry a hotovo, bez prstenu, spolecneho prijmeni, rodine to oznamili normalne uz v prubehu. Vadilo by vam to kdyby to tak chtel vas partner/ka? Dokazali byste to prejit?

Určitě by mi to vadilo. Jednak bych chtěla společné příjmení, prstýnek, svědky z okruhu nejbližších přátel a malý oběd. Je to zásadní okamžik v životě.

• Citovat
  • Upravit
1454
9.6.19 00:27

Osobně bych volila svatbu,,ve čtyřech,, - svědky bych měla svoje (žádné domlouvání neznámých lidí na úřadě). Prstýnek a příjmení bych bez problémů vynechala. Ale nakonec bude nejdůležitější domluva vás dvou :-) No a pak bych případně ze svých představ šla na kompromisy… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.6.19 00:40

Mě to vadilo, já kdysi takovou svatbu striktně odmítla. To ale nemá žádnou vypovídací hodnotu. Je to přece jen o vás, jakou svatbu si uděláte a jak to bude vyhovovat vám. Nicméně aspoň to společné příjmení byste mít měli. Už jen kvůli dětem. Věř mi, že vám to usnadní hooodně věcí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.19 00:40
@Serpentini píše:
Nechápu smysl takové svatby bez oficiálně uznávaných symbolů, že k sobě patříme jako je společné příjmení, okroužkování, atd… Vlastně zůstanou jen ty praktické věci jako vyřešené dědictví, vypořádání v případě rozvodu a romantika žádná :nevim:

Smysl je prave to vyporadane dedictvi, vdovsky duchod atd., patrime k sobe i bez tech zbytecnosti kolem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.19 00:44
@LaPaloma píše:
Nevím, proč chceš až na úřadě shánět svědky. Trapárna bych to nazvala. Nepřímo tím ohodnotíš váš vztah.

Proc mit svedky z rodiny kdyz chci jen podepsat papiry?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.19 00:46
@Janli píše:
Mě to vadilo, já kdysi takovou svatbu striktně odmítla. To ale nemá žádnou vypovídací hodnotu. Je to přece jen o vás, jakou svatbu si uděláte a jak to bude vyhovovat vám. Nicméně aspoň to společné příjmení byste mít měli. Už jen kvůli dětem. Věř mi, že vám to usnadní hooodně věcí.

Jsou lidi kteri jsou na sve prijmeni natolik hrdi ze by ho nikdy nezmenili a ani neprijali dalsi.

• Citovat
  • Upravit
1454
9.6.19 00:55
@Anonymní píše:
Proc mit svedky z rodiny kdyz chci jen podepsat papiry?

Svědci nemusí být z rodiny… požádala bych kamarády, ideálně nějaký pár a je vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
9.6.19 01:01
@Anonymní píše:
Jsou lidi kteri jsou na sve prijmeni natolik hrdi ze by ho nikdy nezmenili a ani neprijali dalsi.

Souhlasím - společné příjmení rozhodně není důležité kvůli dětem. Akorát je potřeba si zvyknout, že pokud má dítě příjmení po otci, že matku tak často oslovují taky… a nebo naopak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.6.19 01:20

Tak mě by to nevadilo, ale na tom nezáleží. Důležité je, aby to nevadilo hlavně tvému partnerovi, takže bych si to domlouvala s ním a ne s cizími lidmi na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.6.19 03:15

Tohle by mi vadilo hodně. Na svatbě bych chtěla mít minimálně rodinu. Přijde mi to dost neuctivé vůči rodičům.

• Citovat
  • Upravit
758
9.6.19 04:40

Nevadilo. Důležité při sňatku jsou ty právní věci, kvůli kterým to děláte, vše ostatní je jen volitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová